Anonymous
NoLife FC

Brazylijski • Pień • na ostatniej gali UFC 134 wygrał przez decyzję sędziowską z Danem Millerem. Kolejna walka- kolejne zwycięstwo. Na 16 walk mma • 13 wygranych , w tym 9 przez poddanie. Brazylijczyk szczególnie upodobał sobie akcje na nogi rywala, kończąc w ten sposób 5 pojedynków.
Walczy świetnie:
Mocarna postura + niezwykłe umiejętności grapplerskie (czarny pas bjj), pozwalają mu pokonywać rywali z łatwością .Pojawia się tylko jedno • ale • . No właśnie • psychika.
Już jako siedmiolatek pracował na jedzenie dla rodziny. Potem przeniósł się • pod most • • czyli reasumując nie miał łatwego startu.
Efekty problemów z psychiką • Pnia • dało się zauważyć podczas UFC 111. O ile przeciągniętą skrętówkę w czasie pojedynku z naszym zawodnikiem • Tomaszem Drwalem • można jeszcze próbować tłumaczyć , gdyż podobne akcje zdarzają się czasem i innym zawodnikom w ferworze walki, to jego kolejne • akcje • dużo trudniej racjonalnie wyjaśnić.
Akcja nr 1:
15 września na gali UFC Fight Night: Marquardt vs. Palhares w jakiś niewytłumaczalny sposób w połowie pierwszej rundy, gdy Nate Marquardt wyślizgnął się z jego ulubionej techniki na nogę • blokuje się i zdziwiony otrzymuje kilka ciosów od rywala, a sędzia nie ma wybory i przerywa ten pojedynek.
Akcja nr 2:
Gala UFC 134 • • Pień • walczy przed swoją publicznością. W pierwszej rundzie ma swojego rywala na ziemi. Okłada go pięściami i • .ponownie z nieznanych przyczyn przerywa walkę, wiwatując na siatce oktagonu. Sędzia nie przerwał walki, Miller nie poddał się , więc co było przyczyną takiego zachowania? W rozmowie z Murilo Bustamante Palhares powiedział, że Miller krzyczał • stop, stop • • i dlatego sam przerwał , myśląc ,że to już koniec.
Psychika Rousimara Palharesa niestety powoduje, że mimo wielkiego potencjału , jaki drzemie w tym zawodniku, wielkich szans na podbicie kategorii średniej mieć nie będzie.
Ja przynajmniej w racjonalny sposób nie jestem w stanie wytłumaczyć tego zachowania i myślę ,że jedynie dobra opieka psychologa mogłaby w tym momencie dużo pomóc.
Oczywiście Dana White go nie skreśla: