Warto zwrócić uwagę na to, że tak mały drobiazg jakim jest 60-dniowa odsiadka w celi nie powstrzymuje Bretta Rogersa od kolejnej walki. Wydług informacji z Heavy MMA, The Grimm zaraz po pobicu żony, dąży do pobicia Maine-iac • a podczas ich walki w organizacji DREAM w czasie ich noworocznego eventu pod nazwą 'Genki Desu Ka!!' w Japonii. Rogers dostał 60-dniową karę więzienia, ale jak już podano otrzymał oczekiwane skrócenie kary do 2/3 jej wymiaru. Wyjdzie 13 grudnia. Jego adwokat prosił o natychmiastowe wypuszczenie Rogersa i dokończenie kary po walce, ale sędzia oddalił ten wniosek. Były wulkanizator przegrał swoje 4 z ostatnich 5 walk, włączając w to ostatnia porażkę przez • split decision • z Eddiem Sanchezem podczas Titan Fighting Championship 20. Jego ostatnie zwycięstwo miało miejsce w Kandzie w 2010 roku, gdzie prze jednogłośną decyzję pokonał Rubena Villareala. Sylvii, od momentu opuszczenie UFC w 2008 roku, udało się wygrać 6 z 7 walk, w tym przez jednogłośną decyzję z Andreasem Kraniotakesem na początku tego miesiąca na gali ProElite. PS Brett ma 3 tygodnie na przygotowania i wygląda na to, że DREAM chciało miec dwa mocne nazwiska za wszelką cenę. :-) Oto obecy fight card 'Genki Desu Ka!!' DREAM Bantamweight Grand Prix: 135 lbs.: Bibiano Fernandes vs. Rodolfo Marques 135 lbs.: Masakazu Imanari vs. Antonio Banuelos 135 lbs.: Winner of Fernandes-Marques vs. Winner of Imanari-Banuelos Main Card: 155 lbs.: Shinya Aoki vs. Satoru Kitaoka 170 lbs.: Hayato Sakurai vs. Ryo Chonan 145 lbs.: Hiroyuki Takaya vs. Takeshi Inoue 155 lbs.: Tatsuya Kawajiri vs. Kazuyuki Miyata 115 lbs.: Karla Benitez vs. Megumi Fujii 265 lbs.: Brett Rogers vs. Tim Sylvia źródła mmamania.com tłumaczenie moje :)
Dodaj jeszcze do karty walkę Fedora ;) Hmm myśle że Sylvia to wygra chociaż jego forma jest mocno wątpliwa.
Myślę, ze Mir ma rację, jeśli Sylvia wygra może byc wielki powrót. Na 100 % jest to strzał w dziesiątkę pod względem marketingowym i sprzedaż PPV byłaby na dobrym poziomie.
Sylvia jak wygra kolejnych 10 walk to nie wróci do UFC.To już jest historia,sam dana się śmieje jak ktoś go pyta o niego i Rodrigueza..
Forma Rodrigueza a Sylvi - bez porównania, na korzyść Tima. Takiemu Rothwellowi, czy innemu jemu podobnemu, mógłby sprawić spory opór. Z drugiej strony Sylvia bez kontraktu wiążącego to dla Polskich federacji spora gratka
Ćwierć tony w klatce. Sylvia jak schudnie to wygra. Jak wygląda teraz a jak w walce z Couturem to duża różnica.
Gratuluję, poszło na główną... Roggers od porażki z Fedorem zaliczył duży regres. Sylvia potrafi walczyć, ostatnio, całkiem solidnie i nie sądzę, żeby miał jakiekolwiek problemy z pokonaniem Bretta.
Btw Silvia do ostatniej walki już zrzuciłm kilkanaście kilo koledzy. Według mnie rogers nie ma szans i mam nadzieję, że dostanie wpier*** bo nie lubie cwaniaków którzy się znęcają nad słabszymi a w szczególności nad kobietami.
WoW :D jestem na głównej :) dzięki redakcjo!!!! tylko trzeba poprawic ten bilans walk Sylvi od momentu zwolnienia z UFC, mmamania.com twierdzi to co w artykule a z Sherdoga wnika że wygrał 6 z 9 walk