1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Pogotowie informatyczne

Discussion in 'Cohones' started by Anonymous, Jul 16, 2014.

  1. andrzej_t.

    andrzej_t. M-1 Global
    Featherweight

    Dołączył:
    Mar 6, 2016
    Komentarze:
    3,611
    Zdobyte Lajki:
    5,834
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    Acer Aspire 7741G. Win 7
     
  2. lugasek

    lugasek UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Dec 11, 2010
    Komentarze:
    13,586
    Zdobyte Lajki:
    14,297
    Punkty:
    1,790
    uruchom luja i od razu lutuj f2 na klawiaturze. Otworzy się bios, wejdź w opcje main. Ustaw opcje f12 boot menu na enabled. Zalutuj f10 żeby zapisać ustawienia.

    Włóż pendrive. Odpal program rufus. Naciśnij wybierz i zalutuj obraz windowsa który pobrałeś. Schemat partycjonowania ustaw na MBR. Naciśnij start. Po zakończeniu uruchom ponownie komputer i od razu lutuj f12. Wybierz pendrive i instalacja się rozpocznie. Potem wybierz dysk na którą ma być zainstalowany system (wszystko zostanie z niego usunięte).

    aktywator
    https://www4.zippyshare.com/v/Zqah1hv9
     
    andrzej_t. likes this.
  3. andrzej_t.

    andrzej_t. M-1 Global
    Featherweight

    Dołączył:
    Mar 6, 2016
    Komentarze:
    3,611
    Zdobyte Lajki:
    5,834
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    Dobra, jakby co bd pytal. Co to za aktywator ? Calkowity format sie zrobi z automatu? Zawsze myslalem, ze to sie robi recznie. Bedziesz w sobote? Dopiero wtedy bede mial dzien wolny zeby to zrobic.
     
  4. lugasek

    lugasek UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Dec 11, 2010
    Komentarze:
    13,586
    Zdobyte Lajki:
    14,297
    Punkty:
    1,790
    system się zrobi legalny ale lekko.

    a nie pamiętam. Albo samo, albo trzeba nacisnąć formatuj. Jak masz więcej dysków to dane na dyskach niesystemowym zostaną. Jak się uruchomi instalator to wybierz instalacje niestandardową i tam będą opcję z dyskami, jak nie będzie szło to wejdź w zaawansowane i tam sformatuj ten dysk co trzeba.

    :fjedzia:
     
    Drzewo and andrzej_t. like this.
  5. andrzej_t.

    andrzej_t. M-1 Global
    Featherweight

    Dołączył:
    Mar 6, 2016
    Komentarze:
    3,611
    Zdobyte Lajki:
    5,834
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    Heh, ok, dzieki.
     
  6. lugasek

    lugasek UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Dec 11, 2010
    Komentarze:
    13,586
    Zdobyte Lajki:
    14,297
    Punkty:
    1,790
    Poszły hirosły, czy trzeba było zbijać rozdzielczość?
     
    andrzej_t. likes this.
  7. Hasz

    Hasz Brutaal
    Heavyweight

    Dołączył:
    Aug 27, 2011
    Komentarze:
    635
    Zdobyte Lajki:
    91
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Planuję pograć w Hirosy HD, więc pewnie będzie trzeba zbić na medium. Pudło dotarło, ale w domu będę dopiero w poniedziałek, wtedy dopiero HoM&M będzie instalowane - odezwe się.
     
    lugasek likes this.
  8. andrzej_t.

    andrzej_t. M-1 Global
    Featherweight

    Dołączył:
    Mar 6, 2016
    Komentarze:
    3,611
    Zdobyte Lajki:
    5,834
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    @lugasek mistrzu
    Jaka ta klawiaturka jest zajebista :yahoo:
    Kupie ten wieszak na monitor ci Ty ale zeby nie placic za kuriera wiecej niz za towar to dorzuce jeszcze hedna kosc RAM i se wepne :crazy:
     
  9. lugasek

    lugasek UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Dec 11, 2010
    Komentarze:
    13,586
    Zdobyte Lajki:
    14,297
    Punkty:
    1,790
    :matt:
     
    andrzej_t. likes this.
  10. andrzej_t.

    andrzej_t. M-1 Global
    Featherweight

    Dołączył:
    Mar 6, 2016
    Komentarze:
    3,611
    Zdobyte Lajki:
    5,834
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    :fjedzia:
     
  11. andrzej_t.

    andrzej_t. M-1 Global
    Featherweight

    Dołączył:
    Mar 6, 2016
    Komentarze:
    3,611
    Zdobyte Lajki:
    5,834
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    @lugasek
    Co je kurla ? Skopiowalem chyba wlasciwie wszystko na czym mi zalezalo (pare mp3, filmow i doc) na zew hd z lapka i hooy nagle czarny ekran i za hooya go nie uruchomie, ani nawet F12 na rozruchu nie dziala. Nic.
     
