1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Grillujemy

Discussion in 'Suplementacja i Odżywianie' started by Anonymous, Jun 20, 2017.

  1. lugasek

    lugasek UFC
    Lightweight

    Dołączył:
    Dec 11, 2010
    Komentarze:
    8,901
    Zdobyte Lajki:
    5,932
    Punkty:
    1,190
    Bardzo dobre.
     
    Anonymous likes this.
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Dołączył:
    Jan 17, 2011
    Komentarze:
    36,404
    Zdobyte Lajki:
    28,976
    Punkty:
    3,190
    Płeć:
    Male
    Dziś rostbef będzie grany. W sam raz na srake po nektarynkach.
    Stejtjund
     
  3. Dzihados

    Dzihados UFC
    Featherweight
    Cohones MMARocks

    Dołączył:
    Oct 7, 2007
    Komentarze:
    8,768
    Zdobyte Lajki:
    5,209
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Occupation:
    https://www.youtube.com/watch?v=ANPsHKpti48
    Miasto:
    Września to stolica, reszta okolica!
    Home Page:
    Duch Dobrego Skuna jak widac chodzi nie tylko po nowych kontach ;)
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Dołączył:
    Jan 17, 2011
    Komentarze:
    36,404
    Zdobyte Lajki:
    28,976
    Punkty:
    3,190
    Płeć:
    Male
    Tak wygląda przed grillem :

    [​IMG]

    Usunąłem co się dało i wygląda teraz spoko
     
    lugasek likes this.
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Dołączył:
    Jan 17, 2011
    Komentarze:
    36,404
    Zdobyte Lajki:
    28,976
    Punkty:
    3,190
    Płeć:
    Male
  6. Matszo92

    Matszo92 Fighter

    Dołączył:
    Apr 13, 2015
    Komentarze:
    5,876
    Zdobyte Lajki:
    8,576
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    Co na to kot?
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Dołączył:
    Jan 17, 2011
    Komentarze:
    36,404
    Zdobyte Lajki:
    28,976
    Punkty:
    3,190
    Płeć:
    Male
    Zjadłem.sam.
    Dałem na 3 minuty, ale wyszedł taki polkrwisty. Nawet spoko. Tylko muszę tak 3,5 minuty i będzie chyba idealny czas.
    Nie było chrzęści, więc w sumie spoko
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Dołączył:
    Jan 17, 2011
    Komentarze:
    36,404
    Zdobyte Lajki:
    28,976
    Punkty:
    3,190
    Płeć:
    Male
    Zagryzłem Bake rollsami o smaku pizzy, bo ciągle chyba krew czuje
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Dołączył:
    Jan 17, 2011
    Komentarze:
    36,404
    Zdobyte Lajki:
    28,976
    Punkty:
    3,190
    Płeć:
    Male
    I nawet kotu smakują

    [​IMG]
     
    Bambosze, tinc and lugasek like this.
  10. rash

    rash Shark Fights
    Lightweight

    Dołączył:
    Mar 22, 2015
    Komentarze:
    1,170
    Zdobyte Lajki:
    1,188
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    Jak przytrzymasz dłużej, to mięso będzie miało mniej krwi, ale zrobi się suche i nie takie miękkie, dla mnie właśnie półkrwisty jest jak najbardziej w porządku bo lubię mięciutkie. To już zależy kto jaki rodzaj mięcha preferujesz i w sumie też od grubości. Jak dasz gruby kawałek na 3,5 minuty to może ci ciągle wyjść coś koło półkrwistego.
     
  11. Matszo92

    Matszo92 Fighter

    Dołączył:
    Apr 13, 2015
    Komentarze:
    5,876
    Zdobyte Lajki:
    8,576
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    Bataty ktoś próbował grillować?
     
  12. Grzechu

    Grzechu Moderator Cohones

    Dołączył:
    May 24, 2012
    Komentarze:
    15,797
    Zdobyte Lajki:
    5,736
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Poznań
    Pieczone są dobre, to grillowane też na pewno będą.
     
  13. torpedo

    torpedo Maximum FC
    Middleweight

    Dołączył:
    Apr 25, 2010
    Komentarze:
    1,612
    Zdobyte Lajki:
    1,849
    Punkty:
    1,790
    @kaczka41 tego antrykota tak podźgałeś że masakra. To tak jak byś chciał laskę podupić świeżo po skrobance.
    Chuj tam ze mnie a nie kucharz,ale steki opierdalam w dużych ilościach. Antrykot i Rostbef (w tej cenie mam 3 sztuki za jedną polędwicę,a smakują mi tak samo zajebiście).

    Daję oliwę,tymianek/rozmaryn,ewentualnie pieprz. Żadnej soli. do lodówki na klika godzin. Wyjmuję na godzinę przed ,aby dostał temperatury pokojowej i-w moim wypadku-smażę. Żadnego nakłuwania! Czas smażenia zależy od grubośći (ważna jest ta temperatura pokojowa tego steka). ostatnie 30-50 sekund smażenia dodaję masełko na górę. Ważne,żeby sobie odpoczął po smażeniu kilka minut-u mnie średnio 6 (na tacce metalowej,ewentualnie dwóch łyżkach drewnianych,położonych na talerzu,żeby nie pływał w tych sokach).

