Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
czemu?można zamykać
Jest, po to mamy klasyfikację błędów językowych. A stopniuje się je z kilku powodów, jednym z nich jest intencja zachowania kongruencji komunikatu nadanego i odebranego - jak popełnisz błąd interpunkcyjny jest mniejsza szansa że zostaniesz niezrozumiany niż jeżeli błąd będzie miał charakter składniowy.
jak popełnisz błąd interpunkcyjny
Napisz, w którym miejscu jest błąd interpunkcyjny. Dla łatwiejszego przekazu wypiszę Ci błędy interpunkcyjne w języku polskim:
- kropka, przecinek, wykrzyknik, pytajnik, myślnik, dwukropek, średnik, cudzysłów, wielokropek oraz nawias
"Jeśli popełnisz", a nie "jak popełnisz".
Jeszcze czegoś chciałbyś nauczyć użytkowników forum?
Nie pal głupa i nie zmieniaj tematu, tylko odpowiedz na pytanie: dlaczego miałbyś pomijać takiego byka i zamiast tego zwracać uwagę na łączność pisowni (która nota bene jest jednym z najczęściej popełnianych błędów)
Tak. Użytkownicy forum, obie formy (jeśli popełnisz / jak popełnisz) są poprawne. Jedna jest ładniejsza.
Ciekawe spojrzenie, czyli stosujemy zasady i regulamin tylko wtedy kiedy nam to odpowiada? Bądź wtedy gdy zwycięstwo faworyta jest zagrożone? Retoryka w stylu "było kolano, ale lekko". Zjebane podejście nie mające niczego wspólnego ze sprawiedliwością, której tak bardzo się domagałeś. Godlewska była łapana za włosy, a sama walka została przede wszystkim przerwana po kilku ciosach w tył głowy. Przypomnij mi może w jaki sposób Jon Jones poniósł swoją jedyną porażkę w oktagonie? "Rules are rules" jak ktoś wcześniej napisał.HardyTC said:Oczywiście, że widziałem już wcześniej, wiele przekrętów w sportach walki i nie tylko, jednak nawet pamiętna walka, Khalidova z Azizem, to przy tym starciu, pikuś. Tak samo, podczas FAME MMA 3, wynik walki Ryby z Filipkiem budzi wątpliwości, tak samo przerwanie walki Rubego i Krychy oraz Godlewskiej i Linkiewicz (tutaj sędzia, powinien przynajmniej, walkę przerwać na moment, i ukarać Linkiewicz odjęciem punktu), kontuzja Bonusa BGC, to trochę inna kwestia, bo tutaj sędziowie, nie mogli nakazać, kontynuowania walki, "zawodnikowi", który zgłosił kontuzję, nawet symulowaną. Te sytuacje i werdykty, w mojej opinii, są co najmniej dyskusyjne, przypadek walki Kasjusza z Polakiem, jest absolutnie bezdyskusyjny.
Co to ma za znaczenie "ze przegra to akurat duzo ludzi wiedziało wcześniej"?! I ty się interesujesz MMA? Niby od ponad roku jesteś tutaj zarejestrowany, a dalej gówno wiesz i nie odróżniasz walk w UFC od napierdalanki żuli spod Żabki. Chyba właśnie między innymi dla takich dzbanów została wymyślona ta gównorganizacja - żeby mogli odbić od normalnego MMA i poświęcić się bijatyce patoli, czyli tym co ich naprawdę interesowało.99picks said:Godlewska lezala plackiem na ziemi i nie umiala nawet wstac z tej pozycji a to ze przegra to akurat duzo ludzi wiedzialo wczesniej wiec skoncz juz pierdolic.
I w dupie mam Twoje drobne na czipsy, jest czego zazdrościć naprawdę. Ile Ty masz lat?99picks said:Nie przejmuj sie tym debilem, napierdala glupoty bo teraz zal mu dupe sciska ze odzyskalismy hajs i jestesmy dodatkowo na plusie, typowa zazdrosna cebula.
W takim razie przeczytaj tamten post kilka razy i zauważ jaka jest okropna składnia przy użyciu "jak", a jaka piękna przy użyciu "jeśli"
Gdzie tam palę głupa? To jest książkowy błąd ortograficzny, a Ty fantazjujesz i piszesz o jakiejś interpunkcji. Pominąłem ten błąd specjalnie, bo chciałem się przyjebać do FameFFF, tak jak w każdym możliwym temacie to robię, a przy okazji pośmiać się z Mirka.
Posłuchaj mnie. Nie wolno się przyjebywać do ludzi w tak mało błyskotliwy sposób. Jeśli już chciałeś to zrobić, trzeba było zwrócić uwagę na to "ą", a nie na łączność pisowni.
Lol.
Składnia jest prawidłowa. "Jak" brzmi gorzej od "jeśli" natomiast nie jest to błąd. A nawet jeśliby był to nie składniowy, tylko stylistyczny.
Nie napisałem, że jest to błąd. Napisałem, że przy użyciu "jeśli" wygląda ładniej
Co do przyjebywania się - jest jakaś klasyfikacja przyjebań, tak jak w przypadku błędów interpunkcyjnych (mimo, że pisałeś o ortograficznym)? Chciałem, żeby wyglądało to absurdalnie, tak jak wyglądał komentarz Mirasa, ale nie sądziłem, że przy okazji ustrzelę takiego jelenia. Dwa w jednym.
