1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Grillujemy

Discussion in 'Suplementacja i Odżywianie' started by Anonymous, Jun 20, 2017.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Dołączył:
    Jan 17, 2011
    Komentarze:
    36,403
    Zdobyte Lajki:
    29,060
    Punkty:
    3,190
    Płeć:
    Male
    Kupiłem sobie grilla. O takie cuś:
    [​IMG]
    http://allegro.pl/grill-elektryczny-tefal-gc-3050-rozkladany-2000w-i6791489476.html

    Zakładam nowy temat, by nie zgubić wątku w Kulinariach zbiorczych.

    Wiadomo, można posolić i popieprzyć... (@Moooniaa ) filet z kury, tudzież schab, ale można też jakieś marynowane mięcho zrobić.
    Pierwsze - umiem , innych rzeczy nie próbowałem.

    Steków wołowych nigdy nie jadłem i w sumie nie robiłem.

    W tym wątku chciałbym zebrać jakieś ciekawe i sprawdzone przez Was potrawy z grilla (raczej elektryka, choć w sumie pewnie na wunglu jeszcze smaczniejsze) .

    Jakies sposoby przyprawiania/marynowania mięcha, ryb, kuraków, itp.

    Z góry dziękuję. Najlepszych nagrodzę. YO
     
  2. lugasek

    lugasek UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Dec 11, 2010
    Komentarze:
    11,015
    Zdobyte Lajki:
    8,537
    Punkty:
    1,790
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Dołączył:
    Jan 17, 2011
    Komentarze:
    36,403
    Zdobyte Lajki:
    29,060
    Punkty:
    3,190
    Płeć:
    Male
  4. Myszka

    Myszka Jungle Fight
    Middleweight

    Dołączył:
    Mar 15, 2017
    Komentarze:
    348
    Zdobyte Lajki:
    223
    Punkty:
    40
    Płeć:
    Male
    Kaczkę ugrilluj :mjsmile:
     
  5. Matszo92

    Matszo92 Lazy Motherfucker

    Dołączył:
    Apr 13, 2015
    Komentarze:
    5,932
    Zdobyte Lajki:
    8,682
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    Czas najwyższy. 3 minuty i będzie ok. Przyprawiasz po upieczeniu.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Dołączył:
    Jan 17, 2011
    Komentarze:
    36,403
    Zdobyte Lajki:
    29,060
    Punkty:
    3,190
    Płeć:
    Male
    Dobra, ale poważnie pytam.

    @matszo @dobryskun @Edek2000 @grillmeni @inni

    1) Co grilujecie?
    2) jak marynujecie mięcho? Jakieś ciekawe przepisy

    Serio??
    A co na stek wołowy wziąć? Bo nie znam się? Nie lubie chrzęści i innych takich, dlatego nieraz rzygać mi sie chce, jak jem karkówkę z grilla.
     
  7. Matszo92

    Matszo92 Lazy Motherfucker

    Dołączył:
    Apr 13, 2015
    Komentarze:
    5,932
    Zdobyte Lajki:
    8,682
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    Antrykot. Wpierdalasz na grilla, zamykasz, po 3 minutach wyciągasz, posypujesz solą i pieprzem.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Dołączył:
    Jan 17, 2011
    Komentarze:
    36,403
    Zdobyte Lajki:
    29,060
    Punkty:
    3,190
    Płeć:
    Male
    Muszę popróbować, co to za shit wyjdzie. Ja może półkrwisty jeszcze zjem, ale nikt poza mna tego nie tknie.
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Dołączył:
    Jan 17, 2011
    Komentarze:
    36,403
    Zdobyte Lajki:
    29,060
    Punkty:
    3,190
    Płeć:
    Male
    Tak sobie myślę, że pewnie na grilla pójdą:
    1) piersi kury
    2) schab wieprzowy
    3) polędwica wieprzowa
    4) ryba (np. łosoś)
    5) wołowina ( tu nie mam rozeznania w budowie krowy. Matszo wspomniał o antrykocie, a goć na YT mówił, że rostbef jest lepszy. )

    Zawsze oczywiście mogę to posolić i popieprzyć i pewnie tak zrobie na początku, ale może macie jakieś ciekawe marynaty do tego ?
    Nie wiem, niektórzy piwo dają, inni wino, jszczze czasem oliwa z oliwek, a jeszczze inni , cytrynę.
     
  10. Grzechu

    Grzechu Moderator Cohones

    Dołączył:
    May 24, 2012
    Komentarze:
    15,803
    Zdobyte Lajki:
    5,747
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Poznań
    Zwykła solanka najlepsza.
     
