inicjatywa stopkillinggames (unijna petycja)

VitoC

PRIDE FC
Heavyweight
było?

W skrócie chodzi o uśmiercanie gier przez wydawce po okresie wsparcia np jak wyjdzie gra z serii z wyższym numerkiem albo jak stwierdzą że już nabili kabze i dalej tylko dokładają do tytułu.
Wyłączanie serwerów, kasacja nabytych skórek czy innego zakupionego szrotu
:tiphatb:
Możliwe że granie w starsze tytuły Was nie interesuje czy granie po sieci (tak jak i mnie zresztą) ale chyba warto poprzeć jeśli możemy mieć na to wpływ.
Bo obecnie to wygląda tak że kupujesz grę za gruby hajs, a później wydawca Ci ją "zabiera" i zostajesz z nic nie wartym krążkiem.

Petycja do podpisania bardzo prosto wystarczy się przez epuap zweryfikować albo można ręcznie wklepać niezbędne dane, ja podpisałem (małżonka również) możecie namówić każdego, nawet osoby których granie nie interesuje w ogóle, im więcej tym lepiej.

Niby tak ale jakoś mi nie żal dzbanków topiących pieniądze w grach-usługach.
Z drugiej strony są gry które po wyłączeniu serwerów (gran turismo sport) uniemożliwiają wiele opcji łącznie z wbiciem platyny. Czyli zawiedzenie działania rzutuje te na fizycznie nabytą kopię na blue Ray.

Niby tak ale jakoś mi nie żal dzbanków topiących pieniądze w grach-usługach.
Z drugiej strony są gry które po wyłączeniu serwerów (gran turismo sport) uniemożliwiają wiele opcji łącznie z wbiciem platyny. Czyli zawiedzenie działania rzutuje te na fizycznie nabytą kopię na blue Ray

No właśnie o takie tytuły się rozchodzi że po odcięciu serwerów jesteś w dupie z rozrywką, w filmie był przywołany the Crew w którym zdaje się nawet singla nie odpalisz bez połączenia z siecią

Mi też nie żal placących za gry usługi

Back