Cześć cypher, kope lat.Zamknęli mi temat, więc się tutaj odniosę.
Ciekawe spojrzenie, czyli stosujemy zasady i regulamin tylko wtedy kiedy nam to odpowiada? Bądź wtedy gdy zwycięstwo faworyta jest zagrożone? Retoryka w stylu "było kolano, ale lekko". Zjebane podejście nie mające niczego wspólnego ze sprawiedliwością, której tak bardzo się domagałeś. Godlewska była łapana za włosy, a sama walka została przede wszystkim przerwana po kilku ciosach w tył głowy. Przypomnij mi może w jaki sposób Jon Jones poniósł swoją jedyną porażkę w oktagonie? "Rules are rules" jak ktoś wcześniej napisał.
Co to ma za znaczenie "ze przegra to akurat duzo ludzi wiedziało wcześniej"?! I ty się interesujesz MMA? Niby od ponad roku jesteś tutaj zarejestrowany, a dalej gówno wiesz i nie odróżniasz walk w UFC od napierdalanki żuli spod Żabki. Chyba właśnie między innymi dla takich dzbanów została wymyślona ta gównorganizacja - żeby mogli odbić od normalnego MMA i poświęcić się bijatyce patoli, czyli tym co ich naprawdę interesowało.
I w dupie mam Twoje drobne na czipsy, jest czego zazdrościć naprawdę. Ile Ty masz lat?
Miras to jest jednak upośledzony, na czym on się zna? Na MMA? On czai, że w FAME MMA nie chodzi o MMA jako sport?
Ciekawe spojrzenie, czyli stosujemy zasady i regulamin tylko wtedy kiedy nam to odpowiada? Bądź wtedy gdy zwycięstwo faworyta jest zagrożone? Retoryka w stylu "było kolano, ale lekko". Zjebane podejście nie mające niczego wspólnego ze sprawiedliwością, której tak bardzo się domagałeś. Godlewska była łapana za włosy, a sama walka została przede wszystkim przerwana po kilku ciosach w tył głowy. Przypomnij mi może w jaki sposób Jon Jones poniósł swoją jedyną porażkę w oktagonie? "Rules are rules" jak ktoś wcześniej napisał.
Nie ma co pisac z debilem, widac ze zakompleksiony typ i szuka atencji na forum bo w prawdziwym zyciu jest nieudacznikiem.Przypierdalasz się już, na siłę gościu, gdyby zależało mi, na wyjaśnieniu tego wałka, z Kasjuszem i Polakiem, wyłącznie przez moje pieniądze, to tak samo, od początku, pisałbym o walce Filipka z Rybą, bo kupon, jedynie przez tę walkę, na ten moment mi nie wszedł. Pozostałe przypadki, o których pisałeś, są jak mówiłem, dyskusyjne i na pewno kontrowersyjne, jednak są one niczym, przy tak bezczelnie, oczywistym przekręcie, walki Kasjusza, ponadto starcie Godlewskiej i Linkiewicz i kontrowersja z nią związana, wynikła, z przedwczesnego/błędnego przerwania, a nie wygranej "punktowej" z kapelusza.
Weź sobie zmień nick, na kapitanniedojebaniemózgoweNie pal głupa i nie zmieniaj tematu, tylko odpowiedz na pytanie: dlaczego miałbyś pomijać takiego byka i zamiast tego zwracać uwagę na łączność pisowni (która nota bene jest zasadą przysparzającą najwięcej trudności, ergo tego rodzaje błędów są najbardziej powszechne i przymyka się na nie oko).
Tak. Użytkownicy forum, obie formy (jeśli popełnisz / jak popełnisz) są poprawne. Jedna jest ładniejsza.
odezwal sie najwiekszy patus na tym forum, nawet goha od magicala przy tobie wymięka.Weź sobie zmień nick, na kapitanniedojebaniemózgowe
Po chuj się wpierdalasz mały cwelku na strzała?odezwal sie najwiekszy patus na tym forum, nawet goha od magicala przy tobie wymięka.
Du bist ne kleine hure
@kapitanameryka ty nie oczekuj od gaary inteligentnej odpowiedzi, wiesz co ten patus na emigracji ma wspolnego z Diazem ? Ze tez nie umie policzyc do 10
Przepraszam, że cię zawiodłemInteligentnej odpowiedzi nie oczekiwałem, liczyłem jedynie że zwyzywa mnie z większą klasą;)
Człowiek chce poczytać na dany temat, a tu same spamy. Wkurwiające, nie?widze uzytkownicy zanizaja poziom tego zacnego tematu
prosze o kulture wypowiedzi
na rozluznienie atmosferyCzłowiek chce poczytać na dany temat, a tu same spamy. Wkurwiające, nie?
Ej, serio- co za desperat pociśnie takie coś? Nie dość że klops jak skurwysyn, z ryja wygląd jakby za łebka zebrała łopatą w łeb, to jeszcze jak to się odezwie, to wiesz że jest to patolstwo pierwszego sortu.