  11. Shajs

    Shajs UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Jun 4, 2011
    Komentarze:
    10,358
    Zdobyte Lajki:
    9,640
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    @kaczka41 widzę, że wziąłeś tego, co poleciłem. Niech służy.
     
    Anonymous likes this.
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Dołączył:
    Jan 17, 2011
    Komentarze:
    36,403
    Zdobyte Lajki:
    29,060
    Punkty:
    3,190
    Płeć:
    Male
    Będę wiedział od kogo kasę ściągnąć, jak chujowy bedzie :dobry:
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    Dołączył:
    Jan 17, 2011
    Komentarze:
    36,403
    Zdobyte Lajki:
    29,060
    Punkty:
    3,190
    Płeć:
    Male
    Ja także zazwyczaj solę i pieprzę mięcho (piersi, schab, polędwicę).
    Skrzydła marynuję wykorzystując olej + gotowe przyprawy do kurczaka pikantnego.
    Solanka to sumie to samo co posolenie, choć bałbym sie ,że słone gówno wyjdzie potem.
     
  14. Grzechu

    Grzechu Moderator Cohones

    Dołączył:
    May 24, 2012
    Komentarze:
    15,803
    Zdobyte Lajki:
    5,747
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Poznań
    Soli bardziej równomiernie, jak się z proporcjami nie przesadzi to się nie przesoli :) Najlepsza do ryb.
     
    Anonymous likes this.
  15. Baton17

    Baton17 Bellator
    Welterweight

    Dołączył:
    Dec 14, 2013
    Komentarze:
    4,353
    Zdobyte Lajki:
    3,777
    Punkty:
    790
    Jak można karkówy nie lubić:benny: z tych mięs co wymieniłeś to oprócz wołowiny to wszystko sucholce. Najlepsza karkówa. Ja marynuje tak, że przyprawy które lubię mieszam z odrobiną oliwy, żeby wyszła taka papka wilgotna, dużo daję czosnku. Potem nacieram tym mięso i odstawiam na kilka godzin do lodówki. Potem na grilla i gotowe. Do tego sałatka z surowego kalafiora z odrobiną majonezu i dużą ilością czosnku albo brokuł gotowany i rozgnieciony z czosnkiem wymieszany z fetą i majonezem/śmietaną i posypany uprażonymi płatkami migdałów:dobry:
    EDIT z kury to lepsze są udka albo skrzydełka i marynuję analogicznie do karkówy, no i kaszanka
    w solance nie jak mówisz z dobrymi proporcjami się nie przesoli. Ja jak piekę np gęś to całą noc leży w solance i jest po upieczeniu idealna
    EDIT kurwa już chyba 4 raz edytuję.. na grilla wrzucam jeszcze warzywa, zajebista jest dobrze wypieczona cukinia, bakłażan
     
    Anonymous likes this.
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    Dołączył:
    Jan 17, 2011
    Komentarze:
    36,403
    Zdobyte Lajki:
    29,060
    Punkty:
    3,190
    Płeć:
    Male
    @Grzechu za tę solankę, to raczej nagrody nie zgarniesz, ale dobrze że se starasz:penn:
     
  17. Grubas

    Grubas UFC
    Strawweight

    Dołączył:
    Apr 9, 2013
    Komentarze:
    7,560
    Zdobyte Lajki:
    6,050
    Punkty:
    790
    Takiego grilla( tzn cos w podobie) to moja zonka już od dawna używa. Ale oprócz piersi z kurczaka i ryby to nie robila chyba( chyba bo wpierdalam wszystko co zrobi i nie zwracam za bardzo uwagi co podaje:fjedzia:) ale najważniejsze ze zdrowo... Jak nie z grilla to z parownika- gowna nie jem:werdum:
     
  18. Roki

    Roki Oplot Challenge
    Featherweight

    Dołączył:
    May 24, 2017
    Komentarze:
    11
    Zdobyte Lajki:
    1
    Punkty:
    40
    jest git ale nie ma to jak tradycyjny grill w plenerze :D
     
  19. Grzechu

    Grzechu Moderator Cohones

    Dołączył:
    May 24, 2012
    Komentarze:
    15,803
    Zdobyte Lajki:
    5,747
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Poznań
    Nie zależy mi na nagrodach, ja używam solanki do ryb i wychodzą zajebiste. Tyle.
     
  20. Bambosze

    Bambosze Shark Fights
    Light Heavyweight

    Dołączył:
    May 19, 2015
    Komentarze:
    1,336
    Zdobyte Lajki:
    1,846
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male

Share This Page