Gadżety i akcesoria do ćwiczeń

kozim

Jungle Fight
Lightweight
Hej.

Nie znalazłem takiego tematu, a z chęcią posłuchałbym waszych opinii i recenzji tego co używacie.
Od jakiegoś czasu zacząłem biegać i jeździć na rowerze. Jako, że jestem troche gadżeciarzem to postanowiłem zaopatrzyć się w jakieś urządzenie śledzące postępy, mierzące kroki itp. Na chwile obecną zamierzam kupić w pre order moov now (http://welcome.moov.cc/). Czekam tylko na potwierdzenie opcji jezykowych i systemów z którymi urządzenie współpracuje. Jeśli używacie coś takiego lub smart watche w celech sportowych z chęcia posłucham waszych opinii czy wrażeń.
Jeśli temat pasuje do innego już otwartego, lub ogólnego o treningach to proszę administrację o przeniesienie.

Ło Pany, patrzcie co znalazłem:

Kurde, tak to bym wiosłował...

EDIT

Ale cena powala, 2000 USD, a przesylka do EU 450(!) USD...

Last edited:
Kiedyś jak biegałem to zajebiście pomocne było Endomoto. Teraz nie wiem jakie są apki, ale serdecznie polecam. Do trzymania michy też coś warto mieć (np. Fitatu).

Jako "gadżet" polecam dobre buty lub w moim przypadku wystarczały dobre wkładki/podpiętki. Komfort znacznie zwiększony, kontuzji zero. Człowiek nie docenia, dopóki nie dopasuje sobie odpowiednich.

Acha. Do roweru warto mieć dobre światełko, ale takie żeby przy okazji nie oślepiać tych z naprzeciwka. Ja mam lumintop B01 i jest ok.

Last edited:
Ma ktos doświadczenie z wolnostojacymi workami, coś w tym stylu:
1000032470.jpg

Myślę nad takim everlastem.

Stał u nas na salce kilka lat, mało używany, wolałbym ciężki, duży worek, i pobijesz i porzucasz i ponosisz.

Ma ktos doświadczenie z wolnostojacymi workami, coś w tym stylu:
View attachment 113661

Myślę nad takim everlastem.
Nigdy nie widziałem, aby ktoś przeprowadził na takim worku poważny trening. Zawsze gdy widzę je w internecie, wyglądają niestabilnie podczas mocniejszych ciosów.

W cenie tego sprzętu kupisz duży, ciężki worek będący inwestycją na lata i pozwalający także na trening kopnięć + inne ciekawe i przydatne akcesoria treningowe. Dlaczego nie klasyczny, wiszący, ciężki worek do boksu / kickboxingu ?

Nigdy nie widziałem, aby ktoś przeprowadził na takim worku poważny trening. Zawsze gdy widzę je w internecie, wyglądają niestabilnie podczas mocniejszych ciosów.

W cenie tego sprzętu kupisz duży, ciężki worek będący inwestycją na lata i pozwalający także na trening kopnięć + inne ciekawe i przydatne akcesoria treningowe. Dlaczego nie klasyczny, wiszący, ciężki worek do boksu / kickboxingu ?
Na karierę w ksw już dla mnie za późno i raczej chce sobie na luzie powalić w coś, bez hardcorowych treningów. Na siłkę nie zawsze się chce, a jak będzie w domu to zawsze będzie większa motywacja. A na cięższy trening zawsze można iść na siłkę.
Chcę żeby to jak najmniej miejsca zajmowało i odłożyć do kąta jak nie będę używał. Normalny worek nie będę miał jak zawiesić, chyba że z jakimś standem jak to
1000032471.jpg

Ale te standy też mnie jakoś nieprzekonują. Nie chcę się potknąć o jakiś wystający pręt na ziemi. Chyba że mi mocno odradzicie wolnostojacy worek i polecicie fajny stand nie za drogi

Na karierę w ksw już dla mnie za późno i raczej chce sobie na luzie powalić w coś, bez hardcorowych treningów. Na siłkę nie zawsze się chce, a jak będzie w domu to zawsze będzie większa motywacja. A na cięższy trening zawsze można iść na siłkę.
Chcę żeby to jak najmniej miejsca zajmowało i odłożyć do kąta jak nie będę używał. Normalny worek nie będę miał jak zawiesić, chyba że z jakimś standem jak toView attachment 113667
Ale te standy też mnie jakoś nieprzekonują. Nie chcę się potknąć o jakiś wystający pręt na ziemi. Chyba że mi mocno odradzicie wolnostojacy worek i polecicie fajny stand nie za drogi
Jaki masz budżet?

Ten everlast 300 euro, nawet widzę na promce 250 i raczej wiecej niż 300 nie chce wydawać, czyli jakieś 1300zl
Ja w swoim domowym AKA posiadam ten:

https://bushido-sport.pl/product-po...YYhm7QtwV5TeRoVxV6RyRIabjo00df3saArEXEALw_wcB

Wersja bokserska jest tańsza. Ja wolałbym jednak mieć możliwość kopnięć.

Mam go 10+ lat. Zero rozcięć. Jakiś czas temu wyposażyłem go w mocniejszy system mocowania do sufitu. Widywałem ten sprzęt w wielu klubach. Testowany na rękawicach od bokserskich 16oz do 4oz(MMA). Polecam.

Ze stojakiem na worek nie mam doświadczenia. Nie wiem który sprzęt będzie solidny a który nie. Uchwyty mocowane do ściany to zakres cen 150- 400 zł.

Całość zamknie się w 800 - 900 zł.

Ja w swoim domowym AKA posiadam ten:

https://bushido-sport.pl/product-po...YYhm7QtwV5TeRoVxV6RyRIabjo00df3saArEXEALw_wcB

Wersja bokserska jest tańsza. Ja wolałbym jednak mieć możliwość kopnięć.

Mam go 10+ lat. Zero rozcięć. Jakiś czas temu wyposażyłem go w mocniejszy system mocowania do sufitu. Widywałem ten sprzęt w wielu klubach. Testowany na rękawicach od bokserskich 16oz do 4oz(MMA). Polecam.

Ze stojakiem na worek nie mam doświadczenia. Nie wiem który sprzęt będzie solidny a który nie. Uchwyty mocowane do ściany to zakres cen 150- 400 zł.

Całość zamknie się w 800 - 900 zł.
Ok dzieki

A ja polecam to. Zamiast wylewać litry potu na setkach treningów wystarczy przeczytać dwa razy by wygrywać każdą solówkę za garażami

Zanurz się w fascynującym świecie mieszanych sztuk walki, odkrywając tajemnice życiowego sukcesu wraz z książką „Stań się Fighterem” autorstwa Borysa Mankowskiego – legendarnego zawodnika MMA i byłego mistrza KSW. Każdy rozdział tej niezwykłej publikacji to nie tylko opowieść, lecz przede wszystkim inspiracja do osobistego rozwoju i pokonywania życiowych wyzwań

:beczka:

Back