1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Pogotowie informatyczne

Discussion in 'Cohones' started by Anonymous, Jul 16, 2014.

  1. marcinos

    marcinos Legacy FC
    Featherweight

    Dołączył:
    Dec 30, 2016
    Komentarze:
    1,911
    Zdobyte Lajki:
    1,127
    Punkty:
    140
    Płeć:
    Male
    naprawilem kompa, rozebralem go na czesci, kupilem sprezone powietrze, wzialem spirytus, zlozylem od nowa, nie dzialal, odpialem dysk, ruszyl, przeczyscilem wszystkie zlacza kable od dysku i sie wlaczyl, az zagram w diablo, tylko czekam bo jakas nowa aktualizacja sie znowu pojawila i sie kurwa sciaga juz w huj.
     
  2. DickNiaz

    DickNiaz EFC Africa
    Heavyweight

    Dołączył:
    Feb 6, 2012
    Komentarze:
    3,007
    Zdobyte Lajki:
    2,674
    Punkty:
    1,190
    Panowie temat wraca z lapkiem dla rodziców. Macie jakieś fajne oferty, promocje, coś co warto kupić? Cenowo do 1600zł, nówka. Rodzice to starsze państwo, przegladają pudelki, wp, czasami jakiś film obejrzą. Główne kryterium to żeby jak nadłużej (minimum 3 lata) działał jako tako.
     
  3. bart123

    bart123 Bellator
    Lightweight

    Dołączył:
    Apr 17, 2015
    Komentarze:
    4,234
    Zdobyte Lajki:
    3,095
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    Brawo:applause: Najbardziej oczywiste rozwiązanie problemu wygrało, cóż za niespodzianka.
     
  4. marcinos

    marcinos Legacy FC
    Featherweight

    Dołączył:
    Dec 30, 2016
    Komentarze:
    1,911
    Zdobyte Lajki:
    1,127
    Punkty:
    140
    Płeć:
    Male
    no robilem to juz raz z udzialem suszarki, ale troche na odpierdol ;)
     
  5. yonigga

    yonigga Weed Master

    Dołączył:
    Dec 1, 2015
    Komentarze:
    9,136
    Zdobyte Lajki:
    9,400
    Punkty:
    1,292
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Trenchtown Kingston
    @bart123 polecisz jakis program do aktualizacji sterowników?
     
  6. bart123

    bart123 Bellator
    Lightweight

    Dołączył:
    Apr 17, 2015
    Komentarze:
    4,234
    Zdobyte Lajki:
    3,095
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    Jak trzeba to korzystam z SlimDrivers, ale ma bardzo ograniczoną prędkość pobierania więc głównie nim szukam, a pobieram przez strony ze sterownikami. Teraz w Win10 to automatycznie wszystko się instaluje i aktualizuje choć kartą grafiki zarządzam sam. A tego SlimDrivers używam głównie gdy "stawiam" komuś od zera system np. na lapku i niejako na początku tylko działa przeważnie LAN więc w razie czego zaciągam nim stery do WiFi, a tak to tylko widzę nazwy po wyszukaniu i pobieram manualnie przez stronę producenta itp. Czasem nie działa nic więc i tak manualnie trzeba nawet sterownik do płyty czy karty grafiki integry, potem karta dźwiękowa, usb(jakieś dodatkowe stery) na pendrive zgrać i dopiero potem odpala LAN:fjedzia:

    Także w sumie to nie polecam więc żadnego, bo więcej syfu można pobrać niż realnych sterowników, a same programy przy instalacji potrafią poinstalować mimo odznaczenia ze 100 toolbarów.
     
    Drzewo and yonigga like this.
  7. lugasek

    lugasek UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Dec 11, 2010
    Komentarze:
    11,581
    Zdobyte Lajki:
    9,867
    Punkty:
    1,790
     
  8. Betonowy Krzychu

    Betonowy Krzychu WSOF
    Welterweight

    Dołączył:
    Oct 29, 2013
    Komentarze:
    3,299
    Zdobyte Lajki:
    7,853
    Punkty:
    790
    Płeć:
    Male
    Panowie,
    mam problem z połączeniami wi-fi w Win 10 - kiedy klikam w ikonkę powiadomień w prawym dolnym rogu a następnie w menu które się rozwija klikam w ikonkę wi-fi opisaną jako "sieć" w liście która się rozwija nie wyświetlają mi się żadne dostępne sieci wifi (pomimo ich dostępności i dobrego sygnału - inne urządzenia bez problemu wykrywają dużą liczbę sieci o dobrym sygnale). Po kliknięciu w "Ustawienia sieci i internetu" przenosi mnie do zakładki "stan" w ustawienienia => sieć i internet. W zakładce tej wyświetla się informacja o braku połączenia. Kiedy jednak w połączeniach sieciowych wchodzę we właściwości karty bezprzewodowej to tam jest już informacja o nawiązanym połączeniu, taką samą informację podaje też zewnętrzna aplikacja "We fi" którą używam do łączenia się z sieciami bezprzewodowymi. Opisana sytuacja jest widoczna na poniższym zrzucie ekranu:[​IMG] [​IMG]
    Ogólnie Internet działa - aplikacje takie jak przeglądarki internetowe, evernote czy spotify działają bez problemu, pojawia się on tylko przy aplikacjach microsoftu, jak np. pogoda czy też OneNote - wyświetlają one komunikat, że jestem w trybie offline. Problem pojawił się już jakiś czas temu, nie jestem w stanie jednak powiedzieć kiedy (tj. po zainstalowaniu któej aktualizacji systemu) ponieważ połączenie wi fi było z auomatu nawiązywane i po prostu nie miałem potrzeby wchodzić w listę dostępnych sieci wi fi. Ktoś wie o co tu kurwa może chodzić?
     
