Igrzyska Paryż 2024

MoviePLK

Jungle Fight
Light Heavyweight
Temat do Igrzysk w Paryżu 2024.

Ode mnie koszykówka na dziś:

27/07/2024 17:15 CET
Marcelinho Huertas (Francja-Brazylia) poniżej 10.5 punktów
1.90 (STS/Fuksiarz-Stanowski)//1.85 (Superbet)/1.80 (ETOTO) *można patrzeć po innych, bo mogą też mieć.
5/10

41-letni Huertas był głównym rozgrywającym miesiąc temu w barażach o awans do IO. Wówczas jednak Yago Santos nie rozegrał żadnego meczu sparingowego z powodu urazu, a rok wcześniej na MŚ 2023 był startującym rozgrywającym i nie był w pełni sił/formy w trakcie baraży. Dodatkowo kontuzji w pierwszym sparingu doznał inny rozgrywający Raul Neto, który rozegrał 435 spotkań w NBA i nie wystąpił w barażach, ale wraca po kontuzji na IO. Brazylia ma straszny tłok na pozycji rozgrywającego i Huertas powinien stracić swoje minuty na rzecz Neto i Yago, a dodatkowo lubi rzucać spod kosza/pół dychy, gdzie będą dziś czekać na niego Gobert i Wembanyama, a jeśli wyjdzie w S5 będzie miał mega problemy z świetnym defensorem na pozycji PG Frankiem Ntilikina, który powinien mu stwarzać ogromne problemy z kozłowaniem piłki.

Ogólnie Huertas nie dawał sobie rady zbytnio z presją rozgrywania już rok temu na MŚ 2023, bo jednak wiek robi swoje i nie ma zrywu, żeby mijać obrońców. W barażach to była najsłabsza grupa, ale topowa obrona jaką jest Francja powinny stworzyć mu ogromne problemy i to będzie duży przeskok jakościowy.

*Fortuna bez zakładów na zawodników.

27/07/2024 21:00 CET
Grecja - Kanada over 171.5
1.91 (ETOTO)/1.90 (STS/Superbet)/1.80 (Fuksiarz-Stanowski)
5/10

Jordi Fernandez (trener Kanady) powiedział na początku campu reprezentacji Kanady, że jego kadra musi być najlepiej przygotowana fizycznie ze wszystkich ekip. Rok temu grali bardzo szybkim tempem i teraz będą chcieli grać tak samo. To jest takie USA wersja uboższa, ale zarazem młodsi zawodnicy, którzy mogą biegać więcej od kadry USA. Grecja to Giannis, który powinien szukać szybkich akcji, po których będzie przedzierać się pod kosz i punktować. Spodziewam się tutaj szybkiego tempa i dużej jakości. Wierzę, że Kanada naprowadzi ten mecz na wysoki over.

Grecja - Kanada
Georgios Papagiannis over 9.5 pts @2.00

Środkowy Greków tylko raz w kwalach do IO nie pokrył tej linii w meczu ze Słowenią, w kolejnych było: 10, 16 i 19 punktów, dobrze układa się jego współpraca z Giannisem i Calathes'em, grecy powinni grać na niego sporo piłek. Siła Kanady to głównie guardzi SGA/Murray, Nembhard/Walker, zarówno w ataku jak i solidna obrona od tych zawodników, ale frontcourt to jest bida, Papagiannis fizycznie powinien zdecydowanie przeważać nad podkoszowymi kanadyjczyków, raczej się wykorzystuje takie wygrywające matchupy, szczególnie jak masz dobrych kreatorów u siebie, na moje to on będzie drugą opcją na ten mecz zaraz po Giannisie.

Grecja - Kanada
Georgios Papagiannis over 9.5 pts @2.00

Środkowy Greków tylko raz w kwalach do IO nie pokrył tej linii w meczu ze Słowenią, w kolejnych było: 10, 16 i 19 punktów, dobrze układa się jego współpraca z Giannisem i Calathes'em, grecy powinni grać na niego sporo piłek. Siła Kanady to głównie guardzi SGA/Murray, Nembhard/Walker, zarówno w ataku jak i solidna obrona od tych zawodników, ale frontcourt to jest bida, Papagiannis fizycznie powinien zdecydowanie przeważać nad podkoszowymi kanadyjczyków, raczej się wykorzystuje takie wygrywające matchupy, szczególnie jak masz dobrych kreatorów u siebie, na moje to on będzie drugą opcją na ten mecz zaraz po Giannisie.
meh dramat występ

27/07/2024 17:15 CET
Marcelinho Huertas (Francja-Brazylia) poniżej 10.5 punktów
5/10

27/07/2024 21:00 CET
Grecja - Kanada over 171.5
1.91 (ETOTO)/1.90 (STS/Superbet)/1.80 (Fuksiarz-Stanowski)
5/10
0-2, a Huertas 11 punktów.

