nicos
Bellator Featherweight
No nie musi, nie mówiłem, że to regułą.No jeśli mowa o mocnym zajezdzaniu się rzeczywiście nie będąc zawodowcem to może coś w tym być ale z drugiej strony nie musi. Co nie?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
No nie musi, nie mówiłem, że to regułą.No jeśli mowa o mocnym zajezdzaniu się rzeczywiście nie będąc zawodowcem to może coś w tym być ale z drugiej strony nie musi. Co nie?
cisnienie w porzadku, hormony tarczycy wzorcowe. Biore te Ashwe z tydzien i albo sie wkrecam albo jest lepiej tzn lepiej spie, po wysilku i na bani jakis taki wiekszy luz. Pewnie efekt placebo bo to za szybko cosCiśnienie w porządku?Ashwa nie wskazana przy nadciśnieniu a jak nie masz przeciwwskazań to próbuj po jeździe 2 tabsy. Na noc melatonina 3-5mg, tylko nie lutuj codziennie . Do dostania w każdej aptece
no wlasnie nie badalem, to takie moje przypuszczeniaA badałeś poziom kortyzolu?
nawet szybciej jest lepiej. Wystarczy, ze jeden dzien odpuszcze wszystko i nazajutrz jest duza poprawaJak przechodzi po trzech dniach odpoczynku, to bardziej prawdopodobne, że po prostu nakłada się kilka różnych czynników.
oto chodzi, ze on jest pewnie wysoko od dluzszego czasu bo ostatnio nie robiem sobie zadnych przerw. Oprocz roweru jest jeszcze zelastwo. Mialem za to inne badania i wyszedl mi znacznie podwyzszony cholesterol (czysta micha od dawna) i cukier (w normie ale wysoko). Powiedzialem lekarzowi jak sie prowadze i stwierdzil, ze te wyniki prawdopodobnie spowodowane sa wlasnie kortyzolem, stad te moje przypuszczenia o jego wysokich wartosciach. Ogolnie to na drugi raz przed badaniami zrobie sobie tydzien przerwy od jakiegokolwiek treningu bo wychodza jakies dziwne wyniki.Bo sam kotrtzol to raczej nie da się we znaki po dwóch dniach podwyższonego poziomu.
no wlasnie nie badalem, to takie moje przypuszczenia
oto chodzi, ze on jest pewnie wysoko od dluzszego czasu bo ostatnio nie robiem sobie zadnych przerw. Oprocz roweru jest jeszcze zelastwo.
Mialem za to inne badania i wyszedl mi znacznie podwyzszony cholesterol (czysta micha od dawna) i cukier (w normie ale wysoko). Powiedzialem lekarzowi jak sie prowadze i stwierdzil, ze te wyniki prawdopodobnie spowodowane sa wlasnie kortyzolem, stad te moje przypuszczenia o jego wysokich wartosciach. Ogolnie to na drugi raz przed badaniami zrobie sobie tydzien przerwy od jakiegokolwiek treningu bo wychodza jakies dziwne wyniki.
tzn wiesz po tym jednym dniu to jest po prostu lepiej nie, ze dobrze. No po tych 3 mozna powiedziec, ze wraca do normy/jest dobrzeNo ale właśnie też chodzi o to, że jak np. przez miesiąc masz w chuj wysoko i zrobisz jeden dzień przerwy, to też raczej za krótko, aby efekty tak szybko ustały, chociaż kto wie, każdy organizm reaguje inaczej, może tak u ciebie jest akurat.
