Krzysztof „DIABLO” Włodarczyk vs Jarosław „PASHABICEPS” Jarząbkowski na FAME 22 na PGE Narodowym

MMARocks.pl

Cohones4Life
MMARocks
PashaWlodarczyk.jpg

Poznaliśmy kolejne starcie, które odbędzie się na gali FAME 22, 31 sierpnia na PGE Narodowym w Warszawie. Będzie to pojedynek na zasadach MMA, w którym zmierzy się Krzysztof Włodarczyk i Jarosław Jarząbkowski.

Jego to drugi pojedynek ogłoszony na sierpniową galę FAME na PGE Narodowym. Pierwsze starcie, jakie poznaliśmy to Maciej "Kieras" Bandurski vs Dawid "Crazy" Załęcki na zasadach boksu w małych rękawicach.

Jarosław Jarząbkowski ma za sobą dwie walki, które stoczył pod szyldem HIGH League. W lutym 2022 roku zadebiutował na zasadach boksu, wygrywając przez techniczny nokaut w drugiej rundzie z Michałem Owczarzakiem. W marcu 2023 roku natomiast na zasadach MMA przegrał przez gilotynę w 65 sekund z Marcinem Dubielem.

Krzysztof Włodarczyk (BOKS 65-4-1, 44 KO) od 2000 roku był pięściarzem, który w ringu bokserskim stoczył 70 pojedynków, z których aż 65 zwyciężył.

42-latek w swojej karierze zdobywał: pas IBF Inter-Continental, międzynarodowe mistrzostwo Polski, młodzieżowe mistrzostwo świata WBC, mistrzostwo świata WBF, mistrzostwo Unii Europejskiej EBU, pas regionalnego mistrza świata WBC, mistrzostwo świata IBC, mistrzostwo świata IBF, mistrzostwo świata WBC. W najważniejszych pojedynkach w swojej karierze Włodarczyk pokonywał między innymi Francisco Palaciosa, Rakhima Chakhieva i Giacobbe Fragomeniego.

Aktualna rozpiska gali FAME 22 na PGE Narodowym:

[MMA]: Krzysztof „Diablo” Włodarczyk vs Jarosław „PashaBiceps” Jarząbkowski
[Boks, małe rękawice]: Maciej „Kieras” Bandurski vs Dawid „Crazy” Załęcki

Ten Diablo w FAME to jest dobry agent XD Miał walczyć z Tańculą, to zrobiła się afera, bo kontraktu żadnego niby nie było. Miał walczyć z Ferrarim to galę przenieśli na Narodowy i zmienili mu rywala. Ma walczyć z Pashą, zobaczymy co się wydarzy po drodze.

Mini majk kontra @Cassius42 !!!
Ja wielkim chłopiskiem może nie jestem, ale że z Mini Mike'm gdzie bym przy nim wyglądał jak Techno Goliath przy dziecku... to już lepszy ten z pseudonimu :lol: (no bo Iron Mike Tyson to bym jednak nie wyszedł :wink:) jednak trochę większy, ale nie na tyle żebym nie mial przewagi gabarytów (głosem Jurasa)
A dla kolegi mam tego (166 cm, ostatnia walka w 120 kg, a wcześniej -84 kg) taki skoczek... :wink:

Przecież tej walki znowu nie będzie.

Diablo coś popierdoli na jakieś konferencji, zrobi jakiś wywiad a tydzień przed galą napiszą że Włodar wycofał się z walki i na zastępstwo wchodzi Bonus BGC czy inny Baxton.

Back