Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Te rany to obtarcia?Sorry za tak lamerskie pytanie, ale byłem ostatnio na 1. treningu BJJ i porobiły mi się jakieś mini-ranki na stopach. Dokładnie to na palcach, trochę niżej niż są paznokcie. Takie jakby sznyty. Oczywiście nie na każdych palcach. Podejrzewam, że mogło to się stać podczas tego, jak kontrolowałem z góry pozycję boczną a sparing partner próbował mnie "wybić" do góry, żeby przełożyć rękę pode mną i się przeczołgać pode mną.Byłem trochę przesuwany po macie i myślę, że mogło to się wtedy stać....
Oczywiście umyłem dobrze te rejony wodą z mydłem i samo się jakoś to goi. Obawiam się jednak, że na kolejnych treningach może ten problem powrócić.
Człowieku ja mam do teraz rany zabliźnione na stopach. Musisz do tego przywyknąć. Zawsze po sparingach obdarte kolana, łokcie i stopy(które zajebiście pieczą pod prysznicem) czasami z dynki się w warę dostało. Zawsze możesz kupić długiego rasza, spodnie i jakie skarpety białe ;)Sorry za tak lamerskie pytanie, ale byłem ostatnio na 1. treningu BJJ i porobiły mi się jakieś mini-ranki na stopach. Dokładnie to na palcach, trochę niżej niż są paznokcie. Takie jakby sznyty. Oczywiście nie na każdych palcach. Podejrzewam, że mogło to się stać podczas tego, jak kontrolowałem z góry pozycję boczną a sparing partner próbował mnie "wybić" do góry, żeby przełożyć rękę pode mną i się przeczołgać pode mną.Byłem trochę przesuwany po macie i myślę, że mogło to się wtedy stać....
Oczywiście umyłem dobrze te rejony wodą z mydłem i samo się jakoś to goi. Obawiam się jednak, że na kolejnych treningach może ten problem powrócić.
Ciekawa azjatycka reklama zachęcająca kobiety do trenowania BJJ:
W Polsce śmiało można wypuścić kilka podobnych spotów, może więcej Pań zaczęłoby uczęszczać na sztuki walki.
dobry pojeb te twoj kolega. Lekarz rodzinny skierowanie do ortopedy lub chirurga moze neurologa, przeswietlenie odcinka szyjnego. Jak dla mnie tak to bedzie wygladac.Witam.
Nie wiem, czy to pytanie jest dobre do tego tematu, ale przeszukując kolejne kręgi Cohones nie znalazłam nic bardziej w moim odczuciu pasującego.
Zwracam się do Was z pytaniem/prośbą o pomoc/poradą? Niepotrzebne skreślić.
Ostatnio zostałam zaproszona na trening BJJ. Na pierwszym podstawy, na drugim jakieś tam grubsze chwyty, tragedia stała się na trzecim. Jestem świeżakiem w tym sporcie, nie wiem więc jak upaść, żeby sobie nie zrobić krzywdy. Mój trener-kolega trochę się jednak rozpędził z trenowaniem mnie i na trzecim treningu postanowił pokazać mi, czym jest suples. Niestety, pokazał go na mnie rzucając mnie z pełnym impetem na matę, przez co coś stało mi się z górnym odcinkiem pleców. Myślałam, że to po prostu ból, maść pomoże i po sprawie, jednak ból trwa od tygodnia i mam wrażenie, że wcale się nie zmniejsza. Czy powinnam z tym iść do lekarza? i jeśli tak, to do jakiego?
Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.
Połamaniec. :)
pokazywac jak pokazywac ale pokazywac na gosciu po 3 treningach to jest kurwa choreHehehehe, pokazywać nowicjuszowi suples na 3 treningu i to jeszcze lasce ...![]()
podaj go do saduNie ukrywam, trochę (czyt. bardzo) mnie to zniechęciło do dalszych treningów :/
Bardzo dziękuję wszystkim :) wychodzi na to że pora się zapisać do rodzinnego po skierowanie.
kolege ma podac do sadu?podaj go do sadu
podaj go do sadu
takie zycie, za debilizm sie placi, kolega to tylko kolega, a zdrowie to cos wiecejkolege ma podac do sadu?
tego nie wieszNie no aż tak wielkiego uszczerbku na zdrowie raczej nie doznałam
tego nie wiesz
dobrze, ze nie mam takich kolegow jak tytakie zycie, za debilizm sie placi, kolega to tylko kolega, a zdrowie to cos wiecej