Cholesterol calk. 240.3 mg/dl wart.ref. 115-190Ale masz tylko LDL wysoko, a HDL raczej ok? Powtarzałeś badanie? Musisz mieć na uwadze, że jednorazowy zawyżony wynik jeszcze o niczym nie świadczy. Mogła to być chwilowa huśtawka, może dzień przed coś zjadłeś, itp. Ciśnienie masz ok, a raczej powinno być wysokie przy wysokim cholesterolu. Jeżeli jednak cały czas będzie rozjechany cholesterol, to dorzuć więcej błonnika do diety i wywal tłuste mięso. Wtedy też raczej nie baw się w żadne aplikowanie teścia, bo to tylko zrobi jeszcze większe spustoszenie w profilu lipidowym. No chyba, że naturalna produkcja teścia bardzo nisko, to wtedy można się bawić w trt z lekarzem i monitorować wszystko badaniami.
Cholesterol calk. 240.3 mg/dl wart.ref. 115-190
HDL 40 mg/dl wart.ref. 40-110
Trojglicerydy 88 mg/dl wart.ref. 30-150
LDL 182 mg/dl wart.ref. 70-115
Wspolczynnik aterogennosci 17% wart ref 20-100
sek w tym, ze za Chiny ludowe nie moze to byc spowodowane dieta wiec obstawiam ten nieszczesny kortyzol
Ja mam.Szczerze powiedziawszy, to nie znam nikogo, kto ma w normie.
wiesz co Ci powiem, te normy sa z dupy wysrane, za przeproszeniem i w kazdym laboratorium inne. Znajoma lekarka mowila mi, ze one powinny byc duzo wyzsze ale zeby zaprzegnac ludkow do zakupu roznych srodkow sa celowo zanizane. Zarowno te Twoje wyniki jak i moje nie sa powodem do zadych zmartwien. W USA np miescilyby sie one w normie. Mnie po prostu zadziwilo tylko to, ze ja naprawde dbam o siebie a cholesterol mam dosyc wysoko no ale to zapewne jest wina wlasnie tego kortyzolu, ktory w moim przypadku ma prawo byc znaczaco podwyszonyU mnie cholesterol zawsze jest wysoki: 202, 220,230 i tak cały czas.
Nawet jak miałem ścisłą dietę to miałem wyjebany do 220.
Kortyzol w normie dodam tylko.
Szczerze powiedziawszy, to nie znam nikogo, kto ma w normie.
Na podwyższony nie wpływa tylko dieta (dwa miechy na diecie ilościowej i jakościowej, 5 treningów w tygodniu i cholesterol 232, a kortyzol w normie).wiesz co Ci powiem, te normy sa z dupy wysrane, za przeproszeniem i w kazdym laboratorium inne. Znajoma lekarka mowila mi, ze one powinny byc duzo wyzsze ale zeby zaprzegnac ludkow do zakupu roznych srodkow sa celowo zanizane. Zarowno te Twoje wyniki jak i moje nie sa powodem do zadych zmartwien. W USA np miescilyby sie one w normie. Mnie po prostu zadziwilo tylko to, ze ja naprawde dbam o siebie a cholesterol mam dosyc wysoko no ale to zapewne jest wina wlasnie tego kortyzolu, ktory w moim przypadku ma prawo byc znaczaco podwyszony
Ja tez. Mam badania czesto w robocie z racji wykonywanego zawodu i jeszcze z tym problemu nigdy nie mialem. To samo cukier i cisnienie.Ja mam.![]()
no zapewne tzw genetyka. Jeden ma tak drugi ma inaczej i chocby kurwa bredgensa zatanczyl (taki taniec na glowie) to tego nie zmieniNa podwyższony nie wpływa tylko dieta (dwa miechy na diecie ilościowej i jakościowej, 5 treningów w tygodniu i cholesterol 232, a kortyzol w normie).
Z kolei jadłem po swojemu i spadło do 202
Innym razem 230
Tak więc wpływ ma coś jeszcze i nie tylko kortyzol, bo miałem idealny.
no wlasnie o to mi sie najbardziej rozchodzi, bardzo dobrze to ujalesi miałem podobnie że po treningu budzikiem się z słowem kurwa na ustach i ogólnym wkuewiwniem od samego rana.
