Absurdy poprawności politycznej.

giphy.gif

Ta książka do nowego przedmiotu to był (chyba) fake.
Znalazłem artykuł z tą książką o wystawie w jakieś bibliotece.
Nic nie sprawdzałem bo nie mam czasu, ale wklejam link.

Napastnik, którzy w czwartek otworzył ogień w Monachium, to 18-latek "znany jako islamista" - podają niemieckie media. Był obywatelem Austrii. Sprawca ataku, który miał miejsce nieopodal konsulatu Izraela w stolicy Bawarii, został zastrzelony przez policję.

Według relacji "Sueddeutsche Zeitung", około dziewiątej rano doszło do wymiany ognia. "Bild" informuje, iż napastnik przybył na miejsce z bronią długą, atakując policjantów pod Centrum Dokumentacji, co spotkało się z natychmiastową reakcją funkcjonariuszy.

Sprawca był uzbrojony w starszego typu broń palną. Z komunikatu opublikowanego na platformie X przez policję wynika, iż zauważono osobę z podejrzanym przedmiotem, która została postrzelona po niezastosowaniu się do poleceń funkcjonariuszy. Minister spraw wewnętrznych Bawarii, Joachim Hermann, poinformował, że sprawca zmarł na miejscu, po konfrontacji z pięcioma policjantami.

Śledztwo dziennikarzy "Sueddeutsche Zeitung", NDR i WDR wskazuje, iż młody Austriak nie był wcześniej notowany w Niemczech. "Die Welt" zauważa, iż Austriacy mieli go jednak "na celowniku". Tygodnik "Spiegel" podaje, iż był on identyfikowany jako islamista. Trwa ustalanie tożsamości sprawcy oraz motywu jego działań. Wciąż pozostaje niewyjaśnione, czy incydent miał związek z rocznicą ataku terrorystycznego w Monachium z 1972 r.

Politycy reagują po strzelaninie w Monachium​

Policja w Monachium informuje, że nie było innych zamachowców ani innych poszkodowanych. Samochód napastnika jest sprawdzany pod kątem zawierania materiałów wybuchowych – donosi "Die Welt".

Nancy Faeser, ministra spraw wewnętrznych Niemiec, nazwała wydarzenie "poważnym incydentem" i podziękowała siłom porządkowym za szybką reakcję. Konsul generalna Izraela, Talya Lador-Fresher, wyraziła wdzięczność wobec działań policji.

To wydarzenie pokazuje, jak niebezpieczny jest wzrost antysemityzmu. Istotne jest, aby opinia publiczna zabrała głos przeciwko temu – napisała na platformie X.

Po strzelaninie, prezydenci Izraela i Niemiec odbyli rozmowę, wyrażając wspólny sprzeciw wobec podobnych ataków. "W dniu, w którym nasi bracia i siostry w Monachium mieli powstać, aby upamiętnić naszych dzielnych sportowców, którzy zostali zamordowani przez terrorystów 52 lata temu, pojawił się podsycany nienawiścią terrorysta, który po raz kolejny chciał zamordować niewinnych ludzi" – napisał prezydent Izraela w serwisie X.

To wydarzenie pokazuje, jak niebezpieczny jest wzrost antysemityzmu. Istotne jest, aby opinia publiczna zabrała głos przeciwko temu
Mmmm antysemityzm. :tellmemore:
Ciekawe czy ten "młody Austriak" to był prawdziwy Austriak czy ciapak z papierami.
Edit: jest filmik, ale obejrzę potem bo teraz "pracuje".

Ciekawostka. Jako, że jestem dosyć blisko tematu, to mogę Wam potwierdzić, że na październik szykowany jest powrót srovida, nauka zdalna itd. Co lepsze, od przyszłego roku szkolnego nie będzie szkół integracyjnych. Doprowadzi to do tego, że w klasie będą "normalni" uczniowie, uczniowie z pewnymi schorzeniami, problemami, ciaparuchy i ukry. Spowoduje to kolejne obniżenie poziomu, który i tak jest śmieszny. Wyrośnie pokolenie debili, którymi jeszcze łatwiej będzie sterować. Wszystko zaplanowane daleko do przodu.

Ciekawostka. Jako, że jestem dosyć blisko tematu, to mogę Wam potwierdzić, że na październik szykowany jest powrót srovida, nauka zdalna itd. Co lepsze, od przyszłego roku szkolnego nie będzie szkół integracyjnych. Doprowadzi to do tego, że w klasie będą "normalni" uczniowie, uczniowie z pewnymi schorzeniami, problemami, ciaparuchy i ukry. Spowoduje to kolejne obniżenie poziomu, który i tak jest śmieszny. Wyrośnie pokolenie debili, którymi jeszcze łatwiej będzie sterować. Wszystko zaplanowane daleko do przodu.
Spaov się zesra ze stresu. Ruscy i kovidek na raz.
:putinlaugh:

Co to znaczy "Dość blisko tematu"?
Dla mnie to brzmi jak jakieś pierdolenie
A szkoły integracyjne... np w Gdyni i Kościerzycy mają dofinansowanie z Unii do minimum 2027, nie mogą tak sobie zamknąć bo Tusk czy ktoś tam chce, nie mówiąc o innych (poważniejszych) aspektach zamknięcia wszystkich szkół integracyjnych.

To Twoja wyobraźnia?
Źródło danych "no mówie ci stary"?
Czy mamy ci wierzyć na słowo?
Może mówisz prawdę, ale przestawiłeś to w taki sposób jakbyś był naszą wtyką w rządzie, a do mnie takie info nie dotarło.

Co to znaczy "Dość blisko tematu"?
Dla mnie to brzmi jak jakieś pierdolenie
A szkoły integracyjne... np w Gdyni i Kościerzycy mają dofinansowanie z Unii do minimum 2027, nie mogą tak sobie zamknąć bo Tusk czy ktoś tam chce, nie mówiąc o innych (poważniejszych) aspektach zamknięcia wszystkich szkół integracyjnych.

To Twoja wyobraźnia?
Źródło danych "no mówie ci stary"?
Czy mamy ci wierzyć na słowo?
Może mówisz prawdę, ale przestawiłeś to w taki sposób jakbyś był naszą wtyką w rządzie, a do mnie takie info nie dotarło.
Robię w szeroko pojętej "edukacji" i takie info zostało przekazane. Podpytałem znajomych działaczy z mojego rejonu i potwierdzili, że coś takiego się szykuje. Na jaką skalę - nie wiem. Osobiście uważam, że koalicja rządząca czuje, że za chwilę może to jebnąć i lepiej profilaktycznie ludzi zamknąć w domach, co będzie dalszym ciągiem sprawdzania na ile mogą sobie pozwolić. Tym bardziej, że po drodze 11 listopada i Marsz Niepodległości i zakaz zgromadzeń byłby wtedy rządzącym mocno na rękę. Ale to już moja prywatna opinia.

Ależ to się wszystko zazębia, zupełnie przypadkiem 18 września premiera dokumentu na netflixie : przyszłość oczami Billa Gatesa….takie tam nie celowe ocieplanie wizerunku, programowanie mózgów na ich wizje świata itp….

Back