1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Pogotowie informatyczne

Discussion in 'Cohones' started by Anonymous, Jul 16, 2014.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Dołączył:
    Jan 17, 2011
    Komentarze:
    36,403
    Zdobyte Lajki:
    29,008
    Punkty:
    3,190
    Płeć:
    Male
    [​IMG]


    Masz problem z kompem, system Ci sie wiesza, android zawodzi,a wirus szkodzi...?


    Pomozemy tu od ręki - w zamian nie bierzemy dzięgi!
     
  2. slowik_1991

    slowik_1991 ONE FC
    Middleweight

    Dołączył:
    Apr 10, 2010
    Komentarze:
    2,487
    Zdobyte Lajki:
    7
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Im Auwelt
    Panowie w przeciągu najbliższych trzech tygodni planuję zakup nowego laptopa, wybór padł na markę MSI ze względu na gamingowe konfiguracje i w miarę atrakcyjną cenę. Mógłby mi ktoś pomóc w wyborze konkretnego modelu ?



    W oko mi wpadły takie :



    http://allegro.pl/msi-ge60-i7-x8-3-4-1tb-gtx860-2gb-8gb-usb-3-0-i4393947701.html



    http://allegro.pl/laptop-msi-ge60-i7-4700hq-16gb-gtx860-2gb-fullhd-i4394165035.html



    http://allegro.pl/msi-game-gx60-4x3-5ghz-r9-m290x-2gb-8gb-1tb-fullhd-i4394165384.html



    Cenowo interesuje mnie głównie ostatnia pozycja jednak wyróżnia ją procesor od AMD a nie od Intela. Ktoś coś pomoże ?;)
     
  3. guteck

    guteck BAMMA
    Featherweight

    Dołączył:
    Oct 13, 2011
    Komentarze:
    813
    Zdobyte Lajki:
    6
    Punkty:
    1,190
    Coś strasznie wysoką mają rozdzielczość jak na takie mały ekrany.
     
  4. heileris

    heileris ONE FC
    Lightweight

    Dołączył:
    Nov 22, 2009
    Komentarze:
    2,385
    Zdobyte Lajki:
    6
    Punkty:
    1,790
    FullHD na 15'' jest jak najbardziej w porządku. Sam uzywam laptopa z tą rozdziałką i nie wyobrażam sobie teraz zejścia niżej. Te dwa pierwsze MSI wyglądaja nieźle sam się zastanawiałem nad jednym z tych modeli.
     
  5. guteck

    guteck BAMMA
    Featherweight

    Dołączył:
    Oct 13, 2011
    Komentarze:
    813
    Zdobyte Lajki:
    6
    Punkty:
    1,190
    A nie są ikony/tekst za małe? IMO bardziej taka rozdzielczość się nadaje na matryce 20 cali wzwyż
     
  6. heileris

    heileris ONE FC
    Lightweight

    Dołączył:
    Nov 22, 2009
    Komentarze:
    2,385
    Zdobyte Lajki:
    6
    Punkty:
    1,790
    To bardzo subiektywny temat. Na pewno są osoby, którym to nieodpowiada. Dla mnie osobiście litery za małe nie są i jak już pisałem nie wyobrażam sobie pracy na mniejszej rozdzielczości. Co do grania to tak już przyzwyczaiłem się do 1080p, że gra na PS3 sprawia, że krwawią mi oczy ;)
     
  7. Dzihados

    Dzihados UFC
    Lightweight
    Cohones MMARocks

    Dołączył:
    Oct 7, 2007
    Komentarze:
    9,206
    Zdobyte Lajki:
    5,682
    Punkty:
    2,790
    Płeć:
    Male
    Occupation:
    https://www.youtube.com/watch?v=ANPsHKpti48
    Miasto:
    Września to stolica, reszta okolica!
    Home Page:
    A tu ciekawostka :) platna chmura do lamania roznego rodzaju zabezpieczen (WiFi, VPN):



    https://www.cloudcracker.com/



    w 20 minut, za 17 dolcow, chmurka sprawdzi 300 000 000 (300 milionow) hasel :)



    najpierw trzeba zdobyc handszejka :) ale przeciez chodzi o sprawdzenie wlasnej sieci, prawda? :)
     
  8. DickNiaz

    DickNiaz EFC Africa
    Middleweight

    Dołączył:
    Feb 6, 2012
    Komentarze:
    2,944
    Zdobyte Lajki:
    2,438
    Punkty:
    1,190
    Pisałem o tym kiedyś w hyde parku, ale chciałbym dostać więcej porad. Otóż zamierzam polepszyc jakość słuchanej muzyki na lapku, który ma zwykłą integre. Chodzi mi głównie o słuchanie na słuchawkach, raz na jakis czas ewentualnie na głośnikach. Nie mam jakiegoś dobrego sprzętu audiofilskiego - muzyki słucham na sony zx600. Słyszę jednak różnicę na minus w stosunku do słuchania na przenośnym odtwarzaczu. Więc być może zewnętrzna karta muzyczna by trochę pmogła. No własnie, zewnętrzna karta dźwiękowa czy DAC (wzmacniacz)? Prawdę mówiąc w ogólę nie znam się na tym. Do wydania mam max 2 stówy.
     
  9. Grzechu

    Grzechu Moderator Cohones

    Dołączył:
    May 24, 2012
    Komentarze:
    15,803
    Zdobyte Lajki:
    5,747
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Poznań
    Im większa rodzielczość tym lepiej, sam ma 1920x1200 na 15,4''. Ikony zawsze można sobie powiększyć ctrl+scroll. A przy np AutoCad sprawdza się znakomicie.
     
