mat
UFC Light Heavyweight
Maciej Jewtuszko : Prowadzone są rozmowy • Ale daty, gdzie i z kim nie mogę jeszcze zdradzić.
Czy odbędzie się ona w Polsce?
MJ : Nie :)
Ile walk chciałbyś stoczyć w tym roku?
MJ : Jeszcze dwie.
Nad czym najciężej pracujesz obecnie na treningach, który element chcesz swoich umiejętności chcesz poprawić?
MJ : Chyba takich nie ma :) A tak na prawdę to wszystkie. Zapasy • G&P • I tak mogę wymieniać bez końca.
Jak skomentujesz wysokość zarobków polskich zawodników MMA?
MJ : Hmm, ciężkie pytanie • Ale z MMA w Polsce się nie da żyć, to fakt • Są wyjątki, ale te wyjątki ciężko na to pracowały i wyrobiły sobie markę, ja niestety jeszcze nie jestem wyjątkiem :)
ale jak Bóg da, kto wie :)
Wymień najlepszych według Ciebie polskich zawodników wagi lekkiej.
MJ : Trudne pytania zadajesz. Wydaje mi się, że jest ich wielu i ciężko ich klasyfikować kto lepszy, kto gorszy, jak dla mnie mega kozakiem jest Borys Mańkowski • ale on zmienił wagę. Co do reszty to warci uwagi są Held, Sajewski, Kornik • Jest jeszcze Abramiuk.. Na prawdę ciężko odpowiedzieć na to pytanie.
Jak duża według Ciebie jest różnica między polskim a amerykańskim MMA?
MJ : Mają lepsze warunki do trenowania • I od dziecka trenują zapasy :)
A co powiesz o federacji KSW? Czy ma szansę stać się liczącą w światowym MMA organizacją?
MJ : Na pewno liczą się z nią w Europie • Co do świata? Hmm to wydaje mi się, że są na dobrej drodze. W Polsce to samodzielny lider.
Skupmy się może teraz na Stanach Zjednoczonych i UFC • Czy myślisz, że masz szansę stosunkowo szybko tam wrócić?
MJ : A czy mnie tam nie ma ? :) Nie zostałem zwolniony, chodź kto wie, może będę • Jednak nadal jestem zawodnikiem UFC.
Więc jeśli prowadzone są rozmowy co do Twojej kolejnej walki, to w ramach UFC?
MJ : Tego nie mogę Ci zdradzić. Na dniach wszystko się wyjaśni.
28 maja UFC 130 i walka o pas wagi lekkiej. Kto jest Twoim faworytem : Frankie Edgar czy Gray Maynard?
MJ : Wydaje mi się, że Gray ma dobre papiery by tę walkę wygrać, lecz Frankie już nie raz udowodnił, że liczby i papiery nie walczą • Wygra ten, który popełni mniej błędów i odrobił lekcje z ostatniej walki :)
A jak skomentujesz poziom sportowy UFC 129? Dla mnie była to jedna z najlepszych gal w historii, aczkolwiek boli mnie fakt, że walki pokazywane na FB były bardziej spektakularne od walki wieczoru. Jak to skomentujesz?
MJ : Nie będę komentował :) Podobała mi sie gala.
Ostatnia gala Strikeforce też bardzo mi sie podobała.
Może już ostatnie pytanie. Czy widziałbyś siebie w pojedynku o pas mistrzowski wagi lekkiej KSW z Niko Puhakką?
MJ : Na razie nie widzę się
dlatego, że widzę sie ciągle na liście zawodników UFC i mam nadzieję, że jeszcze będę miał szansę się pokazać z dobrej strony i nie prześpię kolejnej walki :)
Chodziło mi bardziej o wymiar sportowy, czy podjąłbyś się tej walki?
MJ : Na pewno bym nie uciekał :)
Dziękuję za wywiad i życzę samych wygranych walk w UFC :)
MJ : Nie zapeszam, nie dziękuję, ale pozdrawiam :)
rozmawiał : Jarek Świątek
http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=186723761375027&id=182322505126889
co o tym sadzicie? :) Gala w Liv'poolu czeka?
Czy odbędzie się ona w Polsce?
MJ : Nie :)
Ile walk chciałbyś stoczyć w tym roku?
MJ : Jeszcze dwie.
Nad czym najciężej pracujesz obecnie na treningach, który element chcesz swoich umiejętności chcesz poprawić?
MJ : Chyba takich nie ma :) A tak na prawdę to wszystkie. Zapasy • G&P • I tak mogę wymieniać bez końca.
Jak skomentujesz wysokość zarobków polskich zawodników MMA?
MJ : Hmm, ciężkie pytanie • Ale z MMA w Polsce się nie da żyć, to fakt • Są wyjątki, ale te wyjątki ciężko na to pracowały i wyrobiły sobie markę, ja niestety jeszcze nie jestem wyjątkiem :)

