Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
To na 99% nie jest związane z żadnym biblijnym wydarzeniem.Cześć. Może mi ktoś nakreślić z jakiego biblijnego wydarzenia pochodzi ta scena? Oraz w sumie czy ktoś w sieci widział podobny obrazek? Szukając Jesus with kids czy Jesus in garden to nie znalazłem nic uderzająco podobnego.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Chrystus_błogosławiący_dzieciOraz w sumie czy ktoś w sieci widział podobny obrazek?
Przecież to jest ten gość:Obraz obrazem, ale gość jest niepokojący...
Może być oryginał, ale jakiegoś malarza amatora. Mój dziadek takich obrazów malował dziesiątki a sławnym malarzem nie był :p no chyba, że u mnie w miasteczku :DOdziedziczyłem ten obraz po babci, ale nie wierzę, że to nie jest reprodukcja. Babcia kupiła go w sklepie meblowym tak gdzieś w latach 50-60.
@Cloud mojej dziewczyny babcia ma taki sam. jakis metr wysokości i z 1,5 szerokości
W okolicach II WŚ obrazy kopiowano np. w zakonach i roznosiły się po świecie. Mam w rodzinie podobną historię. Zapewne jest to reprodukcja, ale są szanse, że wykonana przez zakonników, czy osoby związane z nimi. Z dużym prawdopodobieństwem można stwierdzić, że nie jest to masowa reprodukcja (masowa w dzisiejszym rozumieniu tego słowa).Mogłaby zdjęcie zrobić? Byłbym wdzięczny. Czyli albo masowa reprodukcja, albo wzorowanie się na czymś kilku malarzy z tematyki "ogólnej" (potocznie zwanej kiczowatej).
Szczerze, zapytałbym rzeczoznawcy, bo możliwe, że wart więcej. Zależy od wielu zmiennyxh by orzec przez komputer.Obraz pewnie nic nie.warty, ale odkupię go od Ciebie za 5 tys., bo mi się spodobał.
Na olx ktoś za 120zł sprzedawał.bo możliwe, że wart więcej.
Niestety nie da rady w najbliższym czasie babcia mieszka daleko. Przy najbliższej okazji jeśli będzie cię to nadal interesowało postaram się zrobić.Mogłaby zdjęcie zrobić? Byłbym wdzięczny. Czyli albo masowa reprodukcja, albo wzorowanie się na czymś kilku malarzy z tematyki "ogólnej" (potocznie zwanej kiczowatej).
Tak jak mówię, zbyt wiele zmiennych.Na olx ktoś za 120zł sprzedawał.
Swoją drogą to może być trochę inny Obraz. Sam mam obraz wykonany w podobnym stylu tylko że pokazana inna scena.
No właśnie ta z olx za 120zł wydaje się być taka samaAle identycznej do @Cloud 'owej, póki co nie moge nigdzie znaleźć.
No właśnie ta z olx za 120zł wydaje się być taka sama