  10. Jokeer

    Jokeer Oplot Challenge
    Light Heavyweight

    Dołączył:
    Sep 20, 2012
    Komentarze:
    147
    Zdobyte Lajki:
    0
    Punkty:
    1,190
    Jak dla mnie Full HD tylko na 17 +
     
  11. Bolt

    Bolt Bellator
    Heavyweight

    Dołączył:
    May 18, 2013
    Komentarze:
    4,845
    Zdobyte Lajki:
    1,224
    Punkty:
    790
    @DickNiaz



    Za dwie stówy podobno nic solidnego nie kupisz, Audiotrak Prodigy Cube podobno z tych tańszych całkiem fajny i pewnie jak już będę miał znowu hajsów dosyć na różne niekonieczne do życia rzeczy to nabędę.
     
  12. Grzechu

    Grzechu Moderator Cohones

    Dołączył:
    May 24, 2012
    Komentarze:
    15,803
    Zdobyte Lajki:
    5,747
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Poznań
    slowik_1991, ten z prockiem AMD od razu wykreśl z listy. AMD + MSI grzeje się jak cholera.
     
  13. slowik_1991

    slowik_1991 ONE FC
    Middleweight

    Dołączył:
    Apr 10, 2010
    Komentarze:
    2,487
    Zdobyte Lajki:
    7
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Im Auwelt
    Dzięki Grzechu za jakiś konkrecik, widocznie stąd taka niska cena a szkoda, bo w notebookchecku sprawdzałem kartę, która jest na pokładzie zestawu z AMDkiem i wyglądała naprawdę zachęcająco.
     
  14. Grzechu

    Grzechu Moderator Cohones

    Dołączył:
    May 24, 2012
    Komentarze:
    15,803
    Zdobyte Lajki:
    5,747
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Poznań
    Grafika swoją drogą ale procek też bardzo ważny, a ten AMD ponad 2x słabszy. Nie warto.



    p.s. Fajnie byłoby znaleźć 17'' lapka z miejscem na drugi dysk. SSD zawsze się przyda.
     
  15. Wujek

    Wujek KSW
    Featherweight

    Dołączył:
    May 21, 2010
    Komentarze:
    4,952
    Zdobyte Lajki:
    207
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Occupation:
    Coal Mining Engineer
    Miasto:
    Śląsk / Ruhrgebiet
    Mój komputer strasznie buczy robi rututututut warczy i wydaje różne odgłosy. Wydziela się z niego dziwny zapach oraz czasami dymy głównie jak gram w World of Tanks, czy to jakiś nowy patch?
     
  16. heileris

    heileris ONE FC
    Lightweight

    Dołączył:
    Nov 22, 2009
    Komentarze:
    2,385
    Zdobyte Lajki:
    6
    Punkty:
    1,790

    Ja mam 15 z dyskiem SSD zamiast napędu DVD. Który w obecnych czasem jest praktycznie zupełnie zbędny.
     
  17. Zlatan

    Zlatan WSOF
    Light Heavyweight

    Dołączył:
    May 26, 2009
    Komentarze:
    3,353
    Zdobyte Lajki:
    11
    Punkty:
    1,790
    Dobry temat, bede pilowal Grzecha :-)



    Od razu podaj link do chata, a Ty Grzechu adres co Ci browarki bede mogl wyslac za pomoc :-)
     
  18. Grzechu

    Grzechu Moderator Cohones

    Dołączył:
    May 24, 2012
    Komentarze:
    15,803
    Zdobyte Lajki:
    5,747
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Poznań
    Chętnie, bo już mi się skończyły ;)
     
  19. Pat Bateman

    Pat Bateman UFC
    Bantamweight

    Dołączył:
    Aug 29, 2010
    Komentarze:
    8,156
    Zdobyte Lajki:
    5,153
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Home Page:
    Umiescilem ten post juz w innym temacie - bez odzewu. Sprobuje tutaj:



    Otoz mam komputer stacjonarny (skladak), ktory przez ostatnie trzy lata byl uzywany sporadycznie (raz na 6 miesiecy przez 2-3 tyg. max.). Po pierwszym polroczu bez uzywania pojawil sie taki maly problem. W momencie kiedy wlaczam listwe zasilajaca (do niej podlaczone sa wszystkie kable od pradu) ow komputer uruchamia sie (bez koniecznosci nacisania przycisku power na obudowie). Jak by tego bylo malo BIOS wskazuje blad i musze wylaczyc naped dyskietek (myslalem, ze problem rozwiaze wymontowanie owego napedu - nic z tego, blad jak byl tak jest). Nie byloby w tym nic trudnego, ale za kazdym razem kiedy wylacze listwe i prad przestaje plynac ustawienia BIOSu sie resetuja i cala sekwencje musze powtarzac od nowa.



    Nie jest to dla mnie jakis mega problem (komputera uzywam tylko do ogladania filmow i tlko jak jestem na urlopie), ale jestem po prostu ciekaw co jest przyczyna calej sytuacji. Moze mozna zrobic cos co zlikwiduje ta niedogonosc ?
     
  20. Karton323

    Karton323 Shark Fights
    Heavyweight

    Dołączył:
    Sep 30, 2013
    Komentarze:
    1,364
    Zdobyte Lajki:
    339
    Punkty:
    790
    Wymień baterię biosową. Z tym, że się sam włącza to nie wiem, może źle włożone wtyczki power.
     

Share This Page