DeXx
Shark Fights Featherweight
Samochód Jones'a został zniszczony (zdjęcie powyżej), ale sam zawodnik oraz pasażerowie nie są ranni. Jeden z czołowych półciężkich UFC napisał na swoim Twitterze:
Miałem wypadek, ale policja mówi, że to nie była moja wina... Wyszedłem z tego bez najmniejszej zadrapania, BóG JEST DOBRY.
O ile szczęście mi dopisze, może zdobędę jeden z bonusów wieczoru, moje ubezpiecznie nie dotarło jeszcze do mnie, poniosłem duże straty. Nikomu nic się nie stało, ja i kilku zawodników z mojej drużyny byliśmy w drodze do parku dla psów pomiędzy treningami. Dobrze, że wszyscy zapięliśmy pasy.
Chwilę później dodał jeszcze:
Nie pozwolę aby ta sytuacja pozbawiła mnie radości, walka się odbędzie.
Na pytanie fana, dotyczące osoby prowadzącej drugi pojazd uczestniczący w wypdaku odpowiedział:
Mam nadzieję, że została stamtąd wyniesiona na noszach.
Jones jest zakontraktowany na walkę z niepokonanym do tej pory Ryan'em Bader'em na UFC 126, 5 lutego. Walka jest kluczowa dla obu zawodników. Zwycięzca tego starcia prawdopodobnie nie stanie do walki o pas natychmiastowo, ale na pewno będzie brany pod uwagę jako jeden z przyszłych kandydatów.
Bader (12-0) ma na koncie pięć zwycięstw w UFC, natomisat Jones (11-1) doznał porażki po dyskwalifikacji za użycie niedozwolonego ciosu łokciem w walce z Matt'em Hamill'em.
źródło: Fighters Only (http://www.fightersonlymagazine.co.uk/news/viewarticle.php?id=6018)