1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Błędy na ALMMA

Discussion in 'Forum MMA' started by aliwasielewski, Jun 6, 2014.

  1. aliwasielewski

    aliwasielewski Oplot Challenge
    Lightweight

    Dołączył:
    Dec 17, 2012
    Komentarze:
    32
    Zdobyte Lajki:
    0
    Punkty:
    1,190
    Siemanko ostatnio znalazłem filmik z ALMMA z Bochni z takim oto pokazem "świetnego" sędziowania i profesjonalizmu ALMMA aż strach myśleć o pojechaniu na takie zawody






    https://www.youtube.com/watch?v=39IgplsODw8
     
  2. errorek

    errorek Brutaal
    Bantamweight

    Dołączył:
    Sep 29, 2013
    Komentarze:
    453
    Zdobyte Lajki:
    0
    Punkty:
    1,190
    ja bym uznał pierwsze klepanie "niebieskiego" w parterze i by nie było dyskusji. Poza tym już po walce zachowywał się skandalicznie... co on wołał?
     
  3. Yazz

    Yazz EFC Africa
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 19, 2009
    Komentarze:
    3,032
    Zdobyte Lajki:
    849
    Punkty:
    2,790
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    olsztyn
    niebieski zdawał się poddać pojedynek.



    sędzia się zdrzemnął.
     
  4. Ariske

    Ariske Legacy FC
    Bantamweight

    Dołączył:
    Feb 6, 2013
    Komentarze:
    1,892
    Zdobyte Lajki:
    1,514
    Punkty:
    1,790
    W takim razie czemu sędzia podniósł walkę do stójki?
     
  5. zefir88

    zefir88 Oplot Challenge
    Welterweight

    Dołączył:
    Apr 1, 2014
    Komentarze:
    76
    Zdobyte Lajki:
    0
    Punkty:
    1,190
    O, nareszcie jest wideoo. Walczył znajomy. Poddał rywala. Ale sędzia to chyba z choinki sie urwal! Potem kolega dostal butem i tu rownież chcę zaznaczyć, że czas naprawdę krótko spędził na glebie. Nie powinien sędzie kończyć walki. Coś tu nie zagrało
     
  6. M.J.

    M.J. Brutaal
    Lightweight

    Dołączył:
    Oct 16, 2011
    Komentarze:
    515
    Zdobyte Lajki:
    2
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    ale dziwna akcja ze strony sędziego, ten w niebieskim ochraniaczu ewidentnie klepał, powinni się od tego odwoływać, chociaż to amatorska walka więc w sumie nie ma takiego wielkiego znaczenia ale zasady są zasadami
     
  7. Born2kill

    Born2kill UFC
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    19,999
    Zdobyte Lajki:
    2,084
    Punkty:
    2,790
    Płeć:
    Male
    Gruuuuuuuuuuuuuuuuuubo. Rozumiem, gdyby klepanjie było drugą ręką, niewidoczne. Jak można takie coś wykonać?



    Zefir, no przyjmując takiego high kicka na zawodach amatorskich sam bym chyba przerwał, choć ciężko mówić nie widząc oczu rywala. Impact był dość spory i kolega lecący na plecy dość sztywno na nie leciał. No, ale i tak powinien walkę mieć już wygraną przez poddanie.Co się dzieje z ludźmi do ch..a?! Sędziego kolega klepał/kopał czy jak?



    Nazwisko sędziego by się przydało i by już nie sędziował. To nie błąd na logicznych podstawach to razące zaniedbanie i brak wiedzy podstawowej co oznacza "klepanie" w walce MMA.
     
  8. Cloud

    Cloud UFC
    Heavyweight
    Cohones MMARocks

    Dołączył:
    May 12, 2010
    Komentarze:
    18,582
    Zdobyte Lajki:
    29,504
    Punkty:
    2,790
    Jakby nie widział klepania, to po co by przerywał? Klepanie było = niebieski zawodnik przegrał. Nie rozumiem sytuacji, a sędzia poniżej jakiejkolwiek krytyki. Sam wystraszony, nie wie co robi, zestresowany. Mimo, że gdzieś trzeba zdobywać doświadczenie, to ten pan się nie nadaje do tej roboty.
     
  9. kiras

    kiras Guest

    Strasznie zjebał.Dziwie sie ,że coś takiego w ogóle miało miejsce.Gdyby ręka była skitrana to faktycznie mógłby nie widzieć.W jego mniemaniu klepanie to powrót do stójki ? Zrobiłbym mu jazde na miejscu tego chłopaczyny bo walke wygrał,myślał ,że to jakieś żarty i dostał kopa w głowe.Chujowa sytuacja.Dane tego pana jak najszybciej i niech sędziuje wyścigi ślimaków - może tam się odnajdzie.
     
  10. Gaara

    Gaara Vale Tudo
    Open

    Dołączył:
    Apr 15, 2011
    Komentarze:
    22,792
    Zdobyte Lajki:
    30,763
    Punkty:
    3,790
    Buahahahaahhahahahaa
     
  11. Born2kill

    Born2kill UFC
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    19,999
    Zdobyte Lajki:
    2,084
    Punkty:
    2,790
    Płeć:
    Male
    "Jakby nie widział klepania, to po co by przerywał?" Kluczowe pytanie :D "Kolega klepał, a miał wygrać przez nokaut, więc podniosłem"?, żart oczywiście. Może go taka forma rozstrzygnięcia nie satysfakcjonowała widząc świeżych zawodników po powstaniu :) Ciężko myśląc logicznie zrozumieć co tu zaszło.
     
  12. aqua

    aqua KSW
    Featherweight

    Dołączył:
    Sep 25, 2013
    Komentarze:
    5,095
    Zdobyte Lajki:
    2,575
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    co to było ? to dziecko wie, że jak ktoś odklepie to jest koniec walki...
     
