Alternatywa do owijek czyli rękawice wewnętrzne - pytanie

Kraszer

Brutaal
Bantamweight
Temat pany bolący moje ręce. Korzystał ktoś z rękawiczek wewnętrznych do rękawic bokserskich? Np. coś takiego? https://gladiator-fight.com/pl/p/Rekawice-zelowe-pod-rekawice-Gladiator-Fighter-Series/1815 Usztywnia to jakoś sensownie łapę, może być alternatywą do owijek przy użytkowaniu mocno amatorskim w wadze średnich chłopisk? Bo prawdę powiedziawszy czasem mi się kurwa po prostu nie chce rozplątywać owijek po praniu, i potem mam zong na treningu bo walę się z nimi przez 30 minut, a przez moje wrodzone upośledzenie motoryczno/pamięciowe, jak się spieszę to owijam piąchy na odpierdol.

Ja używam bawełnianych rękawiczek kosmetycznych, żeby pot nie wsiąkał bezpośrednio w rękawice, a w żadne usztywnienie się nie bawię. Niektórzy to się przez pół godziny przed treningiem bandażują, szkoda czasu.

Ja używam bawełnianych rękawiczek kosmetycznych, żeby pot nie wsiąkał bezpośrednio w rękawice, a w żadne usztywnienie się nie bawię. Niektórzy to się przez pół godziny przed treningiem bandażują, szkoda czasu.
No właśnie ja dość mocno potrzebuję mieć coś co awaryjnie ustabilizuje mi nadgarstki jakbym źle jebnął bo mam je trochę rozdupczone i jak źle złożę łapę raz na rok to później przez 2-3 tygodnie czuję każdą zmianę ciśnienia, stąd zwykłe rękawiczki odpadają. Ale pomysł jako awaryjne rozwiązanie dobry, dzięki!

Używałem kiedyś tych rękawiczek ale nijak to się ma do owijek niestety jeżeli chodzi o usztywnienie. Zaopatrzyć się w drugą parę owijek zapasową. Te rękawice to pamiętam jak obwody się robiło, i misz masz tzn. jakaś stacja na woreczku ale też jakieś drązki, liny, gdzie ten mocny chwyt jest ważny, to wtedy te żelówki ok. A tak na technikę, tarcze, spary owijki numero uno.

Back