„Popek Monster” znokautował Jacka Murańskiego. Były zawodnik KSW z pierwszą wygraną od ponad 2 lat

MMARocks.pl

Cohones4Life
MMARocks
Popek.jpg

Paweł Mikołajuw odniósł pierwsze zwycięstwo od 2024 roku. "Popek Monster" rozbił Jacka Murańskiego w walce wieczoru gali PRIME MMA 16, która 25 kwietnia odbyła się w Nysie.

Zero kalkulacji. Jacek Murański ruszył w stronę rywala i zaczął atakować obszernymi ciosami. Paweł Mikołajuw trafił dobrą kontrą i „Muran” osunął się na matę i był liczony po raz pierwszy. Powrót do wymian, Murański cały czas szedł do przodu. Trafiał swoimi obszernymi uderzeniami Mikołajuwa, który upadł po jednym z ciosów i był liczony. Wznowienie starcia, Murański ruszył do przodu, kolejne ciosy, uderzenie z głowy, ale „Popek” trafia kontrą i tym razem Jacek Murański upada na matę. Liczony po raz drugi w tej rundzie. Obaj byli już zmęczeni w ostatniej minucie, starcie nieco zwolniło.

Szybko znów ruszył Murański do przodu na początku drugiej rundy. Mikołajuw znów celnie trafił kontrą i „Muran” był liczony po raz pierwszy. Dobre ciosy proste w stójce „Popka”, który zaczął punktować rywala. Murański mocno naruszony, chwiał się na nogach. Mikołajuw szedł do przodu z kolejnymi uderzeniami. Nie szedł z mocnymi szarżami, a ze spokojem punktował przeciwnika. Na minutę przed końcem rundy „Popek” trafił potężnym ciosem, po którym rywal upadł na matę i po raz kolejny był liczony. Murański wrócił do starcia, ale Mikołajuw kolejnymi ciosami znów posłał go na matę. Kolejne liczenie. Po chwili znów liczenie. Tym razem sędzia zdecydował się przerwać starcie ze względu na mocno naruszonego Murańskiego, który cały czas chwiał się na nogach.

Paweł Mikołajuw stoczył pierwszą walkę od ponad dwóch lat. Ostatni raz wystąpił na gali GROMDA 15, gdzie został znokautowany w 27 sekund przez Maxime’a Bellamy’ego. Wcześniej „Popek Monster” wygrywał między innymi z Robertem Burneiką i Damianem Zduńczykiem, przegrywał natomiast z Tomaszem Oświecińskim, Erko Junem, Normanem Parke’iem i Kasjuszem Życińskim.

Jacek Murański wszedł do klatki z dwoma przegranymi z rzędu. W 2025 roku niejednogłośną decyzją sędziów przegrał z Natanem Marconiem oraz został rozbity przed czasem przez Krzysztofa Rytę. Wcześniej Murański wygrywał między innymi z Maciejem Wiewiórką, Pawłem Jóźwiakiem (w rewanżu) i Marcinem Najmanem, przegrywał natomiast z Arkadiuszem Tańculą, Robertem Pasutem i Pawłem Jóźwiakiem (w ich pierwszym starciu).

W takich walkach nie powinno być przerwania przez sędziego w ten sposób. Zawodnik dostaje KO, sam poddaje się , lub po liczeniu nie kontynuuje

To była chyba najlepsza walka Popka od powrotu po wojażach w Anglii. Myślałem, że szybko się wystrzela, a jak Muran go położył, to spodziewałem się poddania psychicznego. Przetrwał i wykończył metodycznie legioniste.

zobacz przed walka co mu szczena chodzi, to ewidentnie za duża dawka i się nie zna, degenerat jeden

:no no:

Back