Konflikt Polska - Rosja

JigoroKano

Bellator
Lightweight
Czy nam się podoba czy nie ów konflikt trwa ( o czym trzeba rozmawiać) i wg analityków, ekspertów i znawców nie zanosi sie na jego wygaszanie a wręcz odwrotnie. Zaczynam temat tym nieco niepokojącym materiałem związanym ze śmiercią polskiego 21-etniego żołnierza za granicy Polski z Białorusią:

Szymon obiecał że w razie czego wdepcze ich w ziemię. Serduszka na klapę i płaczemy nad konstytucją żadnego problemu nie ma temat do zamknięcia.
Pozdrowienia dla maji Ostaszewskiej kurwy szatan i agenta bolka i tej kurwy rudej co mu żona puszczała się z kolegą a teraz rujnuje kraj.
Dawajcie zbiórkę dla pajaca w bluzie dresowej z Ukrainy żeby jego żona mogła więcej wydawać w Monte Carlo

Wszyscy poważni gracze już dokładnie wiedzą jak wygląda Polska na arenie międzynarodowej i w kontekście potencjalnego konfliktu militarnego - bez sojuszników to by był dramat, gdyby ktoś tu do nas "wjechał"

A wiele osób tutaj się dziwi dlaczego ja popieram uzbrajanie Ukrainy :fjedzia: . I nie - wcale nie musimy ich lubić, jak to lubią przedstawiać media, forsujące teorię o "bratnich narodach".

Jeżeli będziemy ustępować w swojej polityce, to będziemy robić to już zawsze. Za każdym razem jak Rosja będzie chciała coś na nas wymóc, wystarczy że podstawią 2 wagony inżynierów na granicę, a my mamy reagować "oczywiście panie kacapie, już rezygnujemy ze swoich roszczeń"?

A jeżeli ktoś uważa, że jeśli raz wykorzystany szantaż, który przyniesie rezultat i nie będzie powodował żadnych konsekwencji, nie będzie w przyszłości powtarzany... no cóż.
Chyba, że komuś taka czołobitna polityka nie przeszkadza. Ja osobiście uważam jednak, że działanie na zasadzie "Podstawiasz nam inżynierów na granicę? No to w zamian popatrz sobie jak ta podarowana rakieta zniszczyła kolejny konwój" ma większe szanse na przyniesienie pożądanych rezultatów, niż bierność czy poddańczość.

Nie żebym był geopolitykiem, jestem prostym człowiekiem, kolekcjonującym kapsle, a z geopolityką mam tyle wspólnego, że są to kapsle z różnych krajów :beczka: .

Ja już chyba tracę nadzieję na rozsądną politykę w tym kraju. W Polsce każde wydarzenie na arenie międzynarodowej jest wykorzystywane tylko na użytek wewnętrzny. Jak się patrzy na tweety jednej i drugiej strony, tańczących i uprawiających politykę na grobie zmarłego żołnierza, to człowieka aż na wymioty zbiera.

A jeżeli żołnierze nie dostaną większych uprawnień w zakresie własnej ochrony, to już w ogóle można gasić światło.

wystarczy że podstawią 2 wagony inżynierów na granicę, a my mamy reagować "oczywiście panie kacapie, już rezygnujemy ze swoich roszczeń"?
Wystarczy postawić drugi płot, równoległy do obecnego. Każdego który tam się znajdzie poczęstować serią z ckm-ów, rozstawionych co kilkadziesiąt metrów. I jebać te wszystkie ochojskie, ostaszewskie i inne kurwiszcza działające na niekorzyść naszego kraju. Chcą im pomagać? To przerzucić je przez płot, niech je ubogacają. Patrząc na to co się dzieje, z dnia na dzień jeszcze bardziej się radykalizuję.

Wystarczy postawić drugi płot, równoległy do obecnego. Każdego który tam się znajdzie poczęstować serią z ckm-ów, rozstawionych co kilkadziesiąt metrów. I jebać te wszystkie ochojskie, ostaszewskie i inne kurwiszcza działające na niekorzyść naszego kraju. Chcą im pomagać? To przerzucić je przez płot, niech je ubogacają. Patrząc na to co się dzieje, z dnia na dzień jeszcze bardziej się radykalizuję.
Dokładnie. Wydzielić z 200 metrów między płotami. Zaminować w pizdu, porobić wilcze doły oraz pułapki ala wietkong. I niech kurwy se przełażą, powodzenia. A niedobitych, nie dobijać. Niech zdychają w męczarniach. Ewentualnie wypuścić lwy, przywiezione z poznańskiego zoo.
Czy to już mowa nienawiści? Oj jak mi przykro. Zdychać dziwki zdradzieckie, antypolskie :kis:

Ja się zasadniczo zgadzam :fjedzia: .

