IO Paryż 2024. Włoszka po 46 sekundach poddała walkę z rywalką, u której wykryto zbyt wysoki testosteron

Jakub Madej

Moderator
Cohones
ImaneKhelif.jpg

Kolejne kontrowersje wokół pojedynków w boksie na Igrzyskach Olimpijskich w Paryżu. W czwartek doszło do 1/8 finału w kategorii do 66 kilogramów pomiędzy Angelą Carini i Imane Khelif. Reprezentantka Włoch już po 46 sekundach i zaledwie kilku ciosach poddała starcie.

W internecie od razu zawrzało. Wszystko za sprawą zdarzenia z marca 2023 roku, kiedy to Imane Khelif brała udział w mistrzostwach świata w boksie kobiet IBA. Na krótko przed walką o złoty medal z Yang Liu, Khelif została zdyskwalifikowana ze względu na negatywny test identyfikacji płci.

Umar Kremlev, prezes IBA, powiedział wtedy, że test DNA wykazał u Khelif chromosomy XY i według niego zaszła tam próba oszukania konkurentów przez udawanie kobiety. Międzynarodowy Komitet Olimpijski stwierdził jednak później, że Khelif została zdyskwalifikowana z powodu podwyższonego poziomu testosteronu.

Udział Khelif w tegorocznych igrzyskach olimpijskich od początku wiązał się ze sporymi kontrowersjami, które teraz wyłącznie przybierają na sile.

Krytyczny głos w tej sprawie zabrali między innymi włoski wicepremier Matteo Salvini, minister sportu Andrea Abodi, minister zdrowia Orazio Schillaci czy minister równości Eugenia Roccella.

Nagranie z końcówki walki możecie znaleźć poniżej:

Last edited:
  • Like
Reactions: osk
Dostała w cymbał, a z tyłu głowy jest odpowiednia wymówka.. dopuścili ją to ją dopuścili na chuj drążyć temat, ok krytykować komisję można śmiało, powinni zrobić testy jakieś olimpijskie przed, za dużo teścia to nara... ale sama zawodniczka czemu winna?

Dostała w cymbał, a z tyłu głowy jest odpowiednia wymówka.. dopuścili ją to ją dopuścili na chuj drążyć temat, ok krytykować komisję można śmiało, powinni zrobić testy jakieś olimpijskie przed, za dużo teścia to nara... ale sama zawodniczka czemu winna?
Włoszka podobno poddała się z powodu bólu nosa, czyli do boksu to tak średnio się nadaje chyba... bo tam nie było żadnej deklasacji. Myślę że nasze pięściarki chyba by tego nie zrobiły, ale już się tego nie dowiemy bo Rygielska z tej wagi uległa mistrzyni olimpijskiej z Turcji i odpadła z turnieju.

Nie ma jeszcze półmetku igrzysk, a już zapowiadają się na najgorsze w XXI wieku. Sędziowie tam gdzie mogą drukują pod Francuzów, basen do pływania też jakiś przemodyfikowany pod lokalnych pływających na nim Francuzów. Wprowadzili jakieś pojebane równouprawnienia w kobietach i mężczyznach, a potem się okazuje, że na igrzyska przyjeżdża jakaś piętnastolatka, która nic nie ogarnia w Judo, bo taki był parytet.

karłowatość intelektualna nieuleczalna. mam nadzieje ze potomstwa z tego nie bedzie

Włoszka podobno poddała się z powodu bólu nosa, czyli do boksu to tak średnio się nadaje chyba... bo tam nie było żadnej deklasacji. Myślę że nasze pięściarki chyba by tego nie zrobiły, ale już się tego nie dowiemy bo Rygielska z tej wagi uległa mistrzyni olimpijskiej z Turcji i odpadła z turnieju.

Dostałbyś w nos od takiego kolesia to też byś się popłakał …

:mamed:

Głąbie przegrała z facetem, sam powinnienneś dostać w cymbał może wtedy byś się głupio nie wypowiadał w sieci....

Jest to trochę myślenie jak z tego sucharu: przepisy podatkowe mówią mi co muszę,
Prawo karne czego mi nie wolno
A resztę to co najwyżej mogę.

No nie: niemoralne, wręcz po prostu dziadowskie jest występowanie w kobiecym boksie mając taka przewagę -nie wszystko co jest zgodne z przepisami powinno się robić. Niech sobie zrobią olimpiadę dla transów i tyle

1000041854.jpg

I druga kwestia - typ po swojej Algierii buja się tak ubrany, a gdyby był kobietą to musiałby nosić nakrycie głowy... I pewnie całą resztę tałatajstwa
1000041864.jpg

Głąbie przegrała z facetem, sam powinnienneś dostać w cymbał może wtedy byś się głupio nie wypowiadał w sieci....
Może faktycznie wtedy bałbym się mówić co myślę... co to za facet który ma cipke od urodzenia? Chyba Ty jesteś głąbem skoro kobietę z podwyższonym testosteronem i męską buzią uważasz za faceta.

@Drzewo ale chyba maja ochraniacze na genitalia? Swoja droga widziałem w UK wiele kobiet z Arabii/Afrykii z bardziej męską buzią niż ta, co prawda kobiecego animuszu dodawały im zazwyczaj obwisłe piersi, no ale cóż... nie można mieć wszystkiego :fjedzia:

Może faktycznie wtedy bałbym się mówić co myślę... co to za facet który ma cipke od urodzenia? Chyba Ty jesteś głąbem skoro kobietę z podwyższonym testosteronem i męską buzią uważasz za faceta.