30/07/2024 11:00 CET
Nick Calathes (Grecja - Hiszpania) powyżej 7.5 punktów
1.85 (STS/Superbet/Fuksiarz-Stanowski)/1.82 (Fortuna)/1.80 (ETOTO)
5/10

Calathes w pierwszym meczu z Kanadą rzucił 3 punkty, ale trafił mu się najgorszy pojedynek dla niego, bo na piłce kryli go Dort oraz Alexander-Walker i to był świetny pressing na nim. Jestem zdania, że nie da się gorzej i Calathes odbił się od ich atletyczności. Jednak jeszcze miesiąc temu w barażach notował 10,0 punktów na mecz i 10,5 asyst na mecz. Calathes jest głównym kreatorem Giannisa, którego Kanada nie podwajała przy pickach i ten ich mocno karał w tym meczu, a Calathes został wyłączony. Hiszpania nie ma takich zawodników atletycznych i myślę, że też będą mocniej kryć Giannisa, a odpuszczać Calathesa do rzucania. Myślę, że Calathes zagra dziś 28-32 minuty i uciuła te 8 punktów. Z Kanadą zagrał też mniej, bo popełnił 5 fauli.

30/07/2024 21:00 CET
Bruno Caboclo (Brazylia - Niemcy) powyżej 13.5 punktów
1.85 (ETOTO)/1.70 (STS/Fortuna)
5/10

Caboclo zagrał fatalny mecz z Francją, gdzie ciągle miał problemy z faulami i zagrał zaledwie 11 minut. Jednak to jest główna opcja Brazylii na MŚ 2023 i teraz w barażach, gdzie rzucał średnio 17,8 punktów na mecz. Brazylia to głównie pick'n'roll Huertas-Caboclo i potem dzieje się reszta ataku. Caboclo jest centralnym punktem. Niemcy są mocni, ale grają też szybko, co stworzy dużo szans dla Brazylii i Caboclo na punkty, a sam zawodnik powinien mieć o wiele łatwiej, niż z Gobertem i Wembanyama do zdobywania punktów.

KOSZYKÓWKA
31/07/2024 17:15 CET
Serbia (over 95.5) - Portoryko
1.95 (STS)/1.92 (Fortuna)/1.88 (ETOTO)/1.85 (Superbet)
5/10

Serbia będzie musiała nadrabiać statystyki po fatalnym pierwszym meczu, w którym przegrali -26, a bilanse punktów liczą się potem do rozstawienia po grupach. 103 z Kanadą, 107 z Hiszpanią i 90 z Sudanem Południowym - ostatnie spotkania Portoryko i ich straty punktowe. Defensywa nie istnieje, a Serbia tutaj będzie grzać cały mecz z punktami i bilansem. Serbowie wrzucili 119 z Japonią i 94 z Grecją w ostatnich meczach przed turniejem. Rok temu rzucili na MŚ 2023, gdzie ten skład jest ten sam + doszedł Jokic wrzucić 115 Sudanowi Południowemu i 94 Portoryko, kiedy luźno ich ograli i nie musieli pracować nad bilansem. Serbia umie z tymi słabszymi przeciwnikami doskonale przechodzić z obrony do ataku i rzucać z czystych trójek lub wykładek pod koszem. Spodziewam się Serbii w tym meczu na 100 punktach.

31/07/2024 21:00 CET
USA (over 110.5) - Sudan Południowy
1.91 (Fortuna/1.90 (STS)/1.87 (ETOTO)/1.85 (Superbet)
5/10

USA po dojściu Kevina Duranta z kontuzji ma tutaj doskonały atak, gdzie nie ma jak tego kryć i trzeba wybierać, co zostawiać. Za trzy mogą strzelać najlepsi strzelcy w historii Curry i Durant, a na kosz atakować LeBron lub Edwards. Sudan Południowy ma jednego gościa, który potrafi operować piłką i ją rozgrywać Carlika Jonesa, gdzie pewnie dostanie Holidaya i innych gości, którzy go będą pressować cały mecz, a inni nie potrafią rozgrywać przy presji. USA spodziewam się, że będą szli jak rozpędzony pociąg i zrobią w tym meczu swój rekord punktowy z całego turnieju, bo Sudan Południowy gra szybko i tutaj będzie niczym bumerang oddawał szybkie rzuty, a USA będzie kontrować i punktować i nie spodziewam się powtórki z meczu sparingowego, gdzie było 101:100. Tutaj USA zagra poważniej i pokaże swój realny poziom.

30/07/2024 11:00 CET
Nick Calathes (Grecja - Hiszpania) powyżej 7.5 punktów
1.85 (STS/Superbet/Fuksiarz-Stanowski)/1.82 (Fortuna)/1.80 (ETOTO)
5/10

30/07/2024 21:00 CET
Bruno Caboclo (Brazylia - Niemcy) powyżej 13.5 punktów
1.85 (ETOTO)/1.70 (STS/Fortuna)
5/10
1-1.

