Góry - rekreacja, turystyka, wspinaczka

Jadę z rodziną i psami w góry. Z racji że biorę pierwszy raz psy myślałem o szrenicy, może śnieżce. Są ścieżki przeznaczone dla czworonogów, ale może macie jakieś doświadczenie w temacie? Co omijać? Którędy się kierować.
Tak jak mówisz KPN ma szlaki na których nie można wchodzić z psem. No i nie zapomnij kagańca, żeby w razie co mieć bo ktoś się może o to spruć, a po co się podkładać.

Ja bym na Śnieżkę nie wchodził z psem bo tam będzie w chuj ludzi w weekend (w tygodniu lepiej zdecydowanie). No chyba, że nie będzie pogody ale wtedy tym bardziej bym nie brał psa.

Pytanie czy idziesz z jakiegoś konkretnego miejsca i czy musisz wrócić w to samo miejsce?

Tak jak mówisz KPN ma szlaki na których nie można wchodzić z psem. No i nie zapomnij kagańca, żeby w razie co mieć bo ktoś się może o to spruć, a po co się podkładać.

Ja bym na Śnieżkę nie wchodził z psem bo tam będzie w chuj ludzi w weekend (w tygodniu lepiej zdecydowanie). No chyba, że nie będzie pogody ale wtedy tym bardziej bym nie brał psa.

Pytanie czy idziesz z jakiegoś konkretnego miejsca i czy musisz wrócić w to samo miejsce?
Będziemy w tygodniu, kaganiec mam. 100% szrenica bo jeszcze mają miejsce w schonisku, a chce pokazać dzieciakom zachód, ale to 2 dni później droga wolna. Zastanawiam się nad skalnym miastem (mam paszporty dla psow) ale nie wiem czy tam mogę z psami iść i czy w ogóle jest sens bo ponoć na okrągło w chuj ludzi.

Będziemy w tygodniu, kaganiec mam. 100% szrenica bo jeszcze mają miejsce w schonisku, a chce pokazać dzieciakom zachód, ale to 2 dni później droga wolna. Zastanawiam się nad skalnym miastem (mam paszporty dla psow) ale nie wiem czy tam mogę z psami iść i czy w ogóle jest sens bo ponoć na okrągło w chuj ludzi.
Tam zawsze dużo ludzi bo w weekend jest bezpośredni pociąg z Wrocławia, a w tygodniu kolonie bazujące w okolicy.

Jak będziesz w tygodniu to ja bym z tego korzystał i wybierał atrakcje na szlakach gdzie nje wjeżdżają auta pod samo wejscie bo tam będzie mniej ludzi niż w weekendy.

Bieszczady-Tarnica: Wrzesień 2023r.
c2b455fdf9481.jpg

3e86814f763b1.jpg

7b1e4608c5611.jpg

31e190953114a.jpg

2db4826c7ae0d.jpg

87fddd562c7d1.jpg

df6163f5c3d31.jpg

349ba9b388805.jpg

2118ec80ca3d0.jpg

d6d854c438736.jpg

df848f3f5f9bb.jpg

f36ec4bb82baa.jpg

c737f858ea9ba.jpg

581eb98a0cd0b.jpg

f4f1d9b4dddb4.jpg

0b5463da384ec.jpg

d1e663b41c423.jpg

Widzę że tu sporo ludzi ogarniających szlaki itd. A co możecie polecić co by dało się ogarnąć z czterolatką? Córka lubi chodzić i nie ma problemów z dłuższymi trasami. Kwestia taka że na początek chciałbym coś bliżej Krakowa tak do +- 1,5-2h autem

Back