1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Kulinaria

Discussion in 'Suplementacja i Odżywianie' started by Tsubasa, Apr 4, 2014.

  1. Pan Grzegorz

    Pan Grzegorz Oplot Challenge
    Lightweight

    Dołączył:
    May 18, 2017
    Komentarze:
    22
    Zdobyte Lajki:
    36
    Punkty:
    10
    Płeć:
    Male
    [​IMG]
     
  2. Betonowy Krzychu

    Betonowy Krzychu EFC Africa
    Lightweight

    Dołączył:
    Oct 29, 2013
    Komentarze:
    2,822
    Zdobyte Lajki:
    6,089
    Punkty:
    490
    Płeć:
    Male
    A na poważnie?
     
  3. respect

    respect UFC
    Welterweight

    Dołączył:
    Apr 22, 2012
    Komentarze:
    9,931
    Zdobyte Lajki:
    10,990
    Punkty:
    1,190
    Znam jego odpowiedź. Na poważnie to kup świnie albo krowę na tego grilla.
     
    Pan Grzegorz likes this.
  4. Pan Grzegorz

    Pan Grzegorz Oplot Challenge
    Lightweight

    Dołączył:
    May 18, 2017
    Komentarze:
    22
    Zdobyte Lajki:
    36
    Punkty:
    10
    Płeć:
    Male
    3 zabki czosnku, musztarde dijon, miod, tymianek, sol i ocet jablkowy miksujesz na papke.
    Bierzesz drob, kroisz w male kawaleczki i wypierdalasz do smieci.
    Wyciagasz karkowke krojona w 2 cm plastry i dokladnie nacierasz marynata. Zostawiasz na kilka godzin a najlepiej na noc.
    Pakujesz w folie aluminiowa i pieczesz na grilu po 10 min z obu stron, wyjmujesz z folii i wrzucasz na ogien zeby ladnie spiec.
    Jesz.
     
  5. HubiSSJ3

    HubiSSJ3 UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Feb 20, 2010
    Komentarze:
    13,338
    Zdobyte Lajki:
    3,414
    Punkty:
    1,790
    Ma ktoś przepis na sprawdzoną i dobrą marynatę do żeberek? Naszła mnie ochota i bym opierdolił jeszcze dziś, ale może wytrzymam do jutra :evil: Natomiast nigdy nie robiłem swojej marynaty do żeberek, dlatego będę wdzięczny za podsyłanie sprawdzonych przepisów.
     
  6. Betonowy Krzychu

    Betonowy Krzychu EFC Africa
    Lightweight

    Dołączył:
    Oct 29, 2013
    Komentarze:
    2,822
    Zdobyte Lajki:
    6,089
    Punkty:
    490
    Płeć:
    Male
    Ja daję butelkę ciemnego piwa, trochę miodu, cebulę pokrojoną w talarki, trochę marchewki i przyprawy (stół, pieprz, papryka i inne wg uznania). Żeberka w tym leżą przez noc a potem to wszystko piekę w rękawie albo w naczyniu żaroodpornym ponad godzinę. Na ostatnie 20 minut rozcinam rękaw/zdejmuje pokrywkę żeby trochę się sos zredukował a mięso ładnie przypiekło. Jak dla mnie to jedno z najlepszych dań ever.
     
    Masta, panpan and HubiSSJ3 like this.
  7. panpan

    panpan BAMMA
    Light Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    999
    Zdobyte Lajki:
    715
    Punkty:
    1,790
  8. cRe

    cRe PRIDE FC
    Lightweight

    Dołączył:
    Jul 12, 2012
    Komentarze:
    6,233
    Zdobyte Lajki:
    4,810
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Wrocław
    Tosty bez keczupu to jednak nie to. :(
     
  9. rash

    rash BAMMA
    Heavyweight

    Dołączył:
    Mar 22, 2015
    Komentarze:
    1,088
    Zdobyte Lajki:
    1,112
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    Mięso z dzika jest takie twarde? Zrobiłem gulasz tak jak zawsze (tzn jak przy innych mięsach), niby doszło bo wizualnie i smakowo jest ok. Zjadliwe oczywiście i nawet dobre, ale jakieś takie strasznie twarde.
     
  10. cRe

    cRe PRIDE FC
    Lightweight

    Dołączył:
    Jul 12, 2012
    Komentarze:
    6,233
    Zdobyte Lajki:
    4,810
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Wrocław
    Jak się dobrze zrobi to nie jest.
     
  11. respect

    respect UFC
    Welterweight

    Dołączył:
    Apr 22, 2012
    Komentarze:
    9,931
    Zdobyte Lajki:
    10,990
    Punkty:
    1,190
    Coś zjebałeś. Gulasz z dzika robi się bardzo podobnie jak ten ze świni, ale zdecydowanie krócej niż wołowy. Prawdopodobnie za krótko dusiłeś.
     
  12. rash

    rash BAMMA
    Heavyweight

    Dołączył:
    Mar 22, 2015
    Komentarze:
    1,088
    Zdobyte Lajki:
    1,112
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    Pierwszy raz robiłem, więc możliwe, że gdzieś popełniłem błąd.
     
  13. respect

    respect UFC
    Welterweight

    Dołączył:
    Apr 22, 2012
    Komentarze:
    9,931
    Zdobyte Lajki:
    10,990
    Punkty:
    1,190
    @Baton17

    [​IMG]
    Ja zamiast laski wanilli użyłem cukier z dodatkiem prawdziwej wanilli i dodałem jeszcze kilka kropel ekstraktu waniliowego.
    Trochę to wszystko czasochłonne, ale warto. Jeżeli Ci zależy na czasie to możesz zrobić budyń z paczki, ale warto zrobić samemu bo jest mega dobry. Z tego przepisu wychodzi 13-14 eklerów, dość dużych. Z czekoladą mleczną w chuj lepsze niż z lukrem.
    Następnym razem jak będę robił to coś pokombinuje po swojemu i dam znać. Teraz robiłem pierwszy raz to zrobiłem według przepisu.
     
    Baton17 likes this.
  14. lugasek

    lugasek UFC
    Bantamweight

    Dołączył:
    Dec 11, 2010
    Komentarze:
    8,255
    Zdobyte Lajki:
    5,089
    Punkty:
    1,190
    [​IMG]
     
    respect likes this.
  15. respect

    respect UFC
    Welterweight

    Dołączył:
    Apr 22, 2012
    Komentarze:
    9,931
    Zdobyte Lajki:
    10,990
    Punkty:
    1,190
    Sorry, ja Cohones tylko na telefonie ogarniam i u mnie wszystko wyglada dobrze.
     
  16. Baton17

    Baton17 WSOF
    Light Heavyweight

    Dołączył:
    Dec 14, 2013
    Komentarze:
    3,454
    Zdobyte Lajki:
    2,437
    Punkty:
    490
    Jeszcze raz dzieki:) bede musial zmniejszyc proporcje bo 13 ekleriw w dwie osoby chyba nie zjemy:D
     
  17. respect

    respect UFC
    Welterweight

    Dołączył:
    Apr 22, 2012
    Komentarze:
    9,931
    Zdobyte Lajki:
    10,990
    Punkty:
    1,190
    Zdecydowanie wszystko na pół. Ja będę jadł je jeszcze przez dwa dni conajmniej :DC:
     
    Baton17 likes this.
  18. torpedo

    torpedo Maximum FC
    Featherweight

    Dołączył:
    Apr 25, 2010
    Komentarze:
    1,498
    Zdobyte Lajki:
    1,689
    Punkty:
    1,790
    Mam prośbę do kulinarnych wariatów.
    Mam szynkę z dzika (mrożona z Lidla).
    Ktoś mi poradzi jak tego nie spierdolić? Podobno źle zrobione jest w chuj twarde i niezjadliwe,a sam jeszcze nigdy nie robiłem.
     
  19. cRe

    cRe PRIDE FC
    Lightweight

    Dołączył:
    Jul 12, 2012
    Komentarze:
    6,233
    Zdobyte Lajki:
    4,810
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Wrocław
    Mogę ci wieczorem podesłać przepisy których używa moja mama i babcia.
     
  20. kaczka41

    kaczka41 NoLife FC

    Dołączył:
    Jan 17, 2011
    Komentarze:
    36,231
    Zdobyte Lajki:
    28,493
    Punkty:
    3,190
    Płeć:
    Male
    Najlepiej jednak prądem. Ew. Amunicja
     

Share This Page