Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
niepopularna opinia: większość powinna studiować zaocznie, a to, że studia zaoczne są płatne a dzienne nie –to długoterminowo sprzyja bardziej starszemu środowisku akademickiemu niż studentom (z wyjątkami, ale nielicznymi).Jako student, dorabiałem pracując w niedzielę. Teraz studenci zostali pozbawieni tej szansy, którą ja miałem.
Poza tym tacy koledzy jak @Miskatonic @Siwy25_1 czy @szplin jeśli zgłoszą się do nich studenci normalni, a nie jakieś rurkowe pizdeczki - to oni, już Ty się nie martw - zawsze im jakąś robotę znajdą:
Przekaz jakiego rodzaju?
niepopularna opinia: większość powinna studiować zaocznie, a to, że studia zaoczne są płatne a dzienne nie –to długoterminowo sprzyja bardziej starszemu środowisku akademickiemu niż studentom (z wyjątkami, ale nielicznymi).
Byłoby mniej sfrustrowanych Milenialsów po studiach, jeśli by coś takie wprowadzić. Fakt faktem można tą frustracje nawet częściowo zracjonalizować, bo jakość pracy części środowiska akademickiego jest tak fatalna, że spokojnie mogłaby ich zastąpić płyta CD…
Chociaż oczywiście zakaz handlu w niedziele to wpadka Konfederacji: myślenie ideologiczne zamiast o skutkach i szczegółach ustawy, pytanie też ile osób przeczytało to za czym głosowali…
Czasami Lubecka zadaje takie pytania posłom i widać tą nerwową reakcje
Aż mi się przypomniało
fucking polish
o Boże gdyby wprowadzić od 2015 roku większe reformy szkolnictwa wyższego to wylazłoby więcej wariatów niż nawet orłów prawa z KODWiększość powinna studiować zaocznie. Prawda. Gdybym miał cofnąć czas to bym poszedł na zaoczne i próbował się w korpo zahaczyć już na 1 roku. Natomiast są też kierunki gdzie powinny być tylko darmowe dzienne - medycyna. Ale to wyjątek od reguły.
Ale jaja, już myślałem, że ta lewacka kukiełka z BBC zaraz się rozpłacze jak go Elon zaczął mielić. Polecam szczególnie od ustawionego momentu do końca:
Tutaj cały wywiad w oryginale, ustawione jak wyżej/ Koniec tego fragmentu na 23:36:
Ale jaja, już myślałem, że ta lewacka kukiełka z BBC zaraz się rozpłacze jak go Elon zaczął mielić. Polecam szczególnie od ustawionego momentu do końca:
Tutaj cały wywiad w oryginale, ustawione jak wyżej/ Koniec tego fragmentu na 23:36:
Pamiętam, że @Endrju Golara zwykle prosił o wersje PL, a że to dobra morda, czasem wychodzę mu na przeciw jak mam czas na przeszukiwanie zasobów. Nie szukałem innego, a Ty? Masz może porządne?Dlaczego wrzuciłeś to gówniane tłumaczenie?
Pamiętam, że @Endrju Golara zwykle prosił o wersje PL, a że to dobra morda, czasem wychodzę mu na przeciw jak mam czas na przeszukiwanie zasobów. Nie szukałem innego, a Ty? Masz może porządne?
Spójrz na to. Będziesz wspierał produkt? @Miskatonic @szplin @Siwy25_1 @ninja i reszta nie zostawimy kolegi karateki przy wspieraniu, prawda? Tym bardziej, że przecież to muszą być delicje, czyli mięso produkowane w laboratorium:
Musimy chronić planetę! Zatem oczekuję jasnych deklaracji od społeczności cohones kupowania tylko i wyłącznie mięsa tworzonego w laboratorium z komórek macierzystych! Jeszcze w tym roku do kupienia w USA, a może i u nas, to nie ważne, jesteśmy globalną wioską, więc na początek będziemy sprowadzać.Reakcja szefa National Cattlemen's Beef Association:
Todd Wilkinson chce, aby USDA wymagało, aby produkty firm UPSIDE i GOOD były opatrzone oznaczeniami "mięso hodowane" lub "hodowane w laboratorium".
Szefa UPSIDE Foods (Uma Valeti), wolałem jak rozkminiał modele chaosu w Jurasic Park:
Powiedział: "Naszym celem jest być dostępnym w restauracjach wyróżnionych gwiazdką Michelin lub na przydomowym grillu” – powiedział Valeti. "Zajmie trochę czasu, zanim dojdziemy do punktu, w którym będziemy mogli być wszędzie."
