majkelo89
UFC Middleweight
Albo całą uwarzoną warkę byś opróżniał w sobotni wieczórMoże i masz rację, a znając mnie pewnie by mi się zaraz znudziło i cały sprzęt wylądowałby w piwnicy z całą resztą moich wynalazków
![]()
![Bayan :bayan: :bayan:](/styles/default/xenforo/smilies/stare cohones/bayan.gif)
Last edited:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Albo całą uwarzoną warkę byś opróżniał w sobotni wieczórMoże i masz rację, a znając mnie pewnie by mi się zaraz znudziło i cały sprzęt wylądowałby w piwnicy z całą resztą moich wynalazków
![]()
Albo całą uważoną warkę byś opróżniał w sobotni wieczór![]()
uważoną
Zależy jaką warka bo ja to bym po swojej trafił od razu do piachu :p albo ze względu na alko albo na ilość przyjętych płynów bo to chyba też można umrzeć od tego :pAlbo całą uważoną warkę byś opróżniał w sobotni wieczór![]()
1. O fuck, poprawiłem
Zależy jaką warka bo ja to bym po swojej trafił od razu do piachu :p albo ze względu na alko albo na ilość przyjętych płynie bo to chyba też można umrzeć od tego :p
2. Normalni śmiertelnicy by pomarli. Heros @andrzej_t. jak był mały wpadł do kociołka z bimbrem. Po wypiciu całej warki tylko by otarł usta rękawem i zabrał się za rozpracowywanie czegoś mocniejszego.![]()
Dzięki, dlatego tu pytałem bo wiedziałem, że są tu ludzie co się znają@andrzej_t. domowe piwo jest zdecydowanie zdrowsze od tego "kupnego" osad drożdżowy to naturalny probiotyk przecież, jednak musisz pogodzić się z wydatkami na początku. Sam garnek to około 150zł a do tego fermentory, wężyki, termometry etc.
Sama zabawa jest dla mnie zajebista ale i czasochłonna. Żeby uwarzyć jedną warkę musisz poświęcić około 6h jednego dnia.
Wyjebiesz 40piw w tydzień?Dzięki, dlatego tu pytałem bo wiedziałem, że są tu ludzie co się znają
z samymi piniondzmi nie byłoby problemu, lubię wydawać na poszukiwania nowych hobby, ale z tym czasem to już pewnie będzie problem. Chyba nie znajdę 6 godzin luzem, chyba, że w sobotę w nocy. Musiałbym to robić pewnie raz w tygodniu w nocy.
LeciutkoWyjebiesz 40piw w tydzień?
...
No w sumie![]()
Zalezy jaki masz garnek.Leciutko
a to z jednej warki tyle wychodzi ?
Dobra, to jest gdzieś jakiś porządny poradnik, żeby rzucić okiem (może na youtube) i ocenić siły na zamiary ?Zalezy jaki masz garnek.
TomekKopyraZBloguBlogKopyraKomDobra, to jest gdzieś jakiś porządny poradnik, żeby rzucić okiem (może na youtube) i ocenić siły na zamiary ?
Są filmy Tomasza Kopyry. Trochę już stare jeżeli chodzi o jakość wideo ale pół kraju się z tego uczyło.Dobra, to jest gdzieś jakiś porządny poradnik, żeby rzucić okiem (może na youtube) i ocenić siły na zamiary ?
TomekKopyraZBloguBlogKopyraKom
Są filmy Tomasza Kopyry. Trochę już stare jeżeli chodzi o jakość wideo ale pół kraju się z tego uczyło.