  12. lugasek

    lugasek UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Dec 11, 2010
    Komentarze:
    13,586
    Zdobyte Lajki:
    14,297
    Punkty:
    1,790
    Znaczy co? Kopiowałeś sobie pliki i nagle się laptop wyłączył i teraz nie chce się uruchomić?
     
  13. andrzej_t.

    andrzej_t. M-1 Global
    Featherweight

    Dołączył:
    Mar 6, 2016
    Komentarze:
    3,611
    Zdobyte Lajki:
    5,834
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    Skonczylem, odpialem dysk i hooy tak jak pisalem. Diody swieca a ekran czarny. . . nadal :damjan:
    Jak nim zaraz pierdolne o podloge
     
  14. lugasek

    lugasek UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Dec 11, 2010
    Komentarze:
    13,586
    Zdobyte Lajki:
    14,297
    Punkty:
    1,790
    Widocznie zbyt dużo wysiłku dla tej maszyny kosztowało to kopiowanie.
     
  15. andrzej_t.

    andrzej_t. M-1 Global
    Featherweight

    Dołączył:
    Mar 6, 2016
    Komentarze:
    3,611
    Zdobyte Lajki:
    5,834
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    Nie jestem ekspertem ale kleklo mocno, jakby jakis hardware padl. Wlaczam, cd-rom reaguje jak zawsze i gasnie dioda chyba dysku wlasnie. Jakby tak bylo tom sie kurla ladnie wstrzelil ze skopiowaniem plikow, braklo tylko czasu na kilka ostatnich ufc, ale to idzie sciagnac.
    Zaniose jutro do naprawy, jak nic z tego to rozjebie go mlotkiem na szczempy i kupie nowy.
     
  16. lugasek

    lugasek UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Dec 11, 2010
    Komentarze:
    13,586
    Zdobyte Lajki:
    14,297
    Punkty:
    1,790
    Nie bardzo rozumiem. Włączasz komputer i masz cały czas czarny ekran? Znaczy komputer startuje normalnie, ale nic nie wyświetla na ekranie?
     
  17. andrzej_t.

    andrzej_t. M-1 Global
    Featherweight

    Dołączył:
    Mar 6, 2016
    Komentarze:
    3,611
    Zdobyte Lajki:
    5,834
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    Nie do konca normalnie bo:
    - rozruch jest,
    - diody sie zapalaja
    - cd-rom sie zakreca jak zawsze
    I nagle gasnie dioda, ktora chyba oznacz dysk i chyba sie zawsze swiecila podczas pracy a komp cichnie i tyle. Czarny ekran ale prad bierze bo inne diody swieca. I nawet do biosa nie wejde. I tak stoi i patrzy na mnie i wkurwia. . . a ja do nieposlusznej elektroniki mam wyjatkowo malo cierpliwosc i tolerancji . . jak klikam to ma dzialac bo jak nie :jimcarrey:
     
  18. Rakesh

    Rakesh Shark Fights
    Lightweight

    Dołączył:
    Nov 10, 2016
    Komentarze:
    1,152
    Zdobyte Lajki:
    2,724
    Punkty:
    140
    Płeć:
    Male
    Może stuk puk do kolegi z klatki i na szybko podmianka dysku?
     
    andrzej_t. likes this.
  19. lugasek

    lugasek UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Dec 11, 2010
    Komentarze:
    13,586
    Zdobyte Lajki:
    14,297
    Punkty:
    1,790
    Opcji widzę wiele. Ale nie chce mi się pisać i czekać na odp. Chyba, że wejdziesz na chat.
     
    andrzej_t. likes this.
  20. andrzej_t.

    andrzej_t. M-1 Global
    Featherweight

    Dołączył:
    Mar 6, 2016
    Komentarze:
    3,611
    Zdobyte Lajki:
    5,834
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    Nie mam takich :fjedzia:
     
    Rakesh likes this.

Share This Page