U mnie cholesterol zawsze jest wysoki: 202, 220,230 i tak cały czas.
Nawet jak miałem ścisłą dietę to miałem wyjebany do 220.
Kortyzol w normie dodam tylko.
Szczerze powiedziawszy, to nie znam nikogo, kto ma w normie.
czyli ile dokladnie?ashwa styka, tylko podwójna dawka
Nie wiem jaka ma być zależność między nimiAle tu nie chodzi o to, że masz wysoko, tylko że jest dysproporcja między HDL a LDL
no kolega ma racje ta dysporoporcja jest niewskazana. Wyniki powinny byc bardziej zblizone do siebie. U mnie to samo co u CiebieNie wiem jaka ma być zależność między nimi
Tu masz przykład z 2017 przy normalnej diecie
View attachment 16017
Jak KFD pisze że jedną to ja łykam dwie, śmiało, przy Twoich obciążeniach treningowych z czasem nawet 3 w dni jak mocno pokrecisz, tym suplem można poeksperymentowac pzdrczyli ile dokladnie?
S.K.S.no kolega ma racje ta dysporoporcja jest niewskazana. Wyniki powinny byc bardziej zblizone do siebie. U mnie to samo co u Ciebie
no dobra zgooglowalem KFD Ashwa: ekstrakt z korzenia ashwagandy 240mg w tym witanolidy 12mg na tabletke ja mam zakupiona ashwagande z Evolite ekstrakt z korzenia 375mg w tym witanolidy 26.25 mg. Narazie zostane przy jednej tablecie tak jak tu zalecaja na opakowaniu. Dam sobie troche czasu i zobacze wtedy. Po za tym nie chcialbym sie przyzwyczajac od poczatku do jakis wiekszych dawek bo pewnie po jakims czasie przestaloby klepac jak wiekszosc substancji. Organizm sie przyzwyczaja.Jak KFD pisze że jedną to ja łykam dwie, śmiało, przy Twoich obciążeniach treningowych z czasem nawet 3 w dni jak mocno pokrecisz, tym suplem można poeksperymentowac pzdr
Nie wiem jaka ma być zależność między nimi
Tu masz przykład z 2017 przy normalnej diecie
Dzięki za wyjaśnienie.HDL pozbywa się nadmiaru LDL, a jak jest za mało HDL, to LDL osiada się w naczyniach krwionośnych. Twoje wyniki nie są na pewno optymalne, ale nie są też jakieś tragiczne. Sama dieta często nie pomaga. Nie wiem czy wiecie, ale picie alko w małych ilościach podnosi HDL Do tego przestać jarać i zacząć ćwiczyć cardio. Powinno pomóc. Do tego polecam dodać do diety boczniaka ostrygowatego (taki grzyb), gdyż zawiera naturalną statynę (lowostatynę), która obniża poziom cholesterolu. Syntetycznych statyn używa się w leczeniu farmakologicznym.
no u mnie to samo. Do tego cardio to juz sie wiecej robic nie daW moim przypadku zero alko, zero palenia, zero używek
Pany co polecacie na mase, jestem laik totalny, poki co 2 miechy regularnie na silke, gainer i kreatynke zaczalem wrzucac ale z checia wrzucilbym cos mocniejszego zeby przyspieszyc efekty. Chodzi mi o legalne rzeczy ktore z latwoscia dostane i najlepiej zdrowe !
Jem duzo, na tyle ile moge, spodziewalem sie troche takiej odpowiedzi, ale kwestia ze ja nawet kreatyny nie chce za dlugo brac, chce jak najszybciej po prostu zbudowac okolo 6 kilo miesnia a pozniej na sucho to tylko pielegnowac... ma to sens?Jak tak to polecam jedzenie. Po prostu jeść jeszcze więcej, póki masz taki niski staż i już zarzucasz kreatyne, to nie potrzebujesz dodatkowych stymulantów, tylko ogarnij szame, bo to jest podstawa.