KSW 101: Le Classique (20.12.2024)

kraks

Shark Fights
Light Heavyweight
1734423904812.png

WAKO ŻABO :heart:
Wako Zako ma spory background w judo z tego co udało mi się wyczytać. Trenuje chyba od 10 lat, ma czarny pas (1 dan). Do tego walczył do tej pory w kategorii półśredniej, catchweight będzie do 73 kilogramów. Rębacz natomiast ostatnie walki to waga piórkowa.

Tutaj jakiś filmik Wako Zabo z Rayanem Balbalim - zawodnikiem kategorii piórkowej.

Tutaj z drugiej strony zdjęcie z Rocherem-Labesem, czyli kogucim.

Może Wako Zabo nie jest jakiś dużym półśrednim.

Tu z kolei Rębacz przykładowo z Gamrotem (który dużym lekkim nie jest):

Sam chyba poczekam do ważenia z tym typem, ale obawiam się, że kursy tutaj mogą zlecieć.

20/12/2024 20:00 CET
Zerhouni - van de Merck poniżej 1.5 rundy
1.85 (Superbet)/1.82 (Totalbet)/1.75 (STS)
5/10

Przy zakładzie ważne jest uwzględnienie tylko tych trzech bukmacherów, bo u nich zakład będzie miał dodatkowe 02:30 z drugiej rundy, czyli walka będzie musiała dojść do połowy, żeby zakład był przegrany. U innych będzie wyższy kurs, ale liczyć się będzie tylko pierwsza runda.

Zerhouni idzie w walkach od początku pełnym piecem i albo zabija (Fabinski) albo jest zabijany (Paczuski). Van de Merck też ma dużo walk skończonych szybko, ale on jednak woli obalać i potem szukać zakończenia walki na dole. Myślę, że walka zakończy się w 1 rundzie. Jeśli jednak będzie dużo parteru to obaj stracą zdrowia w 1 rundzie (albo jeden z nich), a potem na początku drugiej przy starcie znowu od stójki szybko jeden z nich padnie. W każdym razie spodziewam się tutaj jednak bijatyki już w 1 rundzie i największej wojny na tej gali właśnie w tej walce.

Gala ma potencjał na fajny zarobek. Kursy w wielu przypadkach mocno przesadzone.

Ode mnie taki wariacik:

Van De Merckt przed czasem 2.15
Debienne win 2.28
Wako-Żabo win 1.64
Szczepaniak win 1.65

Z mniej pewnych typów w których widzę szansę to Hamou win 2.34, Parnasse vs. Varela over 2.5r 1.60 lub over 3.5r - 2.16

Held, Jembiev i Belhouachi raczej pewniaki, ale kursy nie warte zachodu. Kexela z Nahaye absolutnie nie ruszać, świetne zestawienie.

Gala ma potencjał na fajny zarobek. Kursy w wielu przypadkach mocno przesadzone.

Ode mnie taki wariacik:

Debienne win 2.28
Wako-Żabo win 1.64
Szczepaniak win 1.65

Z mniej pewnych typów w których widzę szansę to Hamou win 2.34, Parnasse vs. Varela over 2.5r 1.60 lub over 3.5r - 2.16

Held, Jembiev i Belhouachi raczej pewniaki, ale kursy nie warte zachodu. Kexela z Nahaye absolutnie nie ruszać, świetne zestawienie.
Stary szacun, ze znasz tych ludzi i wiesz co stawiac

Ode mnie taki wariacik:

Debienne win 2.28
Wako-Żabo win 1.64
Szczepaniak win 1.65

Szczepaniaka radziłbym nie ruszać bo ta walka to 50/50. Jest duże prawdopodobieństwo że Lohore czymś zrani Artura przy takim zasięgu i słabej szczęce Polaka.

A to jeszcze spróbuję Van De Merck przez poddanie (7.00) i Kexel przez poddanie (9.00). Wszystko za drobne :beczka:

No moje uzależnienie od hazardu jest tak silne, że chyba postawie chociaz caly czas nie wiem na kogo :(

Van de Merckt wgra przez poddanie @7.0

W moim odczuciu kurs na to zdarzenie jest mocno przesadzony dlatego postanowiłem wrzucić ten typ. Osobiście wyceniłbym taki zakład na 2.15-2.30 więc z mojej perspektywy widzę tu duże value i już piszę dlaczego - Zerhouni masę walk przegrał przez poddanie, w dodatku jego obrona przed obaleniami nie stoi na wysokim poziomie co myślę Belg będzie w stanie wykorzystać. Laid powinien mieć przewagę w stójce dlatego dla Alaina naturalna powinna być chęć przeniesienia walki do parteru a tam ma wszelkie narzędzia by poddać Frnacuza. Jednym z jego sparingpartnerów jest Reinier de Ridder który jest znakomitym grapplerem co dodatkowo podkusiło by na ten bet postawić. Powodzonka!

Last edited:
No i coś tam już zarobione na Wako-Zabo. Szkoda, że nie w pierwszej rundzie, bo już by było dużo lepiej. Ale no od początku gdzieś czułem takie rozstrzygnięcie przez tą różnicę w wadze przede wszystkim.

W moim odczuciu kurs na to zdarzenie jest mocno przesadzony dlatego postanowiłem wrzucić ten typ. Osobiście wyceniłbym taki zakład na 2.15-2.30 więc z mojej perspektywy widzę tu duże value i już piszę dlaczego - Zerhouni masę walk przegrał przez poddanie, w dodatku jego obrona przed obaleniami nie stoi na wysokim poziomie co myślę Belg będzie w stanie wykorzystać. Laid powinien mieć przewagę w stójce dlatego dla Alaina naturalna powinna być chęć przeniesienia walki do parteru a tam ma wszelkie narzędzia by poddać Frnacuza. Jednym z jego sparingpartnerów jest Reinier de Ridder który jest znakomitym grapplerem co dodatkowo podkusiło by na ten bet postawić. Powodzonka!
:jimcarrey:

Becik szybko wyjaśniony :childcry:

Back