Jak podaje portal sporty-walki.org, na gali KSW 15 dojdzie do arcyciekawego starcia w wadze ciężkiej. Szczeciński zawodnik Karol Bedorf (6-1) zmierzy się z amerykańskim zapaśnikiem Davidem Olivią (6-0). Kontrakty na walkę zostały już podpisane, aczkolwiek stawka tego pojedynku nie jest póki co znana. Olivia na temat pojedynku: - Jestem bardzo szczęśliwy, że będę mógł wrócić i walczyć w Polsce. Moim rywalem będzie Karol Bedorf, lecz jedyne co o nim wiem to fakt, iż walczył w wygranym przeze mnie turnieju. Myślę, że musze wykorzystać swoje wszystkie walory i po prostu wygrać.
ha ! informowałem o takiej prawdopodobności miesiące temu :] ale tak czy siak, jest to bardzo ciekawy pojedynek i liczę, że będzie o pas.
Jest MOC ! Olivia to bardzo dobry zapasior, ale z nieogarnieta stojka i nie wiadomo, jak jego obrona przed poddaniami. Wlasnie w tej plaszczyznie widze szanse Bedorfa.
Musze przyznać, że od kiedy Karol się dowiedział o walce, to zdecydowanie większy nacisk na treningach kładzie na zapasy i walkę w klinczu. Stójkę trenował w Golden Glory, nie ma co. WAR KAROL!
Bardzo dobre zestawienie, takie w sportowym duchu. Można mieć nadzieję, że na Torwarze będzie sporo kumatej publiki, która nie będzie wyła jak walka przeniesie się do parteru. Karol Bedorf via sub.
Super! Czytając wczoraj krótką relację z pobytu Karola w Golden Glory, uznałem, że fajnym przeciwnikiem byłby dla niego Olivia, szczególnie do walki, której stawką byłby pas wagi ciężkiej i mam nadzieję, że tak będzie. Do tego na KSW 16 Górski/Puhakka dostanie godnego rywala do walki o pas w lekkiej i będziemy mieli na tę chwilę komplet pasów, bo na półśrednią chyba jeszcze za wcześnie :)
@Pawel Szymon Wiesz, wokół Gluhova powstał mit dobrego strikera, bo Łotysz walczy(ł) w formule K-1. Moim skromnym zdaniem Kostia wcale nie jest jakimś świetnym uderzaczem, poza tym Olivia wygrał z nim w parterze.
no dlatego twierdze ze nie ma co podniecac sie ze coco trenowal stojke w goldenglory, skoro oliva potrafi sobie poradzic z gosciem ktorego stylem bazowym jest k1, niech pokona go pieknym submission i tyle, niech wygr tym w czym jest najlepszy
W końcu, oby powrot na dobre i częstsze walki Karola. Olivia za darmo nie wygrał, oby się udało. Wydaje mi sie, ze przewaga wzrostu bedzie znaczna, przydaloby się to wykorzystać jednak.
Jak dla mnie Olivia wirtuozem wrestlingu nie jest :) ma background zapaśniczy, jakieś osiągnięcia ale grappler takiego pokroju, jak Bedorf nie powinien mieć większych problemów z Amerykaninem i liczę na szybkie i efektowne poddanie :)