  9. bart123

    bart123 Bellator
    Lightweight

    Dołączył:
    Apr 17, 2015
    Komentarze:
    4,234
    Zdobyte Lajki:
    3,095
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    Może jednak całość ruchu przejął ten program, który z tego co widzę to kompatybilny za bardzo z WIN10 nie jest. Zawsze też możesz antywirusa(szczególnie jak ma coś z zaporą) odinstalować, bo on też miesza z sterownikami.

    A coś pokazuje się po kliknięciu w "rozwiąż problemy"?
     
  10. Betonowy Krzychu

    Betonowy Krzychu WSOF
    Welterweight

    Dołączył:
    Oct 29, 2013
    Komentarze:
    3,299
    Zdobyte Lajki:
    7,853
    Punkty:
    790
    Płeć:
    Male
    Okazało się, że odkąd mam ten problem nie mogłem też pobrać aktualizacji z poziomu systemu. Ściągnąłem zewnętrzną aplikację od Windowsa do ściągania aktualizacji, odpaliłem, ściągnęło i zainstalowało co trzeba i problem się rozwiązał.
    Na pewno nie była to kwestia tej zewnętrznej aktualizacji, bo zainstalowałem ją dopiero po jakimś czasie, kiedy zorientowałem się, że pomimo połączenia z netem nie widzę żadnych sieci w związku z czym nie mogę jej zmienić.
    W każdym razie dzięki za odpowiedź!
     
  11. Grzechu

    Grzechu Moderator Cohones

    Dołączył:
    May 24, 2012
    Komentarze:
    15,894
    Zdobyte Lajki:
    5,957
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Poznań
    Aktualizacje do Windowsa to zło.
     
  12. crt14

    crt14 M-1 Global
    Featherweight

    Dołączył:
    Oct 10, 2015
    Komentarze:
    3,620
    Zdobyte Lajki:
    3,673
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    Zło to jest w tedy gdy ludzie nie aktualizują systemów...

    [​IMG]
     
  13. MysticBęben

    MysticBęben UFC
    Welterweight

    Dołączył:
    May 20, 2015
    Komentarze:
    9,992
    Zdobyte Lajki:
    16,141
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    Windows 10 to zło, z aktualizacjami czy bez :)
     
  14. crt14

    crt14 M-1 Global
    Featherweight

    Dołączył:
    Oct 10, 2015
    Komentarze:
    3,620
    Zdobyte Lajki:
    3,673
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    7ka ma jeszcze dwa lata wsparcia. Jak komuś 10 nie pasuje ;)
     
  15. Grzechu

    Grzechu Moderator Cohones

    Dołączył:
    May 24, 2012
    Komentarze:
    15,894
    Zdobyte Lajki:
    5,957
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Poznań
    Aktualizacje automatyczne to zło, bo M$ traktuje użytkowników jak króliki doświadczalne, puszczą jakąś nieprzetestowaną aktualizację i czekają co się u użytkowników wykrzaczy. Service Packi to rozumiem, przetestowane i pewne (jak na M$) ale aktualizacje automatyczne to największe zło jakie M$ mogło wymyślić.
     
    Drzewo likes this.
  16. crt14

    crt14 M-1 Global
    Featherweight

    Dołączył:
    Oct 10, 2015
    Komentarze:
    3,620
    Zdobyte Lajki:
    3,673
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    Są jakie są, lepsze jakieś niż żadne. Dziurawy system to przekleństwo i nie ważne czy windows, osx czy linux lub coś z rodziny bsd. Dziurawe systemy i oprogramowanie powodują masę szkód. Zapytaj chłopaków z NASKu niech ci opowiedzą o tym co widzą na swoich sondach Arakis. Albo kogokolwiek kto posiada honeypot u siebie w sieci.

    Osobiście nie używam automatycznych aktualizacji, wole z palca. Nie zmienia to faktu że nie wyobrażam sobie nie instalowania krytycznych poprawek szczególnie na zdalne dziury.
     
  17. Grzechu

    Grzechu Moderator Cohones

    Dołączył:
    May 24, 2012
    Komentarze:
    15,894
    Zdobyte Lajki:
    5,957
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Poznań
    No więc sam widzisz :)
     
  18. crt14

    crt14 M-1 Global
    Featherweight

    Dołączył:
    Oct 10, 2015
    Komentarze:
    3,620
    Zdobyte Lajki:
    3,673
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    To że nie lecą z automatu tylko je sobie sprawdzam co jakiś czas nie zmienia faktu że to nadal te same poprawki i ten sam poziom jakości. ;)
    Automatyczne aktualizacje powinny być tylko dla tych co naprawdę mają życiowy problem z dbaniem o system. ;)
    Automatyczne powiadomienia o aktualizacjach, ok. Natomiast każdy powinien widzieć i kontrolować co i kiedy. imho
     
  19. dziubek_1991

    dziubek_1991 Oplot Challenge
    Welterweight

    Dołączył:
    Nov 28, 2011
    Komentarze:
    51
    Zdobyte Lajki:
    139
    Punkty:
    1,190
    Ostatni pojawił się u mnie taki problem, że pomimo zainstalowanego silverlighta pojawia się komunikat z prośbą o instalacje wtyczki. Problem występuje w chrome i firefox
     
  20. Grzechu

    Grzechu Moderator Cohones

    Dołączył:
    May 24, 2012
    Komentarze:
    15,894
    Zdobyte Lajki:
    5,957
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Poznań
    A czy google nie przestało wspierać silverlight kilka ładnych lat temu?
     

Share This Page