A wiesz co dla mnie jest żałosne Yagiel?
Wciąż większość Kowalskich uważa nasze wspaniałe i intrygujące MMA jako syf jakich mało, ani to boks ani zapasy niech się zdecydują czy chcą się bić jak w boksie czy przytulać w parterze jak cioty! Kto powinien lepiej zrozumieć to całe FFL jak nie my ludzie którzy jeszcze do niedawna byli uważani za psychopatów walczących w klatkach jak dzikie psy? Jeśli jest ktoś kto się tym jara uważa to za ekscytujący sport i chce poświęcać swój wolny czas by trenować droga wolna lepsze to niż siedzieć przed klatką i dłubać w nosie!
Filmik jest śmieszny bo mało tam ładu i składu ale to są początki i chłopaki dopiero się uczą. Odpalcie sobie dokument "To my rugbyści" o grupce zapaleńców, chuliganów, którzy od zera doszli do mistrzostwa Polski w rugby! Tam właśnie mówili, że piersze treningi wyglądały komicznie a oni sami mieli mało pojęcia o grze. Znowu porównam to do naszego MMA myślisz, że nasi trenerzy którzy uczyli się z kaset bjj wyglądali lepiej? Ja sobie nie wyobrażam, że nie ma Copy a ja z kilkoma kolegami uczymy się techniki z kaset! I teraz zobacz co ta grupka zapaleńców zrobiła z MMA ile jest klubów ilu mamy trenerów kiedyś też pukali się w czoło widząc jak kolesie tarzają się na macie...
Ja tam życzę im jak najlepiej może im się uda może nie ale nazywać to żałosnym mająć w pamięci początki MMA, BJJ w POlsce jest nie na miejscu.