Kto sfinansował to epokowe dzieło? Oczywiście filantrop na którego nie zasługujemy Bill Gates, Richard Branson (brytyjski miliarder) i założyciel Whole Foods, John Mackey (bizmesman i pisarz, jeden z najbardziej wpływowych orędowników ruchu na rzecz żywności ekologicznej)
Pozwolenie od FDA na produkcję tych pyszności maja jak na razie dwie firmy: UPSIDE Foods i GOOD Meat. Na podobnej zasadzie dziesiątki innych start-upów przygotowuje się do produkcji i sprzedaży hodowanej wołowiny, jagnięciny, wieprzowiny i owoców morza.
Bioreaktory będące na wyposażeniu takiego laba są energochłonne ale... chuj tam (ciekawe jaki jest bilans - nakład energii vs. korzyści płynące z 100% wymiany mięsa hodowanego tradycyjnymi metodami na mięso z labów).
Lab-grown chicken meat is getting closer to restaurant menus and store shelves
A scientific quest to feed the world, protect animals, and cut down on greenhouse gas emissions is on the cusp of a major milestone in the U.S., advocates say.abcnews.go.com
To zależy jakie dotacje pośrednie i bezpośrednie dostanie pseudomieso i jakie obciążenia finansowe dostaną hodowcy mięsa. Czuję się zażenowany musząc na to wskazywać.Ciekawe czy mięso z labu będzie tańsze
To zależy jakie dotacje pośrednie i bezpośrednie dostanie pseudomieso i jakie obciążenia finansowe dostaną hodowcy mięsa. Czuję się zażenowany musząc na to wskazywać.
No Tak dzbanie, bo najpierw się wprowadza przez lata regulacje, które podnoszą ceny produkcji + podwyżki prądu dla produkcji (Viva KE) = podniesienie cen konsumenckich.Nie rozumiesz że cena produkcji jednego i drugiego to całkiem co innego?
No Tak dzbanie, bo najpierw się wprowadza przez lata regulacje, które podnoszą ceny produkcji + podwyżki prądu dla produkcji (Viva KE) = podniesienie cen konsumenckich.
Dopiero się wypuszcza "tańszy zamiennik".
ILE TY MASZ LAT SYNKU?
Jak ludzie z dedukcja na twoim poziomie kończą prawo to nie dziwne, że taka chujnia u nas w sądach. @klocuniek Ci ostatnio wyłożył jak dziecku jak wygląda ten mechanizm.Dobra. Widzę że chuja wiesz i tylko powtarzasz korwinizmy
Kiedy gwarancja seksu?
w USA masz małe wymagania jakości żywności (słynne rakotwórcze cukierki zakazane w UE a w USA jak najbardziej legalne, ba KFC jest zakazane w Norwegii) i też ceny nie są niskie, chociaż amerykańscy konsumenci są słynni z tego, że nie są zbytnio wybredni więc kto jest tak naprawdę winny...No Tak dzbanie, bo najpierw się wprowadza przez lata regulacje, które podnoszą ceny produkcji + podwyżki prądu dla produkcji (Viva KE) = podniesienie cen konsumenckich.
Dopiero się wypuszcza "tańszy zamiennik".
ILE TY MASZ LAT SYNKU?
Jak ludzie z dedukcja na twoim poziomie kończą prawo to nie dziwne, że taka chujnia u nas w sądach. @klocuniek Ci ostatnio wyłożył jak dziecku jak wygląda ten mechanizm.
Widać niedotlenienie mózgu od maski dalej trwa w najlepsze. #uszanuj
Ed.
Tak jak na czytanie badań.Klocuniek to został rozjechany w temacie o Braunie, a Ty i Twój chłopski rozum to coś na co szkoda czasu
Karateka, z całym szacunkiem, ale Twoja wiedza w zakresie wartości produkcji, dla danego towaru jest na poziomie dziecka z przedszkola.Nie rozumiesz że cena produkcji jednego i drugiego to całkiem co innego?
Wiesz, że jeszcze niedawno wuchta Polaków trzymała przy domu śwnie karmione zlewkami?Dobra. Widzę że chuja wiesz i tylko powtarzasz korwinizmy
Jest praca i praca.kim trzeba być aby w obecnych czasach nie móc znaleźć sobie pracy