Ramp4ge
Shark Fights Heavyweight
Witam :) . Otóż po szczegółowym przeanalizowaniu wagi lekkiej w UFC, zaintrygował mnie pewien zawodnik . Mianowicie Tony " El Cucuy " Ferguson . Ilekroć bym się nie zastanawiał, nie jestem w stanie sobie przypomnieć podobnego zawodnika w UFC . Jego styl walki jest jak dla mnie bardzo efektowny, mimo że opiera się na zapasach, które z atrakcyjności nie słyną . Dobrze walczący w stójce zawodnik, z niesamowitymi warunkami fizycznymi jak na swoją wagę, bo ma aż 182 cm wzrostu i spory zasięg ( nie znam dokładnej liczby ) wbił się do UFC wygrywając Ultimate Fightera . Można sobie wymarzyć lepszy start ? Otóż można . Po obejrzeniu walki Ferguson vs Riley, która odbyła się na UFC 135 : Jones vs Rampage - jestem w stanie zauważyć DOMINACJĘ w wykonaniu zawodnika, który do tej pory stoczył jedną walkę w oktagonie, nad weteranem tej organizacji . I tu zaczynam się zastanawiać ." Co dalej z Fergusonem ? " . Mam zgryzotę na myśl z kim Ferguson mógłby walczyć . Przecież z takimi warunkami fizycznymi, i wszechstronnymi umiejętnościami, można by go zestawić z najlepszymi tej kategorii wagowej . Nie zdziwię się, jeśli " El Cucuy " po raz kolejny dostanie przeciwnika, którego pokonanie nie zajmie mu więcej niż 1 rundę . O ile prawdą jest, że nie należy wysyłać tak na dobrą sprawę początkującego zawodnika na głęboką wodę, o tyle uważam, że zestawienie go z zawodnikiem pokroju Guillarda nie było by wcale takim głupim wybrykiem . Oczywiście Melvin byłby faworytem w starciu z 13 Ultimate Fighterem, ale warunki fizyczne Fergusona, z pewnością pozwoliły by mu na zagrożenie Young Assasinowi . Jednak na co moja frustracja, skoro Ferguson będzie musiał iść po szczebelkach dywizji, jak zwykły amator UFC . Przecież mr . White nie patrzy na umiejętności zawodników, tylko na ich pozycję " w szeregu " ew . na nazwisko ( patrz Lesnar ) . Joe Silva nie ma tu wiele do powiedzenia, bo Dana jest jego pracodawcą ... Z resztą nie o tym miało być . A wy, jak myślicie - z kim Tony mógłby teraz walczyć ? Pozdro, Rampage :)