02/08/2024 11:00 CET
Japonia - Brazylia over 82.5 1 POŁOWA
1.92 (ETOTO)/1.90 (STS)/1.85 (Fuksiarz-Stanowski/Fortuna)
5/10

Brazylia będzie miała przeskok defensywy w turnieju z hard na easy po meczach z Francją i Niemcami. Japonia fatalnie broni i praktycznie nie ma graczy podkoszowych, którzy bronią. Brazylia w trakcie turnieju przechodzi zmianę z Huertasa na Yago, który gra o wiele lepiej, a on preferuje szybsze granie i akcje Brazylii powinny być szybsze, niż z zamulaczem Huertasem. Myślę, że tym razem Brazylia rzuci więcej punktów i będzie przełamywać obronę Japonii, a Japonia będzie szła z szybkiego ataku i umiejętności indywidualnych Hachimury, co da energiczną 1 połowę, a w drugiej połowie może być zjazd tempa.

02/08/2024 17:15 CET
Kanada - Hiszpania (over 79.5)
1.95 (STS/Fortuna)/1.93 (ETOTO)
5/10

Hiszpania jest niedoceniana. Pokonali dosyć łatwo Greków, grali na styk z Australią. Kanada natomiast pokonywała, ale nie jakoś wysoko Australię i Greków. Warto pamiętać, że dosyć podobnymi składami obie ekipy mierzyły się na MŚ 2023 i dosyć fartownie Kanada wygrała 88:85. Hiszpania to jest mistrz EuroBasketu 2022 i dla mnie po takiej linii warto próbować ich over punktowy przy tym jak szybki styl gry preferuje Kanada. Hiszpania ma narzędzia, aby nawrzucać im punkty z trumny + mają wielu dobrych strzelców za trzy. Spodziewam się, że wrzucą 80 punktów i postawią się w tym meczu.

Miałem stawiać przegraną Igi Świątek to nie wiem czemu pomyślałem, że ten mecz będzie dopiero jutro... Ale kurs przeszedł koło nosa...

Miałem stawiać przegraną Igi Świątek to nie wiem czemu pomyślałem, że ten mecz będzie dopiero jutro... Ale kurs przeszedł koło nosa...

Tzw. efekt wstecznego myślenia (wiedziałem, że tak będzie), czyli ocenianie przeszłych wydarzeń jako bardziej przewidywalnych niż były w rzeczywistości.

:lesnarhappy:

Tzw. efekt wstecznego myślenia (wiedziałem, że tak będzie), czyli ocenianie przeszłych wydarzeń jako bardziej przewidywalnych niż były w rzeczywistości.

:lesnarhappy:
Nie no, wczoraj jak zobaczyłem akcję z Collins, to pomyślałem, że postawię Chinkę. Wszedłem na stronę, ale jeszcze nie było kursów, to pomyślałem, że postawię jutro z myślą, że mecz jest w piątek. No to niestety się obudziłem jak zobaczyłem artykuł że Świątek przegrala xD

Nie no, wczoraj jak zobaczyłem akcję z Collins, to pomyślałem, że postawię Chinkę. Wszedłem na stronę, ale jeszcze nie było kursów, to pomyślałem, że postawię jutro z myślą, że mecz jest w piątek. No to niestety się obudziłem jak zobaczyłem artykuł że Świątek przegrala xD
no i dobrze ze przejebała, a tym ze nie postawiłeś sie nie przejmuj :dance:

Siatkówka
Argentyna-Niemcy 2

Koszykówka 3x3 K
Australia-Azerbejdżan 1

Koszykówka 3x3 M
Litwa-Chiny 1

@2,3

Dzisiaj znowu się zastanawiam nad przegraną Świątek, ale kompletnie nie znam tej jej rywalki. Główny argument to totalnie rozbita Świątek po wczorajszej przegranej, której jedynym planem było zdobycie złota. Najpierw sytuacja z Collins, później totalne rozbicie podczas wywiadów i teraz pytanie, w którą stronę to zadziała. Czy w stronę totalnej mobilizacji i motywacji czy w stronę kompletnego rozbicia.

Iga jednak wkurzona, mocna koncentracja tam jest, nie zdziwię się jak 6:0 6:0 będzie xD

Edit: Dobra, pierwsze minuty tylko tak wyglądały xd

Iga jednak wkurzona, mocna koncentracja tam jest, nie zdziwię się jak 6:0 6:0 będzie xD

Edit: Dobra, pierwsze minuty tylko tak wyglądały xd
Ja tam spróbowałem. Może cudem wejdzie :lol:

Attachments

• IMG_1318.jpeg
    IMG_1318.jpeg
    237 KB · Views: 27
Próbuję Słowenią w siatę (@2.50), można wrzucić w dublu z Włochami (@1.27). Oglądałem ostatnie ich mecze i wydaje się, że są aktualnie w dużo lepszej dyspozycji niż wskazują kursy.
Słowenia + Włochy @3.17 :beer:

Szeremeta w Fortunie @2.41 a na Unibecie @4.50. Jak ktoś widzi szansę to po takim kursie można zaryzykować. Ja symbolicznie spróbuję za 5 dyszek :)

Back