Wymień najlepszych według Ciebie polskich zawodników wagi lekkiej.
MJ : Trudne pytania zadajesz. Wydaje mi się, że jest ich wielu i ciężko ich klasyfikować kto lepszy, kto gorszy, jak dla mnie mega kozakiem jest Borys Mańkowski • ale on zmienił wagę. Co do reszty to warci uwagi są Held, Sajewski, Kornik • Jest jeszcze Abramiuk.. Na prawdę ciężko odpowiedzieć na to pytanie.
Jak duża według Ciebie jest różnica między polskim a amerykańskim MMA?
MJ : Mają lepsze warunki do trenowania • I od dziecka trenują zapasy :)
A co powiesz o federacji KSW? Czy ma szansę stać się liczącą w światowym MMA organizacją?
MJ : Na pewno liczą się z nią w Europie • Co do świata? Hmm to wydaje mi się, że są na dobrej drodze. W Polsce to samodzielny lider.
Skupmy się może teraz na Stanach Zjednoczonych i UFC • Czy myślisz, że masz szansę stosunkowo szybko tam wrócić?
MJ : A czy mnie tam nie ma ? :) Nie zostałem zwolniony, chodź kto wie, może będę • Jednak nadal jestem zawodnikiem UFC.
Więc jeśli prowadzone są rozmowy co do Twojej kolejnej walki, to w ramach UFC?
MJ : Tego nie mogę Ci zdradzić. Na dniach wszystko się wyjaśni.
28 maja UFC 130 i walka o pas wagi lekkiej. Kto jest Twoim faworytem : Frankie Edgar czy Gray Maynard?
MJ : Wydaje mi się, że Gray ma dobre papiery by tę walkę wygrać, lecz Frankie już nie raz udowodnił, że liczby i papiery nie walczą • Wygra ten, który popełni mniej błędów i odrobił lekcje z ostatniej walki :)

A jak skomentujesz poziom sportowy UFC 129? Dla mnie była to jedna z najlepszych gal w historii, aczkolwiek boli mnie fakt, że walki pokazywane na FB były bardziej spektakularne od walki wieczoru. Jak to skomentujesz?
MJ : Nie będę komentował :) Podobała mi sie gala.

Może już ostatnie pytanie. Czy widziałbyś siebie w pojedynku o pas mistrzowski wagi lekkiej KSW z Niko Puhakką?
MJ : Na razie nie widzę się

Chodziło mi bardziej o wymiar sportowy, czy podjąłbyś się tej walki?
MJ : Na pewno bym nie uciekał :)

Dziękuję za wywiad i życzę samych wygranych walk w UFC :)

MJ : Nie zapeszam, nie dziękuję, ale pozdrawiam :)
rozmawiał : Jarek Świątek
http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=186723761375027&id=182322505126889
co o tym sadzicie? :) Gala w Liv'poolu czeka?