Przesyłanie piwa kurierem to ryzykowna sprawa nawet jak się zabezpieczy. Chyba, że masz do kogoś blisko.Dobra, kurła, ja to jednak mam duszę konsumencką a nie producencką
a może Wy byście chcieli trochę ze mną pohandlować ? Jak macie coś dobrego to kupię kilka sztuk i albo prześlę na konto jakie podacie albo może wskazaną przez was akcję, np. na siepomaga.pl
Myślę, że jak się porządnie zabezpieczy i jebnie naklejkę FRAGILE i powie kurierowi: "PANIE, KURŁA, SZKŁO W ŚRODKU", to chyba powinno dać rade . . .Przesyłanie piwa kurierem to ryzykowna sprawa nawet jak się zabezpieczy. Chyba, że masz do kogoś blisko.
Ciebie pytałem pod kątem medycznym :) jako, żeś fachowiec@andrzej_t. Nie muszę chyba odpowiadać, Ziomeczki Ci poradzili czy lepiej czy nie i ile czasu Ci to zabierze.
Na pewno będzie lepsze swoje ale jebania dużo z tym. Jeśli Ci zapał nie minie możesz spróbować. Albo kupować niskoalkoholoweCiebie pytałem pod kątem medycznym :) jako, żeś fachowiec
Mogło wydzielić się nieco CO2 od ruszania fermentorem.@cRe doradz. Mam zaskakujacy dylemat. Piwko stoi dovhmielone na aromat na cichej. Przed zlanien na cicha sprawdzalem blg. Wyszlo 2. Ladnie odfernentowalo. Na cichej jest bez rurki i fernentor lekko wydelo jakby jeszcze gazowalo. Niby nic niezwyklego ale przeciagbalem fermentacje do ok miesiaca bo nie mialem czasu zlewac. Co robic panie?
Wyrzuć do śmietnika.@cRe doradz. Mam zaskakujacy dylemat. Piwko stoi dovhmielone na aromat na cichej. Przed zlanien na cicha sprawdzalem blg. Wyszlo 2. Ladnie odfernentowalo. Na cichej jest bez rurki i fernentor lekko wydelo jakby jeszcze gazowalo. Niby nic niezwyklego ale przeciagbalem fermentacje do ok miesiaca bo nie mialem czasu zlewac. Co robic panie?
Uff bo troche sie cykalem ze za dlugo trzymalem fermentacje i sie cos zjebaloMogło wydzielić się nieco CO2 od ruszania fermentorem.
Ja pierdole Bastian. Pierwsza pozycja w google już ci mówi, że to jest to samo co czarny tylko zmieszanh jest z bardziej torfową łychą. Bardziej torfową czyli taka jaka ci nie smakuje. Minimum 12 lat.@marcinos
Co to jest Johnie Walker Double Black ? Bo nie ma podanego wieku a 152zl za 0.7 w opakowaniu w Carrefourze
Ale on to wali tylko z colą, więc w kwestii ekonomicznej najlepiej jak będzie walił Złotą Lochę albo Królową Margot.Ja pierdole Bastian. Pierwsza pozycja w google już ci mówi, że to jest to samo co czarny tylko zmieszanh jest z bardziej torfową łychą. Bardziej torfową czyli taka jaka ci nie smakuje. Minimum 12 lat.
Za taką kasę to nie kupuj blendów tylko singlemalty. Będą lepsze i będą zasługiwać na degustację na czysto bo będą miały lepszy smak.
Ale on to wali tylko z colą, więc w kwestii ekonomicznej najlepiej jak będzie walił Złotą Lochę albo Królową Margot.
@Baasteek spróbuj sobie łychę z colą Schweppes, polecam też napój Canada Dry do takich mixów![]()
Tylko nie skończ na denaturacieNieskromnie się wypowiem, ze u mnie teraz w pierwszej kolejności są te najdrozsze whiskacze ze sklepów kaufland/intermarche/carrefour te 8-10-12-15 letnie, nie kupuje na razie tych bez oznaczenia wiekowego, dopiero jak tamte wyproboje co mam pozapisywane w notatniku, czyli przy moim piciu zejdzie mi z rok na to.
A wtedy dopiero zaczne te tańsze testować.