Jorge Masvidal mógł zawalczyć w FAME. Współwłaściciel organizacji zdradza, dlaczego do tego nie doszło

MMARocks.pl

Cohones4Life
MMARocks
MasvidalFAME.jpg

Kilka miesięcy temu w internecie zaczęły pojawiać się informacje o potencjalnym zakontraktowaniu przez organizację FAME byłego zawodnika UFC. Jak się okazało, chodziło o Jorge Masvidala. Teraz nieco więcej informacji na ten temat zdradził współwłaściciel organizacji FAME, Michał Baron, który uchylił rąbka tajemnicy odnośnie tego, dlaczego nie doszło ostatecznie do zakontraktowania Masvidala.

W listopadzie 2025 roku Masvidal został nawet o to zapytany podczas konferencji prasowej. Nagranie z tego pytania możecie zobaczyć poniżej:

Teraz na ten temat wypowiedział się "Boxdel", który zdradził, że do zakontraktowania Masvidala nie doszło przez sposób wypłaty, jakiego zażądał były zawodnik UFC.

- Z racji tego, że ten Masvidal już przewija się od jakiegoś czasu w mediach i tak dalej, to nie ma sensu dłużej zwlekać i możemy trochę więcej na ten temat powiedzieć. Tam był taki pomysł, były rozmowy. Nawet szczerze powiedziawszy była zgoda ze strony Jorge. Tam istnieje jeden taki dość szczegółowy… Tam jest taka kłoda przed nami, której nie jesteśmy w stanie przeforsować ze względu na to, że wypłata po prostu… Nie chodzi o liczbę hajsu, nie? Ale tam chciał po prostu troszeczkę inaczej sobie… Nie będę mówił o modelu, ale to jest coś takiego, co Rafał nie był z tego zadowolony, żeby w ogóle w ten sposób płacić zawodnikom. Każdy może sobie interpretować w swój sposób i może jak firma wyrazi zgodę, to możemy więcej o tym powiedzieć w następnym programie - powiedział w programie Freak Show na Kanale Sportowym Michał Baron.

Cały program możecie zobaczyć poniżej:

Jorge Masvidal (MMA 35-17-0) przegrał ostatnie pięć walk. W lipcu 2024 roku przegrał większościową decyzją sędziów z Nate’em Diazem na zasadach boksu. Wcześniej przegrywał pod szyldem UFC - na punkty z Kamaru Usmanem, Colbym Covingtonem i Gilbertem Burnsem oraz przed czasem w rewanżu z Kamaru Usmanem. Przed tymi starciami Masvidal wygrywał w UFC z takimi zawodnikami, jak Nate Diaz, Ben Askren, Darren Till czy Donald Cerrone, przegrywał natomiast ze Stephenem Thompsonem i Demianem Maią.

Forma zapłaty nie odpowiadała czyli po prostu zbyt małe wynagrodzenie i tyle w temacie :kis: chyba nie chciał żeby płacić mu w złocie

Jeszcze gdy chodziłem do podstawówki, to był tam taki Paweł, i ja jechałem na rowerze, i go spotkałem, i potem jeszcze pojechałem do biedronki na lody, i po drodze do domu wtedy jeszcze, już do domu pojechałem.
A po szkole chodziliście na kremówki?

Pewnie chciał wypłatę w dziwkach i kokainie :fjedzia:
A tak na serio, to obstawiałbym, że zażyczył sobie wypłatę np. w kryptowalutach, żeby przyciąć na podatkach:Duke3d:

Na dmuchane, puste złoto, to można złapać cygana albo innego Normana Parke.

Jorge za sztabkę złota próby 585 walczył nie będzie.

Jeszcze gdy chodziłem do podstawówki, to był tam taki Paweł, i ja jechałem na rowerze, i go spotkałem, i potem jeszcze pojechałem do biedronki na lody, i po drodze do domu wtedy jeszcze, już do domu pojechałem.
No cos w ten deseń ten pierdolony PDF powiedział jebac bo Delano jebac fame jebac uchylenie rabka tajemnicy :chuck:

Jorge to rasowy uliczny przekrętas, dobrze chłopaki piszą że pewnie podatki duperele. I chciał żeby mu hajs zajechali w jakiejś krypto, złocie albo innym pralnopieniężnym stylu, ale się nasi pewnie obsrali kolejnej kary za lewizny :beczka:

Jorge to rasowy uliczny przekrętas, dobrze chłopaki piszą że pewnie podatki duperele. I chciał żeby mu hajs zajechali w jakiejś krypto, złocie albo innym pralnopieniężnym stylu, ale się nasi pewnie obsrali kolejnej kary za lewizny :beczka:
Albo prościej: ktoś mu powiedział o ewentualnych opóźnieniach w przelewach i chciał mocniejszych zabezpieczeń. W sumie Pudzian pewnie też tego będzie chciał :korwinlaugh:

Ja obstawiam udziały, bo krypto nadal legalne w Polszy :corn:

Jorge chciał rękę królewny i pół królestwa, a oni mu mogli dać jedynie kurestwa...

Back