Tydzień temu Artur Szpilka wygrał swoją drugą walkę w formule MMA. Były bokser dopisał to zwycięstwo na gali High League 4, która odbyła się 17 września. Jego rywalem był Denis Załęcki. W najnowszym wpisie na profilu na Instagramie, "Szpila" odniósł się do słów Załęckiego, krytykując jego postrzeganie przebiegu tego pojedynku.
Były pretendent do tytułu mistrzowskiego WBC w boksie nie wytrzymał i dał upust emocjom, reagując na słowa Denisa. Poniżej streszczenie wpisu Załęckiego na jego mediach społecznościowych:
- Denis na swoim profilu napisał, że na walkę zgodził się jak był zdrowy, a kontuzja nastąpiła po jej ogłoszeniu.
- Wielu lekarzy powiedziało mu, że jeśli będzie przestrzegał zaleceń, to noga powinna się
- Po tej prognozie Denis w trakcie przygotowań, na dziesięć dni przed walką, niefortunnie upadł na tę nogę, pogarszając jej stan.
- Jednak nadal wyszedł do pojedynku bo nie chciał nikogo zawieść.
- Miał duże szanse zwyciężyć bo nie dostał żadnego ciosu, a próbę wejścia w nogi wybronił.
- Denis nie uważa, że był gorszy od Artura bo nie dostał ani jednego ciosu, nawet gdy leżał, a każdy cios zatrzymał na gadzie.
- Gdyby dostał cios i padł lub gdyby przegrał z braku tlenu powiedziałby, że jest gorszy - jednak według niego przegrana przez kontuzję nie kwalifikuje się w jego oczach do porażki.
Ogólnie nie wypowiadałem się na ten temat. Znamy się z Denisem, ale jak czytam te wypociny, które napisałeś, to mnie zalewa. Kolego nie zdążyłem zadać żadnego ciosu, bo walka ma rundy, czas żeby dobrać się do przeciwnika - a nie machać na oślep cepami i brakło mi tak naprawdę sekund żeby był koniec. Nie wyszło bo zdałeś sobie sprawę, że już nic nie zrobisz, a zaraz wyłapujesz. Jak miałem "naderwane więzadło" to tydzień nie wsiadłem do samochodu, bo nie dałem rady. Po walce odwoził mnie moim samochodem kolega, bo nie dałem rady prowadzić (...) Miesiąc chodziłem w ortezie co i tak skończyło się operacją… A Ty jedziesz w samochodzie. Kto widział walkę i choć trochę się zna, to wie jaka była prawda.

Denis ZaÅÄcki "Nie dostaÅem nawet póŠciosu" - Artur Szpilka odpowiada | MMAROCKS
Tydzień temu Artur Szpilka wygrał swoją drugą walkę w formule MMA. Były bokser dopisał to zwycięstwo na gali High League 4, która odbyła się 17 września. Jego rywalem był Denis Załęcki. W najnowszym wpisie na profilu na Instagramie, „Szpila” odniósł się do słów Załęckiego, krytykując jego...