    Tłuszczyk jest zajebisty i jak jest kruchy i się nie ciągnie,to nie ma chuja żeby Ci nie smakował. Rośnie Ci w gębie,bo jest żle zgrilowany.

    Kiedyś wpierdalałem steki mocno usmażone,bo jak widziałem jak krew z nich wypływa,to robiło mi się niedobrze.
    Jaki ja pierdolnięty byłem.
     
    Matszo92 likes this.
  14. torpedo

    torpedo Maximum FC
    Middleweight

    Dołączył:
    Apr 25, 2010
    Komentarze:
    1,612
    Zdobyte Lajki:
    1,849
    Punkty:
    1,790
    Mnie bataty nie podchodzą tylko jako puree i do kociołka. Reszta wypas. Fajny jest ten batat z przepisu food emperor.
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Dołączył:
    Jan 17, 2011
    Komentarze:
    36,404
    Zdobyte Lajki:
    28,976
    Punkty:
    3,190
    Płeć:
    Male
    Nie wiem. Nie znam się. Pewnie jakbym jeszcze jakoś mięcho wcześniej przyprawił jak Ty,to by lepiej smakowało.
     
  16. torpedo

    torpedo Maximum FC
    Middleweight

    Dołączył:
    Apr 25, 2010
    Komentarze:
    1,612
    Zdobyte Lajki:
    1,849
    Punkty:
    1,790
    Trening czyni mistrza. Idź z żonką do dobrej restauracji,zamów sobie steka średnio wysmażonego i będziesz wiedzieć czy prawidłowo zrobiony Ci w ogóle podchodzi. Jeśli tak,to opierdalasz w domu,nie to przynajmniej kasy nie będziesz na steki tracił.
    Z warzyw bakłażan jest zajebisty na grilu. Ja pierwszych z 10 zjebałem,ale potem to poezja. Nasiąka wszystkim i pije dużo tłuszczu,jeśli jest za niska temperatura. No i przyprawy podstawa.
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    Dołączył:
    Jan 17, 2011
    Komentarze:
    36,404
    Zdobyte Lajki:
    28,976
    Punkty:
    3,190
    Płeć:
    Male
    Nie wiem. Narazie brzuch mnie boli,bo @TYTUS jakąś klątwę na mnie rzucił
     
    TYTUS likes this.
  18. TYTUS

    TYTUS UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Jul 12, 2010
    Komentarze:
    12,246
    Zdobyte Lajki:
    8,521
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    OB(Ł)OK
    Mówiłem Ci musisz zrobić coś dobrego każdego dnia i będzie OK. Poprawę zauważysz po około 7 dniach.
    Ja codziennie robię dobre uczynki , np. dzisiaj nikogo nie uderzyłem a miałem chęć przyj@bać nie jednemu człowiekowi :mamed:
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    Dołączył:
    Jan 17, 2011
    Komentarze:
    36,404
    Zdobyte Lajki:
    28,976
    Punkty:
    3,190
    Płeć:
    Male
    Wczoraj zrobiłem stek z rostbefu....póki co na dłuuuugi czas ostatni.

    Wyszedł najgorzej ze wszystkich do tej pory. Mięso wziąłem z Biedry (zawsze brałem z Lidla) . Nie wyglądało źle.
    Zanim wrzuciłem na grilla odczekałem 40 minut w temp. pokojowej. Grill na full i 4 minuty się grillowało.
    Zdjąłem i odczekałem 3 minuty. Choć i tak już sporo soków z krwią wypłynęło. Potem posoliłem i popeiprzyłem i na talerz.
    Jakie to kurwa było chujowe, to nawet nie pytajcie....
    Przedw wszystkim, mimo 4 minut na grilu, to wyszło jakieś takie krwiste. Ba, ale oprócz tego że krwiste - to twarde! Ja kurwa tego nie mogłe pogryźc. Odcinałem, krew się na talerzu leje, biere do ust i miele , miele, aż wysuszone resztki wypluwałem na talerz. Ja żona zobaczyła mój obiad, to stwierdziła, żebym się zapisał do jakiegoś dietetyka, bo aż żal patrzyć , jak się męczę. Kot to nawet do kuchni nie wchodził, tak się sierściuch bał.

    Pytam serio: co jest nie tak? Może grull jakiś zjebany jest i na full nie daje odpowiedniej temperatury? Choć wcześniej , niby niedobre, ale tak złe to jeszcze nie było nigdy. A może rostbef jest kurwa jeszcze trudniejszy do zmielenie od antrykotu i polędwicy?
    Sam kurwa nie wiem. Wiem natomiast, że wczoraj sie mega zraziłem do steków z krowy i mam traumę, serio :homer:
     
    Shajs and lugasek like this.
  20. Matszo92

    Matszo92 Fighter

    Dołączył:
    Apr 13, 2015
    Komentarze:
    5,876
    Zdobyte Lajki:
    8,576
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    Zadzwoń do brata, niech przyjdzie i Ci to zrobi. Będziesz chociaż wiedział czy Ci smakuje gdy jest zrobine tak jak powinno. Musze Cie jednak ostrzec, jeżeli nie smakuje Ci prawidłowo przyrządzony stek to zaczynasz sie przemieniać w wege, a z tego juz tylko krok do pedalstwa.
     
    Baton17 likes this.

Share This Page