Trening: Ciężko opisać typowy typowy dzień treningowy. Każdy daje mi nowe wyzwania. Wolę jednak skupić się i opisać ten mniej typowy dzień treningowy. Mianowicie, raz na 2 tygodnie, w ramach sobotniego dnia oszukańca (śmiech) , bardzo często trener Greg ( Greg Jackson - przyp. red.) organizuje quasi - sparingi z udziałem największych gwiazd gymu oraz ludzi, którzy mają najkrótszy staż w naszym klubie. I tak Andrei ( Andrei Arlovski - przyp. red.) walczył ostatnio z Johnem, lat 16, a Jonathan Jones - sparował z jeszcze młodszym. My mamy wszyscy totalną bekę. Jest wówczas wesoło, zwłaszcza , jak amator nie zdąży klepnąć (sick! - red.) .
Kiedy i dlaczego rozpoczęłaś trenować sporty walki? Dosyć późno. Stara dupa już byłam (śmiech) . Dokładnie to w wieku 16 lat, zaczęłam uprawiać kickboxing. Powiem Ci, że nie było łatwo na początku. Powód rozpoczęcia przygody ze sportami walki spowodowała sytuacja w szkole zawodowej, do którego uczęszczałam. Byłam mała, ruda i piegowata. Koleżanki się naśmiewały ze mnie. Jedna - do dziś śni mi się czasem po nocach - Jessica, śmiała się ze mnie, przy mojej cichej sympatii, Tom. Próbowałam ją uciszyć, ale mi się nie udało. Wtedy mama zabrała mnie do gymu Winkeljohn's Kickboxing. I trwa to do dziś.
Jakie masz osiągnięcia i tytuły? Nie lubię się chwalić, ale jest ich naprawdę sporo. I o ile te w boksie i kickboxingu większość może znaleźć na popularnych portalach informacyjnych, tak o moim wicemistrzostwie stanu Nowy Meksyk - nie wiele osób wie. Ale ,że były to warcaby, więc nie zatrzymujmy się dłużej przy tym temacie. Miesha Smiths była i tak lepsza (śmiech).
Czy masz jakiś bohaterów? Oczywiście. Każdy ich ma. Ja kochałam Kelly z serialu Beverly Hills, bo jeden chłopak stwierdził w samochodowym kinie, że jestem do niej podobna.
Jakie znaczenie ma dla Ciebie walczenie dla federacji UFC? Bardzo chciałam zatrzeć swoją przeszłość, związaną z branżą filmową (Holly brała udział w nagraniu 2 filmów, przeznaczonych dla widzów pełnoletnich: "W piegowatą" oraz Massage room: "Holy Holly" - oba nie są dostępne w legalnej dystrybucji od roku 2011 - wyjaśnienie red.). Chciałabym pokazać, że mam to już za sobą. Choć nie byłabym sobą, gdybym nie dodała przy tej okazji, iż nie udawałam.
Byłaś na wyższej uczelni? Jaki masz tytuł? Nie. edukację zakończyłam w Trade school (u nas potocznie zwany "Zedziem" - wyjaśnienie red.) , w zawodzie kosmetyczki mam drugi dan (śmiech).
Gdzie pracowałaś, zanim zaczęłaś walczyć? W salonie. W swoim zawodzie.
Jaka jest Twoja ulubiona technika parterowa? Nauczyłam się póki co dźwigni na ręka, ale kulam się od zawsze.
Jaka jest Twoja ulubiona technika w stójce? Zależy od stójki...Lubię jak trwa jak najdłużej - ot po prostu, tak mam.