@Drzewo ale chyba maja ochraniacze na genitalia? Swoja droga widziałem w UK wiele kobiet z Arabii/Afrykii z bardziej męską buzią niż ta, co prawda kobiecego animuszu dodawały im zazwyczaj obwisłe piersi, no ale cóż... nie można mieć wszystkiego :fjedzia:
Ochraniacz na cipę? Ty tak na poważnie?

A transów oceniasz po "męskości" twarzy??? To chyba pozostaje życzyć powodzenia :deniro:

Ochraniacz na cipę? Ty tak na poważnie?

A transów oceniasz po "męskości" twarzy??? To chyba pozostaje życzyć powodzenia :deniro:
Ale o czym Ty pierdolisz? Tak noszą ochraniacz na cipe, a transów nie oceniam wcale, Ty na ile oceniasz Algierkę? :korwinwhat:

Ale o czym Ty pierdolisz? Tak noszą ochraniacz na cipe, a transów nie oceniam wcale, Ty na ile oceniasz Algierkę? :korwinwhat:
Sam napisałeś że widziałeś więcej męskich bab niż ten typ... No nie jest szczególnie męski :jarolaugh:

Aż mi zabawę z dzieciństwa przypomniałeś - waliło się typa w jaja i krzyczało "chroń cipę" :tysoncoffe:

Imane nigdy wcześniej nie miała jakiegokolwiek problemu z testami. Żadnego podwyższonego testosteronu, żadnego innego chromosomu, nic. Zmieniło się na mistrzostwach świata rok temu.

Czemu?

IBA, organizacja które organizowała amatorskie mistrzostwa i nadzorowała boks na olimpiadzie, przez ostatnie parę lat bardzo zaprzyjaźniła się z Rosyjskim rządem. Niedługo potem Rosjanin został prezydentem organizacji. Komisja Olimpijska jakiś czas temu kazała im spierdalać bo skorumpowane gówno

No to z powrotem do Imane na zawodach w 2023. Żadnych problemów w testach nie miała przed zawodami do czasu aż pokonała na nich wcześniej niepokonaną Rosjankę. Wtedy nagle prezydent wyskoczył że w jej testach wyszło to i owo, i zdyskwalifikowali ją. Naruszony rekord Rosjanki wrócił do bycia nienaruszonym.

Komisja Olimpijska przeprowadza własne testy i problemu nie znaleźli, a IBA nie chce nawet wyjawić jakie to niby były testy z ich strony rok temu. Jedyny ,,dowód" to wypowiedź Prezydenta.

Ten sam prezydent niedawno zapowiedział że podaruje Włoszce pieniądze za to jak dzielnie się poddała po jednym prostym na łeb, a prawda jest taka że Włoszka jest po prostu cienka

Imane nigdy wcześniej nie miała jakiegokolwiek problemu z testami. Żadnego podwyższonego testosteronu, żadnego innego chromosomu, nic. Zmieniło się na mistrzostwach świata rok temu.

Czemu?

IBA, organizacja które organizowała amatorskie mistrzostwa i nadzorowała boks na olimpiadzie, przez ostatnie parę lat bardzo zaprzyjaźniła się z Rosyjskim rządem. Niedługo potem Rosjanin został prezydentem organizacji. Komisja Olimpijska jakiś czas temu kazała im spierdalać bo skorumpowane gówno

No to z powrotem do Imane na zawodach w 2023. Żadnych problemów w testach nie miała przed zawodami do czasu aż pokonała na nich wcześniej niepokonaną Rosjankę. Wtedy nagle prezydent wyskoczył że w jej testach wyszło to i owo, i zdyskwalifikowali ją. Naruszony rekord Rosjanki wrócił do bycia nienaruszonym.

Komisja Olimpijska przeprowadza własne testy i problemu nie znaleźli, a IBA nie chce nawet wyjawić jakie to niby były testy z ich strony rok temu. Jedyny ,,dowód" to wypowiedź Prezydenta.

Ten sam prezydent niedawno zapowiedział że podaruje Włoszce pieniądze za to jak dzielnie się poddała po jednym prostym na łeb, a prawda jest taka że Włoszka jest po prostu cienka
Sporo już napisałem w tym temacie. Ostatecznym krokiem powinny być przeprowadzone badania MKOI, które powinno się upublicznić. Wynik chromosomów XX(kobieta) - OK, XY(obojniactwo) - dyskwalifikacja. Komuś jednak zależy na ciągnięciu się tego syfu i na szczuciu na siebie prawej i lewej strony.

Ciekawostka. Wpis dr. Debry Soh - kobiety obnażającej obecną poprawność polityczną i tłumaczącej co jest nauką i biologią a co aktywizmem i próbą manipulacji:

Sporo już napisałem w tym temacie. Ostatecznym krokiem powinny być przeprowadzone badania MKOI, które powinno się upublicznić. Wynik chromosomów XX(kobieta) - OK, XY(obojniactwo) - dyskwalifikacja.
Już niekoniecznie idąc w temat płciowy ale trochę to popierdolone że na olimpiadzie, najwyższym poziomie co do amatorki nie testują na podwyższony testosteron.

w ogóle straszna głupota że każda organizacja ma inne zasady i na inne rzeczy testują.

Już niekoniecznie idąc w temat płciowy ale trochę to popierdolone że na olimpiadzie, najwyższym poziomie co do amatorki nie testują na podwyższony testosteron.

w ogóle straszna głupota że każda organizacja ma inne zasady i na inne rzeczy testują.
Zdecydowanie. To jest biznes i nic innego. Powinny być jasne i przejrzyste zasady. Nie mam problemu także z tym, że ktoś urodził się z chorobą i defektem. Rywalizacja nie jest jednak dla wszystkich i musimy zachować pewne ramy. Ten chaos powinien być ogarnięty.

Back