Moja analiza tego Bellatora:
1. Jesse Delgado vs Joshua Dillon
Debiutant Delgado faworytem ze względu na osiągnięcia w zapasach. Dillon natomiast w 3-2 w amatorskim i 1-1 pro rekord. Może sprawić niespodziankę.
Werdykt: Nie warto stawiać na gościa, który jeszcze nic nie pokazał w MMA
2. Edwin De Los Santos vs Jon Adams
Edwin ma 4-0 amatorsko, w tym 3 KO. Adams miał już jedną walkę w Bellatorze, gdzie odklepał po ciosach.
Werdykt: De Los Santos powinien to wygrać przez KO/TKO. Dalej jednak trudno stawiać na gościa z tak małym doświadczeniem.
3. Eddie Abasolo vs Art Hernandez
Abasolo ma doświadczenie w MT i boksie a Art przegrał 2 ostatnie walki przez szybkie KO od Cosce i Bahgdasaryana, choć 6 lat temu wygrał dwie walki przez duszenie zza pleców z jakimiś no-nameami tutaj raczej nie ma co liczyć na powtórkę.
Werdykt: Abasolo przez KO. Dalej gość niesprawdzony w MMA, nie wiem czy warto to ruszać.
4. Rhalan Gracie vs Shane Keefe
Rhalan miał dwie walki 14/15 lat temu, które przegrał... Robi głównie grappling w gi. Keefe ma jakieś doświadczenie w zapasach i nie jest słabszy fizycznie. Nie powinien dać się w nic złapać i zbić Graciego.
Werdykt: Keefe przez KO/TKO. Dalej zawodnicy bez historii.
5. Bobby Seronio III vs Erin Hunter
Kolejnych dwóch debiutantów. Jeden 4-0 a drugi 3-3 amatorsko. Ciężko tu coś analizować.
Werdykt: Powinien wygrać twardy chłopak z Hawajów Seronio, ale cholera wie czy nie wtopi.
6. Abraham Vaesau vs Albert Gonzales
Następni z "imponującymi" walkami na koncie. Gonzales ma dużą przewagę zasięgu powinien to wygrać w stójce.
Werdykt: Gonzales, niepewne.
7. Khalid Murtazaliev vs Anthony Adams
Tutaj mamy konkretne zestawienie. Murtazaliev chyba wywalili z UFC za problemy z USADĄ a Adams walczył w Contenderze dwa razy i przegrywał decyzję z Nigeryjczykami, ostatnio z Impą. Z Rosjaninem też prawdopodobnie przegra.
Werdykt: Murtazaliev przez decyzję.
8. Grant Neal vs Alex Polizzi
Neal niepokonant do tej pory. Polizzi przegrał decyzją z solidnym Anglickasem. Niewiadomo jak Grant radzi sobie w parterze. Polizzi może go poddać.
Werdykt: Trudno powiedzieć, Neal przez decyzję albo Polizzi przez poddanie. Ktoś widział jak walczą i może coś dodać od siebie?
9. Christian Edwards vs Ben Parrish
To wygląda trochę na zestawienie, gdzie Ben został rzucony na pożarcie. Do tego duża różnica w warunkach fizycznych. Zobaczymy jak to się potoczy.
Werdykt: Edwards
10. Georgi Karakhanyan vs Saul Rogers
Karakan to średniak w kategorii lekkiej a Rogers w kategorii piórkowej. Odnoszę wrażenie, że Rosjanin będzie miał przewagę siłową i to on wygra to przez decyzję.
Werdykt: Karakhanyan przez decyzję.
11. DeAnna Bennet vs Alejandra Lara
Lara ma większe umiejętności strikerskie i powinna to wygrać w stójce. To jest walka cukinii, więc Bennet, która ma większe doświadczenie może tu ugrać decyzję.
Werdykt: Nie warto

12. Neiman Gracie vs Mark Lemminger
Neiman to chyba obok Krona, drugi Gracie, który obecnie potrafi walczyć w MMA. Z Jasonem Jacksonem i Rorym przegrał decyzję, ale z Markiem powinien sobie poradzić, choć tamtej nigdy nie odklepał.
Werdykt: Gracie, możliwe, że przez poddanie.
13. Yoel Romero vs Phil Davies
Romero idzie wagę wyżej i ma za rywala bardzo mocnego Daviesa, który nigdy nie przegrał przed czasem. Ludzie się podniecają jak to Yoel będzie wyglądał poza USADĄ a mnie się wydaje, że lepiej poczekać do ważenia i zobaczyć jak wygląda. Moim zdaniem Davies ma więcej atutów w tej walce i powinien ugrać decyzję.
Werdykt: Davies, raczej przez decyzję.
Doświadczeni gracze mają jakieś rady co warto zagrać przy moich typach? Nieco ponad tydzień temu założyłem konto na BetClicu i się tylko bawię. Ostatnio mi Nasrudin, przy którym miałem jakieś przeczucie, że może sobie nie poradzić z przewagą fizyczną Brazylijczyka, ale jednak postawiłem na jego grappling, popsuł kuponik na DWCS, gdzie reszta walk mi weszła.