pawellko
Oplot Challenge Featherweight
Jak wszyscy wiecie Cain ma nadzwyczajne cardio zarówno jak na havyweight ale chyba i w skali wszystkich wag powyżej średniej. Pokazały to szczególnie dwie ostanie walki z Juniorem. Jednoczenie widać że nie jest to zawodnik szczególnie wyżyłowany • chociażby Damian Grabowski na wspólnym zdjęciu wyglądał o niebo lepiej. Ogolnie jak patrze na Caina to wyglada mi na kogos kto ma jakies 18 proc fatu. W związku z tym tam sobie myślę czy to możliwe ze podczas walk Cain wykorzystuje fat jako główne źródło energii? Gdzieś wyczytałem ze długotrwałych wysiłkach wytrzymałościowych gdy intensywność nie przekracza 75 proc max tłuszcz może być głównym źródłem energii. Tyle ze mma szczególnie walka nie kojarzy mi się z pracą na 75 proc max a na 95 proc i pewnie tetno u przeciętnego zawodnika podczas kulania w klatce albo walki w klinczu może skakać do 200 bmp.
Być może jednak Cain ma tak szczególny organizm że walczy naprawde na 75 -80 proc tego co jest wstanie wykrzesać jego organizm. Jakie jest Wasze zdanie?
Być może jednak Cain ma tak szczególny organizm że walczy naprawde na 75 -80 proc tego co jest wstanie wykrzesać jego organizm. Jakie jest Wasze zdanie?