Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
ŁyżkaCo jest niezbędne w sałatce?
Jeszcze niech sobie kurwa krewetki wrzuci, lewak jebany z pogardą dla tradycji tfu.OLIWKI ?!
Się dziwisz, ale ktoś je zaznaczył. Jadłem kiedyś z oliwkami. Też mi nie pasowałyOLIWKI ?!
Zgadza się, nadaje trochę charakteru - inaczej jak na moje smaki jest za bardzo mdła - dla tego dodaję więcej ogórka kiszonegoPanowie, tak na przyszłość to dodajcie sobie łyżkę musztardy bo widzę, że nie wszyscy zaznaczyli. Odrobina musztardy wznosi jarzynową na inny poziom zajebistości.
To są ludzie którzy robią jarzynową bez musztardyPanowie, tak na przyszłość to dodajcie sobie łyżkę musztardy bo widzę, że nie wszyscy zaznaczyli. Odrobina musztardy wznosi jarzynową na inny poziom zajebistości.
Niektórzy to nawet kielecki dodająTo są ludzie którzy robią jarzynową bez musztardy![]()
Niektórzy to nawet kielecki dodają
Kielecki i oliwki? Pojebało?Nic nie może się zmarnować!!!View attachment 19198
Kielecki i oliwki? Pojebało?
Nic nie może się zmarnować!!!
Ja tak już na talerzu dodaje do sałatki keczup![]()
To nie po polsku!Ja tak już na talerzu dodaje do sałatki keczup![]()
Bez chleba się sałatką nie najesz!To w sumie zależy. Świąteczne sałatki to te z gotowanymi warzywami typu marchew, ziemniak, ale czasem robię sobie na szybko takie z warzyw konserwowych - wtedy lubię np. dodać czerwoną fasolę z puszki. Obowiązkowo, niezależnie od rodzaju, musi się pojawić też ogórek kiszony, a czasem nawet ścieram trochę jakiegoś sera, np. parmezanu. Zdarza mi się też lutować do sałatki ten makaron w kształcie ryżu - wtedy nie trzeba chleba, żeby się najeść![]()
Ludzie świadomi i z dobrym smakiem, szanujeNiektórzy to nawet kielecki dodają
Dużo jest zajebistych sałatek.
Lubię na chleb.
Mam kilka takich ulubionych, ale najlepsze są dwie:
Z porem, majonezem i dobrymi parówkami.
Druga to z jajkiem zieloną cebulką, oczywiście majonezem i jeszcze cos tam było.
Na chlebie to mogę wdubczać jak pojebany.
Sałatki są ok. Najlepsze jest to, że każdy robi po swojemu... i prawie zawsze dobrze wychodzi. No i musi być majonez.
Lubię też surówki. Są szybsze w wykonaniu i są "na co dzień". Ot, trochę warzyw zetrzeć, trochę posiekać, pokroić, doprawić (min. majonezem :-) ) i gotowe.
Acha. Ok. Nie wiedziałem.surówka jest tylko jako dodatek do obiadu
a sałatkę się je na śniadanie/kolacje do chleba
surówka jest tylko jako dodatek do obiadu
a sałatkę się je na śniadanie/kolacje do chleba