A strach przed eskalacją w moim osobistym przekonaniu nie powinien występować, skoro kacapy tchórzliwie do prowokacji używają terytorium Białorusi, mimo że mogli by to robić z Królewca.
Dokładnie. Wydzielić z 200 metrów między płotami. Zaminować w pizdu, porobić wilcze doły oraz pułapki ala wietkong.

Tutaj fajny komentarz od Wojciecha Szewko - moglibyśmy mieć problem z własnymi obywatelami, którzy uznaliby, że w tym pasie na pewno rosną najlepsze grzyby :pjelen:.

Ja się zasadniczo zgadzam :fjedzia: .

A strach przed eskalacją w moim osobistym przekonaniu nie powinien występować, skoro kacapy tchórzliwie do prowokacji używają terytorium Białorusi, mimo że mogli by to robić z Królewca.

Tutaj fajny komentarz od Wojciecha Szewko - moglibyśmy mieć problem z własnymi obywatelami, którzy uznaliby, że w tym pasie na pewno rosną najlepsze grzyby :pjelen:.
Oczywiście, że nie powinien występować. Historia pokazała, że do takich narodów trafiał ino argument siły i wpierdolu. Choć wiadomo, trzeba brać siły na zamiary. I z pewnością nie z takim (nie)rządem.

Rosja nasz odwieczny wróg. Tak jak Niemcy. Jedni mają na nas wpływ polityczny i gospodarczy przed którym możemy się obronić wybierając inne partie niż np. POKO. Drudzy natomiast podbijają czołagami i wysyłają na naszą granicę najeźców Islamskich gotowych podbić Europę.

Dokładnie. Wydzielić z 200 metrów między płotami. Zaminować w pizdu, porobić wilcze doły oraz pułapki ala wietkong. I niech kurwy se przełażą, powodzenia. A niedobitych, nie dobijać. Niech zdychają w męczarniach. Ewentualnie wypuścić lwy, przywiezione z poznańskiego zoo.
Czy to już mowa nienawiści? Oj jak mi przykro. Zdychać dziwki zdradzieckie, antypolskie :kis:
Wychodzi na to, że pacyfistą jestem, bo moja wizja była taka żeby między płotami psy puścić

Moim zdaniem, możecie się nie zgadzać
.....pogranicznicy powinni kredkami narysować na płocie serduszka i napisy, że zapraszają, ale tylko tych bez agresji. Nie można strzelać do biednych ludzi, którzy szukają tylko schronienia, same kobiety i dzieci. Mężczyźni ? Może promil.

Rosja nasz odwieczny wróg. Tak jak Niemcy. Jedni mają na nas wpływ polityczny i gospodarczy przed którym możemy się obronić wybierając inne partie niż np. POKO. Drudzy natomiast podbijają czołagami i wysyłają na naszą granicę najeźców Islamskich gotowych podbić Europę.
Nie Rosja, tylko rosyjskie polityczne kurwy.
Nie Niemcy, tylko niemieckie polityczne kurwy.

Ludzie czasami to kurwy, ale jestem przekonany o tym, że wielu Rosjan, a także Niemców jest zachwyconych Polską, naszą kulturą i chcą dla nas jak najlepiej. Nie bójmy się o tym mówić głośno. Nie wspominając nawet o mniej świadomych, ale niewinnych ludziach chcących pokoju na całym świecie.

Wystarczyłoby, żeby nasi dzielni wojacy nie musieli mieć kupy w majtkach na samą myśl o strzelaniu. Odjebali by paru ciapaków i byłby spokój.
Państwo z dykty.
Myślę że strzały na dłuższą metę by ich nie odstraszyły, a tylko by mogło by się zaognić. Choć nawet i bez strzałów to prędzej czy później najeźcy islamscy "znajdą" Kałacha podrzuconego przez Białorusinów.

Ludzie czasami to kurwy, ale jestem przekonany o tym, że wielu Rosjan, a także Niemców jest zachwyconych Polską, naszą kulturą i chcą dla nas jak najlepiej. Nie bójmy się o tym mówić głośno. Nie wspominając nawet o mniej świadomych, ale niewinnych ludziach chcących pokoju na całym świecie.
Upraszczam. Oczywiście ludzie są różni. Ja sam też podziwiam (a raczej podziwiałem) kraj Niemiecki jako ten dobrze zorganizowany, przemysłowy i też zabytki.

Rozróżniajmy proszę Rosjan od kacapów - różnica jest zasadnicza.

Gdyby ktoś mógł pomóc z nazewnictwem tej konkretnej grupy Niemców, o wydźwięku podobnym do "kacapów" to jestem otwarty na propozycje :beczka: .

Problemem jest to, że to bydlę bodnar zrobiłoby pokazówkę i dało im za to dożywocie. Ta kurwa jest chora, ideologicznie kompletnie zjebana.
To oczywiście jest sedno problemu.
Doliczył bym do tego kadrę oficerską, która pozwala mieszać młodych z błotem i w obawie o stołki zapomina o honorze i obowiązkach dowódcy wobec żołnierza.

Back