  13. errorek

    errorek Brutaal
    Bantamweight

    Dołączył:
    Sep 29, 2013
    Komentarze:
    453
    Zdobyte Lajki:
    0
    Punkty:
    1,190
    widać, że ten w niebieskim ochraniaczu to jakiś burak bez ogłady.
     
  14. enteryoname

    enteryoname BAMMA
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 28, 2012
    Komentarze:
    1,084
    Zdobyte Lajki:
    67
    Punkty:
    1,790
    Mocne. Poddał się ale wygrał :-)
     
  15. Born2kill

    Born2kill UFC
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    19,999
    Zdobyte Lajki:
    2,084
    Punkty:
    2,790
    Płeć:
    Male
    Czemu Errorek? Od tego jest sędzia jednak...Akurat jak na wznowienie to plus dla tego kopiącego, że skoro sędzia dziwny zarządził dalszą walkę motywacja i koncentracja w nim była dalej by tak uderzyć, a otrzymujący cios już myślał w głowie, że jest po walce i koncentracja pewnie spadła. Człowiek dużo słabiej się koncentruje po momencie odprężenia, zadowolenia czując, że wygrywa/wygrał niż ktoś kto z racji sportowej złości wraca do walki.



    Odwołując się do Fair play w innych dyscyplinach. Wczoraj Lewy wymusił karnego, a potem go wykorzystał, bo z akcji nic nie potrafił. Ciągle się bębni o fair play, a gdzie w takich momentach? W tenisie wczoraj z kolei Djokovic mając piłkę setową i mimo, że sędzia mówił, że piłka była out'owa, on stwierdził, że była w polu i dał w ten sposób szansę dalszej walki rywalowi. Nie jeden nawet jakby wiedział, że piłka była out'owa, a sędzia twierdzi, że OK "w jego interesie" to by się zaczął cieszyć i tyle. Charakter się liczy.
     
  16. Cziris

    Cziris BAMMA
    Welterweight

    Dołączył:
    Feb 24, 2012
    Komentarze:
    914
    Zdobyte Lajki:
    1
    Punkty:
    1,790
    Wiadomo nie od dziś że współczesna piłka nożna ma nie wiele wspólnego z zasadami fair play. Szczerze mówiąc to według mnie mimo tych wszystkich sloganów dotyczących fair play, walki z rasizmem i szanowania kibiców innych drużyn ta dyscyplina jest pod tym względem na szarym końcu. Tutaj sędzia kompletnie dał d*upy i raczej nie powinni korzystać więcej z jego usług. Nie pierwszy raz na tych zawodach zdarza się sytuacja że sędzia podejmuje jakąś decyzje, ludzie zgromadzeni źle ją odbierają po czym zestresowany arbiter mota się, nie wie co zrobić i zazwyczaj robi głupote tak jak w tym konkretnym przypadku. Nie można mieć pretensji do chłopaka, który klepał jednak gdyby faktycznie przyznał się do poddania świadczyło by to o nim bardzo dobrze.
     
  17. midern

    midern UFC
    Bantamweight

    Dołączył:
    Jul 4, 2012
    Komentarze:
    8,090
    Zdobyte Lajki:
    2,135
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Pomorze
    Nadal nie ogarniam tego filmiku, który przed chwilą obejrzałem. Koleś wpadł w gilotynę, odklepał, przegrał, a potem nagle wygrał przez KO? Odklepanie było ewidentne, ja bym się kłócił o werdykt. Porażka.
     
  18. Born2kill

    Born2kill UFC
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    19,999
    Zdobyte Lajki:
    2,084
    Punkty:
    2,790
    Płeć:
    Male
    Cziris, dlatego dziwię się, że ludzie są tak ślepi na sztuczne, puste slogany. Nie tylko w piłce ;)



    Co do sytuacji, czym innym byłoby podniesienie zbyt szybkie czy jego brak, przerwanie ciut za późno bądź za wcześnie. Czym innym jest taka interpretacja klepania w parterze? Nie wiem co miał w głowie sędzia, może pamięć krótkotrwała mu nie działa i myślał, że podniósł zapominając w stresie, że tam się walka skończyła po prostu?



    Może zdecydował, że skoro zawodnik z góry klepie to wstajemy na jego życzenie? Może uznał to za lay and pray po obaleniu i podniósł meeeega,giga,tera-szybko, a klepania w ogóle nie widział jakimś trafem?



    PS: O werdykt bym się kłocił albo miał to szczerze gdzieś pewnie po takim oszustwie na nim. Byle tego nie propagowano oficjalnie jako przegraną przez KO w walce amatorskiej;]
     
  19. kapusta

    kapusta Legacy FC
    Heavyweight

    Dołączył:
    Nov 28, 2011
    Komentarze:
    2,179
    Zdobyte Lajki:
    3,350
    Punkty:
    1,790
    Można powiedzieć że wygrał przegraną walkę.



    Niestety takie sytuacje nie powinny się zdarzać. Chłopak który przegrał powinien mieć więcej pokory i się przyznać.
     
  20. powaga

    powaga Jungle Fight
    Heavyweight

    Dołączył:
    Mar 6, 2010
    Komentarze:
    439
    Zdobyte Lajki:
    16
    Punkty:
    1,790
    Sędzia to Jarek Wróblewski, nie oceniałbym człowieka po jednej sytuacji, choć tutaj naprawdę nie ogarniam o co chodzi. Z drugiej strony to zawodnik w niebieskim też zachował się jak frajer. Gdybym ja walkę poddał, to potem nie wznawiałbym walki po błędzie sędziego, bo nie wiem czy wygrana dałaby mi jakąkolwiek satysfakcję.
     

Share This Page